نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و نحوه درست کردن نان قیفی

 

آموزش آشپزی

مواد لازم برای خمیر :

آرد سفید …………………………… سه لیوان
بکینگ پودر …………………………. ١ ق م
خمیر مایه ………………………….. ١ ق غ
شکر ………………………………… ١ ق غ
نمک ………………………………… یک
شیر خشک ……………………….. ٣ ق غ
آب حدودا …………………………… ١و یک چهارم لیوان
روغن مایع …………………………. یک چهارم لیوان

طرز تهیه

اول خمیر را آماده کنید . برای این منظور ابتدا یک لیوان را تا یک چهارم آب ولرم بریزید و یک قاشق شکر در آن ریخته هم بزنید و سپس یک قاشق خمیر مایه را روی آن بپاشید ( هم نزنید ) و روی لیوان را با یک نعلبکی ببندید و در جای گرم بگذارید. بعد از ده دقیقه باید به این شکل در بیاید والا یا یکجای کار را اشتباه کرده اید یا خمیر مایه شما مانده و فاسد است.

حالا آرد و سایر مواد خشک را در ظرف مناسبی ریخته و خمیر مایه و روغن را روی ان بریزید. لیوان خمیر مایه را دوباره آب کرده کنار دستتان بگذارید و کم کم به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر نسبتا یکدستی بدست آورید.

حالا نوبت ورز دادن خمیر است.یا خمیر را روی میز کار به مدت ده دقیقه ورز دهید یا خمیر را گلوله کرده و صدبار به کف کاسه بکوبید. این روش تا حدودی میتواند جایگزین ورز دادن شود اما نه کاملا.

حالا کف ظرف خمیر را آرد بپاشید. دستتان را با کمی روغن کاملا چرب کرده و روی خمیر بمالید و خمیر را روی آردها در کاسه بگذارید.


روی خمیر را با یک نایلون فریزر بپوشانید.

حالا فر را برای ۲۰ ثانیه با حرارت بالا روشن کرده و سپس خاموش کنید. ظرف خمیر را برای دوساعت داخل فر بگذارید تا در یک محیط گرم ور بیاید.(این هم از روشهای اختراعی من برای فراهم کردن محیط گرم است. میتوانید کنار بخاری یا روی پکیج یا هرجای گرم دیگر بگذارید ور بیاید.)

خوب خمیر که ور آمد نوبت پیچیدن آن دور قیف است.برای قیف دو گزینه دارید یا قیف آماده استیل را از لوازم قنادی بخرید


و یا اینکه با فویل آلومینیوم ضخیم قیف درست کنید. برای درست کردن قیف هم یک پایه قیفی شکل لازم دارید که فویل را روی آن بپیچید و حین پیچیدن خمیر هم قیف را روی پایه بگذارید تا فشار دستتان قیف را از فرم نیندازد. و بعد حین پیچیدن قیف بعدی پایه را به زیر فویل بعدی منتقل کنید.

بهترین گزینه برای این پایه نان بستنی قیفی است. اگر به تعداد بیشتر بخرید که جابجا کردن پایه را هم ندارید.

حالا خمیر ور آمده را چهار قسمت کنید و یک قسمت آنرا با وردنه روی میزکار به قطر حدود نیم سانت یا کمی کمتر باز کنید. با کارد تیزی خمیر را به نوارهای باریکی ببرید. و هر نوار را مثل شکل دور یکقیف بپیچید. توجه کنید که نوارها چند میلیمتر روی هم را بگیرند تا بعدا قیف شما استحکام داشته باشدو بعد پخت نوارها از هم جدا نشوند.


قیفها را در سینی فر بچینید و برای ده تا بیست دقیقه روی آنها را یک دستمال مرطوب (کاملا آب گرفته) بیندازید تا استراحت کنند. بسته به تعداد قیفها و بزرگی سینی میتوانید قیفها را عمودی یا خوابیده در سینی بگذارید اما کمی فاصله بین آنها را رعایت کنید تا بعد پخت به هم نچسبند.


بعد از ده دقیقه دستمال را برداشته و روی قیفها را با مخلوط یک عدد زرده تخممرغ زده شده و دو سه قاشق شیر با برس رومال کنید و بسته به علاقه خودتان کنجد یا سیاه دانه بپاشید. بدیهی است که من خودم سیاه دانه را ترجیح می دهم.
در فر ۱۷۵ درجه برای مدت یکربع تا بیست دقیقه یا تا وقتی قیفها شروع به طلایی شدن کنند بپزید.

 
بعد از پخت کمی زمان دهید تا سرد شوند سپس از قیف فلزی زیرش جدا کنید. موقع سرو میتوانید با انواع سالاد الویه و سالاد ماکارونی و غیره پر کنید. فقط یادتان باشد قیف پر شده زیاد که بماند از مواد درونش نم کشیده و بد می شود.

منبع: دکتر آشپز

نان



:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

نماز جعفر طيار

اين مطلب منتخب مفاتيح الجنان مي باشد

 اين نماز اكسير اعظم، و كبريت احمر است، و به سندهاى بسيار معتبد با فضيلت فراوان كه مهم ترين آن آمرزش گناهان بزرگ است - وارد شده، و بهترين زمان براى بجا آوردن آن، آغاز روز جمعه است، و آن چهار ركعت است با دو تشهد و دو سلام كه در ركعت اوّل پس از سوره «حمد» سوره «زلزال» و در ركعت دوّم بعد از سوره «حمد» سوره «و العاديات» و در ركعت سوم پس از سوره «حمد» سوره
«اذا جاء نصر اللّه و الفتح»
و در ركعت چهارم بعد از سوره «حمد» يك بار سوره
«قل هو اللّه احد»
خوانده ميشود.
و هر ركعت پس از تمام شدن سوره» حمد «و سوره هاى ياد شده پانزده بار گفته ميشود:
سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ
پاك و منزه است خدا و ستايش تنها سزاوار اوست و خدايى جز او نيست، و او از هر صفتى برتر است
و در ركوع نيز همين تسبيحات ده بار، و پس از برخاستن از ركوع ده بار، و در سجده اوّل ده بار، و پس از سر برداشتن از سجده ده بار و در سجده دوم ده بار، و پس از سجده، پيش از برخاستن براى انجام ركعت دوم ده بار گفته ميشود و اين ترتيب در هر چهار ركعت رعايت ميگردد، كه مجموع تسبيحات به سيصد ميرسد.
شيخ كلينى از ابو سعيد مدائنى روايت كرده، كه امام صادق عليه السّلام به من فرمود: آيا نميخواهى ذكرى را به تو تعليم دهم كه آن را در نماز جعفر بخوانى، گفتم: آرى ميخواهم، فرمود: هنگامى كه در ركعت چهارم به آخرين سجده نماز رسيدى، و از تسبيحات فارغ شدى بگو:
سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ الْوَقَارَ سُبْحَانَ مَنْ تَعَطَّفَ بِالْمَجْدِ وَ تَكَرَّمَ بِهِ سُبْحَانَ مَنْ لا يَنْبَغِي التَّسْبِيحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ مَنْ أَحْصَى كُلَّ شَيْ ءٍ عِلْمُهُ سُبْحَانَ ذِي الْمَنِّ وَ النِّعَمِ سُبْحَانَ ذِي الْقُدْرَةِ وَ الْكَرَمِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَعَاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِكَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتَابِكَ وَ اسْمِكَ الْأَعْظَمِ وَ كَلِمَاتِكَ التَّامَّةِ الَّتِي تَمَّتْ صِدْقاً وَ عَدْلاً صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ وَ افْعَلْ بِي كَذَا وَ كَذَا
پاك و منزه است آن كه لباس عزت و وقار به بر دارد، پاك و منزه است آن كه به بزرگى مهر ورزد، و به آن گرامى باشد، پاك و منزه است آن كه پاكى جز براى او سزاوار نيست.
پاك و منزه است آن كه دانشش هر چيز را بر شمارد، پاك و منزه است آن سرچشمه فضل و بخشش، پاك و منزه است آن داراى قدرت و كرم.
خدايا از تو خواستارم به حق بندها و گره گاه هاى شكوه عرشت، و به حق نهايت مهرت كه در كتابت آوردى، و نام بزرگت و كلمات بى عيب و نقصت كه در راستى و عدالت بس كمال يافته اند، بر محمّد و خاندانش درود فرست و با من چنين و چنان كن.
و بجاى كلمه «كذا و كذا» حاجات خود را از خدا درخواست كند.
شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس از مفضل بن عمر، روايت كرده اند كه گفت: روزى امام صادق عليه السّلام را ديدم كه نماز جعفر بجا آوردند و پس از نماز دستها را بلند نمودند، اين دعا را خواندند: «يا ربّ يا ربّ» به اندازه اى كه يك نفس اجازه دهد، «يا ربّاه يا ربّاه» به قدر يك نفس، «ربّ ربّ» به اندازه يك نفس، «يا اللّه يا اللّه» باز هم به قدر يك نفس، «يا حىّ يا حىّ» همپاى يك نفس، «يا رحيم يا رحيم» باز هم به اندازه يك نفس، «يا رحمن يا رحمن» هفت بار، «يا ارحم الرّاحمين» هفت بار، سپس اين دعا را خواندند:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَفْتَتِحُ الْقَوْلَ بِحَمْدِكَ وَ أَنْطِقُ بِالثَّنَاءِ عَلَيْكَ وَ أُمَجِّدُكَ وَ لا غَايَةَ لِمَدْحِكَ وَ أُثْنِي عَلَيْكَ وَ مَنْ يَبْلُغُ غَايَةَ ثَنَائِكَ وَ أَمَدَ مَجْدِكَ وَ أَنَّى لِخَلِيقَتِكَ كُنْهُ مَعْرِفَةِ مَجْدِكَ وَ أَيَّ زَمَنٍ لَمْ تَكُنْ مَمْدُوحا بِفَضْلِكَ مَوْصُوفاً بِمَجْدِكَ عَوَّاداً عَلَى الْمُذْنِبِينَ بِحِلْمِكَ تَخَلَّفَ سُكَّانُ أَرْضِكَ عَنْ طَاعَتِكَ فَكُنْتَ عَلَيْهِمْ عَطُوفا بِجُودِكَ جَوَادا بِفَضْلِكَ عَوَّاداً بِكَرَمِكَ يَا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ الْمَنَّانُ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ.
خدايا! سخنم را با ستايش تو آغاز مي كنم، و با ثناى تو گويا مى شوم و تو را به بزرگى مي ستايم، درحاليكه ستايشت را پايانى نيست، و تو را سپاس مى گويم و كيست آن كه به نهايت سپاست و بلنداى بزرگى ات برسد؟ آفريدگانت را چه رسد كه به شناخت رژفاى عظمت تو دست يابد، چه زمانى بوده كه به فضل و بخششت ستوده و به عظمت موصوف نبودى، كدامين زمان بوده كه با بردبارى خويش پياپي از گنهكاران درنگذشته باشى؟ ! ساكنان زينت از فرمانبردارى تو سرپيچى كردند، ولى تو با بخشش خويش بر آنان مهر ورزيدى، به فضل خود به آنان بخشيدي و به كرامت پى در پى به آنان روى كردى، اى كه معبودى جز تو نيست، بخشايشگرى كه داراى شوكت و كرامتى.
پس حضرت فرمود: اى مفضّل هرگاه تو را حاجت ضرورى پيش آيد نماز جعفر را بخوان، و اين دعا را قرائت كن، و حاجتت را از خدا بخواه، كه به خواست خدا برآورده ميشود.

( مذهبي )
مؤلف گويد: شيخ طوسى براى برآورده شدن حاجت از امام صادق عليه السّلام روايت كرده: روزهاى چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه را روزه بدار، و چون روز پنجشنبه به آخر رسد به ده مسكين، هر مسكينى يك مدّ [به مقدار تقريبى 10 سير] طعام صدقه بده.
و در آغاز روز جمعه غسل كن و به محراب برو و نماز جناب جعفر را، بخوان، آنگاه زانوها را برهنه ساز و بر زمين بگذار و بگو:
يَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِيلَ وَ سَتَرَ [عَلَيَ ] الْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَرِيرَةِ وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ يَا عَظِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا صَاحِبَ كُلِّ نَجْوَى وَ مُنْتَهَى كُلِّ شَكْوَى يَا مُقِيلَ الْعَثَرَاتِ يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ يَا عَظِيمَ الْمَنِّ يَا مُبْتَدِئا بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقَاقِهَا يَا رَبَّاهْ يَا رَبَّاهْ يَا رَبَّاهْ،
آن كه زيبايى را آشكار سازى و زشتى را بپوشانى، از آن كه بندگان را بر خطايشان سرزنش نكنى و پرده حرمتشان را ندري اى بزرگ در بخشش و نيكو در گذشت، اى كه آمرزگاريات فراگير، و دستانت به مهر گشاده است، اى شنواي هر راز و نجومى و سرانجام هر دادخواهى، از كه از لغزشها درگذرى، اى بزرگوار در چشم پوشى و گذشت، اي بزرگ بخشايش گر اى آغازگر نعمت ها پيش از شايستگى بندگان.
[اى پروردگار] ده مرتبه، يا اللّه يا اللّه يا اللّه [اى خدا] ده مرتبه، يا سداه يا سيداه [اى سرور] ده مرتبه، «يا مولاياه، يا مولاياه» [اى مولا] ده مرتبه، «يا رجاءاه» [اى اميد] ده مرتبه، «يا غياثاه» [اى پناه] ده مرتبه «يا غاية رغبتاه» [اى نهايت رغبت] ده مرتبه، «يا رحمن» [اى بخشاينده] ده مرتبه، «يا رحيم» [اى مهربان] ده مرتبه، «يا معطى الخيرات» [اى عطابخش] ده مرتبه و
صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ كَثِيراً طَيِّباً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ
درود فراوان و پاكيزه بر محمّد و خاندان محمّد فرست، همچون بهترين درودها كه بر بنده اى از بندگان خود فرستى
ده مرتبه و حاجت خود را بطلب.
مؤلف گويد: درباره روزه اين سه روز و بجا آوردن دو ركعت نماز مستحب به هنگام ظهر روز جمعه، براى برآورده شدن حاجت، روايات بسيارى وارد شده.

منبع:  پايگاه اطلاع رساني دفتر حضرت استاد حسين انصاريان ، موسسه فرهنگي دارالعرفان

نماز جعفر طيار

 



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

نماز سلمان

مذهبي

اين مطلب منتخب مفاتيح الجنان مي باشد

پنجم: خواندن «نماز سلمان» به اين صورت كه ده ركعت نماز گذارد، بعد از هر دو ركعت سلام دهد و در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» ، سه مرتبه «توحيد» و سه مرتبه
«قل يا ايّها الكافرون»
را خوانده و پس از هر سلام دستها را بلند كند و بگويد:
لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ حَيٌّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ
معبودى جز خدا نيست، يگانه و بى شريك است، فرمانروايى و سپاس تنها براى اوست، زنده مي كند و ميميراند، و اوست زنده اى كه نمى ميرد، خير به دست اوست و او بر هر كارى تواناست.
سپس بگويد:
اللَّهُمَّ لا مَانِعَ لِمَا أَعْطَيْتَ وَ لا مُعْطِيَ لِمَا مَنَعْتَ وَ لا يَنْفَعُ ذَا الْجَدِّ مِنْكَ الْجَدُّ
خدايا! از آنچه عطا كردى بازدارنده اى نيست، و آنچه را بازدارى دهنده اى ندارد و شخص كوشا را كوشش از تو بى نياز نمى كند،
سپس دستها را بر چهره خود بكشد.
و نيز در روز نيمه ماهر رجب اين نماز را با همين كيفيت بخواند، ولى پس از:
عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ
او بر هر كارى تواناست
بگويد:
إِلَها وَاحِدا أَحَدا فَرْدا صَمَدا لَمْ يَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَدا
معبود، يگانه، يكتا، فرد، مقصود نيازمندان، كه همسرى و فرزندى نگرفته است
و هم در روز آخر ماه اين عمل را بجا آورد و بعد از:
عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ بگويد وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
او بر هر كارى تواناست خدايا! بر محمّد و خاندان پاكش درود فرست، و جنبش و نيرويى جز به خدا نيست، خداى برتر و بزرگ.
پس دستها را بر چهره خود كشيده و حاجتش را بطلب، از فوايد اين نماز كه بسيار است نبايد غفلت نمود.
و آگاه باش كه براى سلمان در روز اوّل ماه رجب نماز ديگري است كه آن ده ركعت است: در هر ركعت سوره «حمد» يك مرتبه و سوره
«قل هو اللّه احد»
سه مرتبه خوانده شود.

(آموزش نماز شب )

با فضيلت بسيار، كه چكيده اش آمرزش گناهان و در امان ماندن از فتنه قبر، و عذاب قيامت و سلامت يافتن از جذام و پيسى و بيمارى ذات الجنب براى خواننده آن است، و همچنين سيّد ابن طاووس براى اين روز چهار ركعت نماز نقل كرده كه هركه مى خواهد به كتاب «اقبال» مراجعه كند.
و در اين روز، در سال پنجاه و هفت هجرى به قولى ولادت امام باقر عليه السّلام واقع شده، ولى مختار نويسنده در اين مورد سوم صفر است.
و در روز دوم اين ماه در سال 212 به قولى ولادت با سعادت امام هادى عليه السّلام و در روز سوم اين ماه شهادت آن حضرت در سال دويست و پنجاه و چهار، در شهر سرّمن رأى [سامرّاء] اتّفاق افتاده است، و به قول ابن عيّاش در روز دهم اين ماه ولادت حضرت جواد الائمه عليه السلام واقع شده است.

منبع:  پايگاه اطلاع رساني دفتر حضرت استاد حسين انصاريان ، موسسه فرهنگي دارالعرفان

آموزش نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آبگوشت بادمجان و کشک

(طرز تهيه کيک کشک بادمجان )

مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:

کشک ساييده                             1 پيمانه

گوشت چرب با استخوان              500 گرم

نخود و لوبيا سفيد                       200 گرم

سيب زميني پوست کنده             1 عدد

پياز                                               يک عدد متوسط

بادمجان قلمي                               8 عدد

چغندر ورقه شده                           1 عدد

خيار                                              4 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه                      به ميزان لازم

(طرز تهيه کيک کشک بادمجان )

 

طرز تهيه: آبگوشت بادمجان و کشک

نخود و لوبيا را از شب قبل خيس مي کنيم و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالي مي کنيم و مي شوييم.

پياز را چهار قاچ مي کنيم. گوشت استخوان دار را همراه با پياز و حبوبات، روي حرات قرار مي دهيم.

بعد از 2 ساعت، زردچوبه و فلفل و سيب زميني را اضافه مي کنيم.

پس از پخت سيب زميني، آن را از روي حرارت بر مي داريم. آب اين غذا نبايد خيلي کم باشد.

بادمجان ها را پوست گرفته و پس از خيس نمودن در آب و خشک کردن، در روغن سرخ مي کنيم و کنار مي گذاريم.

چغندرها را کف تابه گذاشته و روي آنها بادمجان مي چينيم. کمي از آب گوشت را روي آن ريخته و در تابه را مي گذاريم تا بپزند.

سپس نيمي از بادمجان ها را با مقداري آبگوشت و کشک مخلوط کرده و مي کوبيم. بعد به آبگوشت افزوده و حرارت را ملايم مي کنيم تا گرم بماند.

بقيه بادمجان ها را با چغندر پخته در ديس مي کشيم و کنار ظرف را با خيار پوست کنده و خرد شده تزيين مي کنيم.

مردم کرمان معتقدند که چغندر و خيار، گرمي بادمجان را مهار مي کنند.

(طرز تهيه کيک کشک بادمجان )



:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

کباب کوبيده

مواد لازم

گوشت گوسفند  :  1 کيلو گرم
دنبه  :  150 گرم
جوش شيرين  :  1 قاشق سوپخوري
پياز  :  3 عدد
تخم مرغ  :  2 عدد
نمک  :  2 قاشق سوپخوري

طرز تهيه

گوشت لخم و دنبه را به مقادير مذکور با هم دوباره ماشين کرده پياز رنده شده به آن افزوده و تخم مرغ و جوش شيرين در آن ريخته دستتان را در آب گرم فرو برده، آن را به مدت نيم ساعت مالش بدهيد. سپس نمک هم به آن افزوده باز مالش داده، نيم ساعت بعد سيخ را تر کرده آن را به سيخ کشيده، روي آتش تند ذغال کباب کنيد.
هرگاه قطرات روغن از کباب روي آتش ريخت سيخ کباب را روي نان گذاشته کمي فشار بدهيد تا چربيش گرفته شود و سپس دوباره سيخ را روي آتش بگذاريد همين که به اندازه کافي کباب شد تا سرد نشده به سر سفره ببريد.

طرز تهيه کباب کوبيده



:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

ترش شامي (كال شامي)

 

شامي هويج

 مواد لازم


? گوشت چرخ كرده 300 گرم
? سيب زميني بزرگ 1 عدد
? پياز بزرگ 1 عدد
? تخم مرغ 3 عدد
? آب غوره نصف پيمانه پلوپز
? آب 1 ليتر
? كره 300 تا 400 گرم
? نمك ، زردچوبه ، فلفل و دارچين به ميزان لازم
? رب گوجه 2 تا 3 قاشق
? برنج براي سرو 5 پيمانه پلوپز


طرز تهيه


ابتدا پياز و سيب زميني را رنده كرده و به گوشت چرخ كرده اضافه كرده سپس تخم مرغها و نمك و فلفل و دارچين و زردچوبه را نيز افزوده و خوب ورز مي دهيم از مواد بصورت كتلت برداشته و در ظرف مورد نظر سرخ مي كنيم سپس در ظرف ديگري كمي كره ريخته و رب را در آن تفت داده و آب غوره و آب را اضافه كرده و مي گذاريم تا بجوشد بعد كتلتها را به آن افزوده و مي گذاريم تا سس بخورد كتلت رود . در انتها با سيب زميني سرخ شده آن را تزئين كرده و با برنج سرو مي كنيم.
? توجه: اين غذا به آن علت ترش شامي يا كال شامي گفته مي شود كه از سيب زميني خام استفاده شده و بوسيله آب غوره يا نارنج ترش مي شود . اين مقدار مواد براي 4 نفر در نظر گرفته شده است .

شامي هويج



:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش قيمه با گوشت چرخ کرده

قيمه مرغ

مواد لازم


? لپه 2 استکان
? گوشت چرخ کرده 250گرم
? ليمو عماني 4 عدد
? پياز متوسط اعدد
? رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
? آب 2 تا 3 ليوان
? نمک فلفل زردچوبه دارچين زعفران


طرز تهيه


ابتدا بمدت نيم تا 1 ساعت لپه را ميخيسانيم.
پياز را بسيار ريز خرد کرده و به ان نمک و زردچوبه اضافه نموده و سرخ ميکنيم تا طلايي شود. به پياز طلايي شده، گوشت را اضافه نموده و تفت ميدهيم .در ماهيتابه را گذاشته تا گوشت کمي ديگر تفت داده شود حال به اين مواد لپه خيس داده شده و ليمو عماني که از چند جا سوراخ شده و رب گوجه اضافه نموده و تفت ميدهيم.به مواد آب را اضافه کرده و بعد از جوش آمدن آب شعله را ملايم کرده تا خورش بپزد.
نيم ساعت قبل از پايان کار نمک فلفل زردچوبه و زعفران را اضافه ميکنيم.
براي تزيين روي خورش ميتوانيم از سيب زميني سرخ شده يا بادمجان سرخ شده ويا گوجه فرنگي سرخ شده استفاده کنيم.
اين خورش با برنج ميل ميشود.

قيمه مرغ



:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش فسنجان با پسته رفسنجان


مواد لازم :  
گوشت سينه مرغ بدون پوس  500 گرم
پسته  300 گرم
پياز داغ عسلي  2 قاشق سوپخوري
رب انار  2 فنجان
شكر  2 قاشق سوپخوري
زعفران  0.25 فنجان
زردچوبه  قدري
فلفل  قدري
نمك  قدري

طرز تهيه :

گوشت سينه مرغ يا كوفته ريزه باشد , مغز پسته سائيده باشد ، پياز سرخ شده باشد ، زعفران سائيده باشد .
كوفته ريزه ها را درست كرده در مقداري آب و روغن آنها را سرخ مي كنيم , در قابلمه اي پياز هاي خلال شده را در روغن سرخ مي كنيم و پسته هاي آسياب شده را اضافه كرده و با حرارت ملايم مرتب بهم مي زنيم , 4 تا 5 دقيقه كافي است سپس كوفته هاي سرخ شده را با مقدار كمي نمك و زرد چوبه اضافه كرده و آب با رب انار ، شكر و زعفران سائيده شده اضافه كرده و آرام بهم مي زنيم تا پسته ها گلوله نشود ، سپس حرارت را كم كرده مي گذاريم آرام بجوشد تا كاملا به روغن بيفتد ، طعم ترش يا شيرين آن بستگي به علاقه شما دارد .
نكته : در هنگام پختن خورش در قابلمه فسنجان را كنار مي گذاريم .

خورش فسنجان با گوشت قلقلي



:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و نحوه درست کردن کوپ بادمجان

آموزش و نحوه درست کردن کوپ بادمجان

آموزش آشپزي

مواد لازم

بادنجان دلمه‌اي                                            يك عدد
اسفناج                                                      پنج برگ متوسط
فلفل دلمه‌اي رنگي خردشده                           سه قاشق سوپخوري
گوجه‌فرنگي نگيني خردشده                            يك عدد
نمك و فلفل                                                به ميزان لازم
برگ جعفري براي تزئين                                  به ميزان لازم

طرز تهيه

بادنجان را به قطر يك سانتي‌متر برش زده، كمي نمك مي‌زنيم و يك ساعت استراحت مي‌دهيم. در اين زمان فلفل دلمه‌اي و گوجه‌فرنگي را جداگانه در تابه با يك قاشق روغن زيتون و با كمي نمك و فلفل تفت مي‌دهيم و اسفناج را آب‌پز كرده، سپس مي‌كوبيم تا به شكل پوره در آيد.
بادنجان را داخل تابه با روغن كم سرخ كرده و طبق عكس ابتدا بادنجان، سپس گوجه‌فرنگي سرخ‌شده بعد يك لايه بادنجان روي آن، پوره اسفناج و در آخرين طبقه ابتدا بادنجان سپس فلفل دلمه‌اي نگيني و در آخر بادنجان كوچك‌تر را گذاشته و با جعفري تزئين مي‌كنيم.

نكته :به اين نوع چيدمان بدون دورچين و تزئين اضافه غذاي «مونتاين» يا غذا به شكل كوه گفته مي‌شود كه امروزه در كشورهاي اروپايي از اين سبك چيدمان به جاي چيدمان مواد مختلف در كنار غذا به عنوان دورچين استفاده مي‌شود. اين غذا بسيار ساده، خوشمزه و با شكلي متفاوت بوده و مهم‌تر اين‌كه مواد آن هميشه در دسترس و با قيمت ارزان است.

لينک مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-142.html

کيک کشک بادمجان



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و نحوه درست کردن کلمبه

آموزش و نحوه درست کردن کلمبه

آشپزي

مواد لازم

روغن جامد                           250 گرم
آرد                                     500 گرم
بيکينگ پودر                           يك قاشق چايخوري
ماست                                180 گرم
زرده تخم‌مرغ                         دو عدد
زعفران دم کرده                     1/3 قاشق چايخوري

مواد لازم براي داخل کلمپه

خرما                                   150 گرم
گردوي خرد شده                    50 گرم
پودرهل                                 نصف قاشق چايخوري
دارچين                                 1/3 قاشق چايخوري

تمام مواد مياني کلمپه را با هم به کمک قاشق خوب مخلوط کرده تا جذب يکديگر شوند.

طرز تهيه

آرد را با روغن در ظرفي خوب مخلوط و ورز دهيد تا خمير شود.در ظرفي ديگر، ماست، بيکينگ‌پودر، زرده‌هاي تخم‌مرغ و زعفران دم‌کرده را با قاشق مخلوط و به خمير آماده شده بيفزاييد و مخلوط کنيد. خمير چسبنده‌اي به دست مي‌آيد، اين خمير را دو ساعت در يخچال استراحت دهيد تا چسبندگي خمير از بين برود.
بعد از دو ساعت، خمير را بين دو لايه نايلون به قطر نيم سانتي‌متر باز کنيد. خمير را با قالب دايره به شکل گرد قالب بزنيد. (مي‌‌توان با دهانه ليوان اين کار را انجام داد.)
سپس از مواد مياني کلمپه برداريد و وسط خمير قرار دهيد. بعد لايه‌اي ديگر از خمير را قالب زده روي آن قرار دهيد و آن را با مهر مخصوص کلوچه مهر بزنيد. دقت داشته باشيد که حتماً قبل از مهر زدن، مهر چوبي بايد آغشته به آرد شود. بعد دور خمير را بپيچيد.
کلمپه‌هاي آماده را در سيني فر بچينيد و آنها را 15 تا 20 دقيقه در فر با دماي 160 درجه سانتي‌گراد بپزيد. نبايد رنگ اين شيريني هنگام پخت تغيير کند.

لينک مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-140.html

کلمبه



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1395 | نظرات ()