نوشته شده توسط : atefeh

آموزش تصويري ژله تزريقي و مدل هايي از آن

آموزش تصويري ژله تزريقي و مدل هايي از آن

آشپزي:در بحث آموزش آشپزي بخش هاي مختلفي وجود دارد که مي توان از آنها حتي براي زيباتر شدن آشپزي نيز استفاده کرد ژله را به مدل هاي مختلف مي توان درست کرد.

مواد لازم

ژله آلوئه ورا                                      تعدادش بستگي به حجم ظرف داره ولي حداقل 2 تا رو ميخواد
خامه صبحانه                                   1 عدد
سرنگ                                           به تعداد رنگهايي که ميخواهيد استفاده کنيد
سرنگ                                           دو ميل براي پرچمها و 5 ميل يا بيشتر براي گلبرگها
رنگ غذاي مجاز                               به رنگ گلبرگهاي انتخابي
ژله                                                به رنگهاي مختلف براي لايه  زيرين ژله
بستني                                         يک ليوان

طرز تهيه

طبق گنجايش ظرفي که داريم دو تا ژله آلوئه ورا رو با دوليوان آب جوش مخلوط ميکنيم و مي گذاريم چند ثانيه توي ماکروفر بچرخه تا کاملا ژله صاف و شفاف بشه اگر ماکروفر در دسترس نداريد ميتوانيد همين کار را با بخار اب جوش هم انجام دهيد و ظرف خود را روي بخار اب بگذاريد

بعد يک ليوان آب سرد بهش اضافه ميکنيم و دوباره هم ميزنيم  و توي ظرف شيشه اي ميريزيم…ظرف رو خيلي کم با روغن چرب کنيد.

ظرفمون حتما بايد شيشه اي باشه تا بتونيد اونور کار رو ملاحظه کنيد

ميتونيد از ظرفهاي يکبار مصرف شفاف هم استفاده کرد

ژله رو به مدت 4-5 ساعت بذاريد توي يخچال بمونه تا خوب ببنده…بيشتر از اين زمان نذاريد چون خيلي سفت ميشه و نميشه خوب توش تزريق انجام داد

مرحله بعد چند تا ظرف بذاريد جلوتون.تو هر کدومش حدود 2 قاشق مرباخوري خامه بريزيد و رنگ مورد نظر رو کم کم توش قاطي کنيد تا به رنگ دلخواه برسيد

البته ميزان هر رنگ بستگي به طرحي داره که ميزنيد .
براي پرچم زدن گلها :بايد دستمون رو عمود بگيريم و خيلي آروم پيستون سرنگ رو فشار بديم که يه خط صاف بکشه برامون سوزنو درمياريم و دوباره نزديک همون اولي يه خط عمود ميذاريم. به همين ترتيب ادامه ميديم شايد 10 يا 15 بار البته تعدادش سليقه اي است.

ممکنه يه کم سطح کار کثيف بشه که با دستمال کاغذي پاک ميکنيم

که کارمون تميزتر دربياد و زير ژله پر از رنگهاي پخش شده نباشه.

آموزش تصويري ژله تزريقي

آموزش ژله

آموزش تصويري ژله تزريقي و مدل هايي از ژله تزريقي

براي گلبرگها : گلبرگها رو از مرکز شروع ميکنيم به صورت مايل(نه عمودي و نه افقي) طوري شکاف ميديم که شکل گلبرگ يا برگ دربياد، و چند رديف گلبرگ درست مي‌کنيم و رنگ رو همزمان تزريق ميکنيم. رديف بعدي بين دو تا گلبرگي که زديم يه گلبرگ ميزنيم به همين ترتيب شيب رو کم ميکنيم تا جايي که نزديک به سطح ژله است.هر چي گل پرتر باشه قشنگتر ميشه.

تا جايي که جا دارد گلبرگ ها را نزديک هم قرار ميديم و ظرف را برميگردانيم و جاي گلبرگها را نگاه ميکنيم هر کجا که لازم بود گلبرگي را ايجاد ميکنيم. از اين نترسيد که سطح ژله پاره بشه چون وقتي ژله رو برگردونيد اصلا مشخص نيست.

براي گل رز سعي کنين گلبرگهاي رديف اول رو(غنچه وسط گل) همشو از مرکز ژله بزنين. رديف دوم رو کمي از مرکز فاصله بدين اما نه اونقدري که اين فاصله معلوم بشه در حين کار ميتونين ظرفو برگردونين و ببينين که درست طرح ميزنين يا نه و فضاهاي خالي رو پر کنين.

آموزش ژله تزريقي

آموزش ژله تزريقي

طرز تهيه ژله تزريقي

براي تزريق برگ: سرنگ رو با خامه سبز پر ميکنيم و مثل نقاشي کردن نوک سوزن رو شکل تيزياي برگ توي ژله مي کشيم و در همون حال سرنگ رو فشار مي دهيم تا از سوزن خامه بياد بيرون. هر جا هم از رنگ خالي مي موند باز سرنگ رو مي بريم و مي کشيم.

آموزش ژله تزريقي

در آخر يه ژله مات درست ميکنيم و بعد از بستن گل و بلبل و همه چي يک لايه مي ريزيم تا وقتي ژله رو برمي گردونيم گلکاري مون خوب نمايان باشه يه جورايي بک گراند حساب ميشه و گل ها رو برجسته تر نشون ميده.

براي ژله مات حتماً بايد رنگ گل رو در نظر گرفت که باهاش متضاد باشه تا خودشو نشون بده. مثلاً گلي که قرمزه اگه ژله مات قرمز استفاده کنين مسلماً جلوه نداره! ترجيحاً ژله مات سفيد استفاده کنين که همه رنگها رو بخوبي نشون بده.

من از ژله بستني استفاده ميکنم که ژله آلوئه ورا رو با يه ليوان آب گرم و يه ليوان بستني وانيلي سفيد درست ميکنيم البته وقتي ژله خنک شد بستني رو اضافه ميکنيم وگرنه دو رنگ ميشه .

وقتي ژله مات رو ريختيم يه ساعتي ميذاريم تو يخچال بمونه بعد بيرون مياريم کناره هاي ظرف رو با چاقو آزاد ميکنيم و ظرف رو چند ثانيه درون آب جوش قرار ميديم. بعد هم برميگردونيم تو بشقاب.

بالاخره تموم شد سخته  ولي درست کردنش خيلي لذت داره . واقعا وقتي کارت تموم ميشه احساس ميکني يه تابلو کشيدي .

مدلهايي از ژله تزريقي

مدل هاي ژله تزريقي

آموزش تصويري ژله تزريقي و مدل هايي از آن

مدل ژله تزريقي

ژله تزريقي

 

منبع: ashkhoone.com



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

طرز تهيه و نحوه درست کردن خورش قيمه

طرز تهيه و نحوه درست کردن خورش قيمه

آشپزي

مواد لازم

گوشت مغز ران گوسفند يا گوساله بدون استخوان                        750گرم
لپه                                                                                       1 استکان(100گرم)
پياز سرخ کرده                                                                        3تا 4 قاشق سوپخوري
ليمو عماني                                                                           4تا 5 عدد
رب گوجه فرنگي                                                                     دو قاشق سوپخوري
سيب زميني پشندي                                                             750 گرم
روغن براي سرخ کردن سيب زميني                                           به قدر کافي
نمک و فلفل                                                                          به قدر کافي
ادويه                                                                                    1 قاشق مرباخوري
زعفران سائيده                                                                      1 قاشق چايخوري

طرز تهيه

گوشت را به تکه هاي کوچک خرد مي کنيم , سپس لپه رابه دقت تميز مي نمائيم و مي شوئيم . پياز سرخ کرده را با دو قاشق روغن و لپه در ظرف مي ريزيم و ظرف را روي شعله مي گذاريم تا لپه با پياز کمي سرخ شود. اين عمل از له شدن لپه بعد از ريختن جلوگيري مي کند.
در مرحله بعدي گوشت را مي شوئيم و داخل پياز و لپه مي ريزيم و در ظرف را مي گذاريم و حرارت را ملايم مي کنيم تا آب گوشت کشيده شود. سپس دو ليوان آب داخل گوشت مي ريزيم و ليمو عماني را مي شوئيم و به گوشت اضافه مي کنيم و مي گذاريم گوشت آهسته بجوشد و بپزد کمي نمک و ادويه و رب گوجه فرنگي و زعفران را به گوشت مي زنيم و مي گذاريم خورش جا بيافتد .
سيب زميني را بصورت خلال نازک يا چهارگوش چهارگوش خرد مي کنيم و آنرا مي شوئيم و کمي نمک مي زنيم و در روغن فراوان و داغ سرخ مي کنيم.
مي توان سيب زميني را با خورش يکي دو جوش بدهيم و يا خورش را در ظرف بکشيم سيب زميني را روي آن بريزيم.
در طبخ قيمه اگر تيره گي رنگ خورش براي شما مهم نمي باشد مي توانيد از دارچين هم به عنوان چاشني استفاده نماييد.
براي تنظيم مزه قيمه مي توانيد از گرد ليمو استفاده نماييدکه طعم بي نظيري به خورش قيمه مي بخشد.

قيمه



:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

مطالبي اعمال ماه رجب

مطالبي در رابطه با فضيلت و اعمال ماه رجب

مذهبي:

فضيلت و اعمال ماه رجب

در اعمال ماه هاى سال و فضيلت و اعمال نوروز و نيز اعمال ماه هاى رومى (شمسى) و آن در چند فصل است:

فصل اوّل: در بيان فضيلت و اعمال ماه مبارك رجب

بدان كه اين ماه و ماه شعبان و ماه رمضان در شرافت، كامل و تمامند و روايات بسيارى در فضيلت آنها وارد شده است بلكه از رسول خدا صلى اللّه عليه و آله روايت شده است كه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در احترام و فضيلت به آن نمى رسد و در اين ماه جنگ با كافران حرام است! ! و رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امّت من است، كسى كه يك روز از ماه رجب را روزه بدارد، مستحقّ خشنودى بزرگ خدا مى شود و خشم حق از او دور مي گردد و درى از درهاى دوزخ به رويش بسته ميشود.

و از حضرت موسى بن جعفر عليهما السلام روايت شده است: هركه يك روز از ماه رجب را روزه بدارد بهشت بر او واجب ميشود.

و نيز فرمود: رجب نام نهرى در بهشت كه از شير سپيدتر و از عسل شيرين تر است، هركه يك روز از رجب را روزه بدارد به يقين از آن نهر بياشامد.

و از امام صادق عليه السّلام نقل شده است كه رسول خدا صلى اللّه عليه و آله فرمود: ماه رجب ماه استغفار امّت من است پس در اين ماه بسيار طلب آمرزش كنيد كه خدا آمرزگار و مهربان است و رجب را «اصبّ» [يعنى فروريزنده تر] مي گويند، زيرا رحمت خدا در اين ماه بر امّت من بسيار ريخته مي شود، پس بسيار بگوييد، استغفر اللّه و اساله التّوبة ابن بابويه به سند معتبر از سالم روايت نموده كه گفت: در اواخر ماه رجب كه چند روزى از آن مانده بود به خدمت امام صادق عليه السّلام رفتم.

چون نظر مبارك آن حضرت بر من افتاد، فرمود: آيا در اين ماه روزه گرفته اى؟ گفتم: نه به خدا اى پسر رسول خدا.

فرمود: آنقدر ثواب از تو فوت شده كه اندازه آن را جز خدا كسى نمي داند، به يقين اين ماهى است كه خدا آن را بر ماه هاى ديگر فضيلت داده و احترام آن را عظيم نموده و گرامى داشتن روزه داران اين ماه را بر خود واجب كرده! ! گفتم: يابن رسول اللّه، اگر در باقيمانده اين ماه روزه بدارم آيا به بخشى از ثواب روزه داران آن نايل ميشودم؟ فرمود: اى سالم هركه يك روز از آخر اين ماه را روزه بدارد، خدا او را از سختى سكرات مرگ و از هراس پس از مرگ و از عذاب قبر ايمن مي كند، و هركه دو روز آخر اين ماه را روزه بدارد، به آسانى از صراط مي گذرد، و هركه سه روز آخر اين ماه را روزه بدارد از وحشت بزرگ روز قيامت، و از سختي ها و هول هاى آن روز ايمن مى شود، و برات آزادى از آتش دوزخ را به او عطا مى كنند.

در هر صورت براى روزه ماه رجب فضيلت بسيار وارد شده و در روايت آمده: اگر كسى قدرت بر روزه ماه رجب را ندارد، هر روز اين تسبيحات را صد بار بخواند، تا ثواب روزه ماه رجب را دريابد:

سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِيلِ سُبْحَانَ مَنْ لا يَنْبَغِي التَّسْبِيحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ

منزّه است خداى بزرگ، منزّه است آن كه تسبيح جز براى او سزاوار نيست، منزّه است خداى عزيزتر و گرامى تر، منزّه است آن كه جامه عزّت در پوشيد كه تنها او براى آن جامه شايسته است.

اعمال روز اول ماه رجب

اعمال روز اوّل ماه رجب: روز شريفى است و در آن چند عمل است: اوّل: روزه گرفتن، روايت شده: حضرت نوح عليه السّلام در اين روز سوار كشتى شد، و به كسانى كه با او بودند امر فرمود روزه بدارند.

و هركه در اين روز روزه بدارد، آتش دوزخ به فاصله يك سال راه از او دور ميشود.

دوّم: غسل كردن.

سوّم: زيارت امام حسين عليه السّلام، شيخ از بشير دهّان از امام صادق عليه السّلام روايت كرده: هركه روز اوّل رجب حسين بن على عليهما السّلام را زيارت كند بى ترديد خداى عالم او را بيامرزد.

چهارم: خواندن دعاى طولانى و مفصّلى كه سيّد در كتاب «اقبال» نقل كرده.

اعمال مخصوص روزها و شبهاي ماه رجب

شب اولّ: شب شريفى است، و در آن چند عمل وارد است: اوّل: چون هلال ماه را مشاهده كند بگويد:

اللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَيْنَا بِالْأَمْنِ وَ الْإِيمَانِ وَ السَّلامَةِ وَ الْإِسْلامِ رَبِّي وَ رَبُّكَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ .

خدايا! شروع اين ماه را بر ما با ايمنى و ايمان و سلامت و اسلام قرار ده، ) اى ماه (پروردگار من و تو خداي عزّتمند و پر شكوه است.

و روايت شده: رسول خدا صلى اللّه عليه و آله هنگاميكه هلال ماه رجب را ميديد ميگفت:

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا شَهْرَ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى الصِّيَامِ وَ الْقِيَامِ وَ حِفْظِ اللِّسَانِ وَ غَضِّ الْبَصَرِ وَ لا تَجْعَلْ حَظَّنَا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ .

خدايا براى ما در ماه رجب و شعبان بركت قرار ده، و ما را به ماه رمضان برسان، و بر روزه رمضان و بيدارى شب و نگهدارى زبان و فروبستن چشم كمك فرما، و بهره ما را از ماه رمضان، گرسنگى و تشنگى قرار مده.

دوّم: چنان كه بعضى از علما فرموده اند غسل كند.

از رسول خدا صلى اللّه عليه و آله روايت شده: هركه ماه رجب را بيابد، و در اوّل و وسط و آخر آن غسل كند پس از انجام آن مانند روزى كه از مادر متولد شده بود از گناهان خود بيرون آمده و پاك ميشود.

سوم: حضرت حسين عليه السّلام را زيارت كند.

چهارم: پس از نماز مغرب بيست ركعت نماز به جاى آورد، به اين ترتيب كه در هر هر ركعت پس از سوره «حمد» يك مرتبه سوره «توحيد» را خوانده، و پس از هر دو ركعت سلام دهد، تا خود و اهل و اولاد و مالش محفوظ بماند، و از عذاب قبر ايمنى يابد و از صراط به سرعت برق بدون حسابرسى بگذرد.

پنجم: پس از نماز عشاء دو ركعت نماز به جاى آورد به اين صورت كه در ركعت اوّل پس از سوره «حمد» يك مرتبه سوره «الم نشرح» و سه بار سوره «توحيد» را بخواند و در ركعت دوّم سوره «حمد» و سوره هاى «الم نشرح» و

«قل هو اللّه احد»

و

قل اعوذ برب الفلق

و

قل اعوذ بربّ الناس»

را هركدام يك بار بخواند، و هنگاميكه سلام نماز را داد سى مرتبه بگويد: «لا اله الاّ اللّه» و سى مرتبه صلوات فرستد، تا حق تعالى همانند روزى كه از مادر متولدّ شده، گناهان او را بيامرزد و پاكش نمايد.

ششم: سى ركعت نماز به اين ترتيب كه در هر ركعت پس از سوره «حمد» يك مرتبه سوره

«قل يا ايّها الكافرون»

و سه مرتبه سوره

«قل هو اللّه احد»

را بخواند، هفتم: عملى را كه شيخ در كتاب «مصباح المتهجد» ذكر كرده به جاى آورد.

شيخ در آن كتاب فرموده: عمل شب اوّل رجب: ابو البخترى وهب بن وهب از حضرت صادق عليه السّلام از پدر بزرگوارش عليه السّلام از جدّش عليه السّلام از امير المؤمنين عليه السّلام روايت كرده، كه براى آن حضرت خوشايند بود، كه خود را چهار شب در طول سال از هر كارى فارغ سازد، و آن شبها را به عبادت زنده بدارد و آن چهار شب عبارتند از: شب اوّل رجب، شب نيمه شعبان، شب عيد فطر و شب عيد قربان.

از حضرت جوا عليه السّلام روايت شده كه مستحبّ است هركسى اين دعا را در شب اوّل رجب بعد از نماز عشاء آخر بخواند:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَنَّكَ مَلِكٌ وَ أَنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ مُقْتَدِرٌ وَ أَنَّكَ مَا تَشَاءُ مِنْ أَمْرٍ يَكُونُ اللَّهُمَّ إِنِّي أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَا مُحَمَّدُ يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنِّي أَتَوَجَّهُ بِكَ إِلَى اللَّهِ رَبِّكَ وَ رَبِّي لِيُنْجِحَ [لِي ] بِكَ طَلِبَتِي اللَّهُمَّ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ أَنْجِحْ طَلِبَتِي

خدايا! از تو درخواست ميكنم به حق اينكه تو فرمانروايى و بر هر كارى توانايى، و هر كارى كه بخواهي ميشود، خدايا! من به تو رو ميكنم به وسيله پيامبرت محمّد، پيامبر رحمت، درود خدا بر او و خاندانش اى محمّد اى فرستاده خدا، من براى توجه به خداى پروردگارت و پروردگارم، به تو روى ميآورم، تا خدا به سبب تو حاجتم را برآورد خداى به حق محمّد و پيشوايان از اهل بينش – كه درود خدا بر او و بر آنان – حاجتم را برآورد

سپس حاجتت را از خدا بخواه.

على بن حديد روايت كرده كه حضرت موسى بن جعفر عليه السّلام پس از فراغت از نماز شب در حال سجده چنين ميگفت:

لَكَ الْمَحْمَدَةُ إِنْ أَطَعْتُكَ وَ لَكَ الْحُجَّةُ إِنْ عَصَيْتُكَ لا صُنْعَ لِي وَ لا لِغَيْرِي فِي إِحْسَانٍ إِلا بِكَ يَا كَائِنُ [كَائِنا] قَبْلَ كُلِّ شَيْ ءٍ وَ يَا مُكَوِّنَ كُلِّ شَيْ ءٍ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَدِيلَةِ عِنْدَ الْمَوْتِ وَ مِنْ شَرِّ الْمَرْجِعِ فِي الْقُبُورِ وَ مِنَ النَّدَامَةِ يَوْمَ الْآزِفَةِ فَأَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجْعَلَ عَيْشِي عِيشَةً نَقِيَّةً وَ مِيتَتِي مِيتَةً سَوِيَّةً وَ مُنْقَلَبِي مُنْقَلَبا كَرِيما غَيْرَ مُخْزٍ وَ لا فَاضِحٍ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الْأَئِمَّةِ يَنَابِيعِ الْحِكْمَةِ ،

شكر و سپاس تنها از آن توست اگر از تو اطاعت كردم و حجّت و برهان تنها از آن توست اگر تو را معصيت كردم، در نيكى كردن نه كارى از من ساخته است و نه از غير من جز به عنايت تو، اى هستى پيش از هرچيز، اى هستى بخش هر چيز، تو بر هر كارى توانايي خدايا! از انحراف و ناباورى به هنگام مرگ، و از گزند بازگشت در گورها، و از پشيمانى در روز قيامت به تو پناه مى آورم، از تو مى خواهم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و قرار دهى زندگى ام را زندگى پاكى، و مرگم را مرگى معتدل، و بازگشتگاهم را بازگشتگاهى كريمانه كه در آن خوارى و رسوايى نباشد.

خدايا! بر محمّد و خاندانش درود فرست، آن امامانى كه چشمه هاى حكمت،

وَ أُولِي النِّعْمَةِ وَ مَعَادِنِ الْعِصْمَةِ وَ اعْصِمْنِي بِهِمْ مِنْ كُلِّ سُوءٍ وَ لا تَأْخُذْنِي عَلَى غِرَّةٍ وَ لا عَلَى غَفْلَةٍ وَ لا تَجْعَلْ عَوَاقِبَ أَعْمَالِي حَسْرَةً وَ ارْضَ عَنِّي فَإِنَّ مَغْفِرَتَكَ لِلظَّالِمِينَ وَ أَنَا مِنَ الظَّالِمِينَ اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي مَا لا يَضُرُّكَ وَ أَعْطِنِي مَا لا يَنْقُصُكَ فَإِنَّكَ الْوَسِيعُ رَحْمَتُهُ الْبَدِيعُ حِكْمَتُهُ وَ أَعْطِنِي السَّعَةَ وَ الدَّعَةَ وَ الْأَمْنَ وَ الصِّحَّةَ وَ الْبُخُوعَ وَ الْقُنُوعَ وَ الشُّكْرَ وَ الْمُعَافَاةَ وَ التَّقْوَى وَ الصَّبْرَ وَ الصِّدْقَ عَلَيْكَ وَ عَلَى أَوْلِيَائِكَ وَ الْيُسْرَ وَ الشُّكْرَ وَ اعْمُمْ بِذَلِكَ يَا رَبِّ أَهْلِي وَ وَلَدِي وَ إِخْوَانِي فِيكَ وَ مَنْ أَحْبَبْتُ وَ أَحَبَّنِي وَ وَلَدْتُ وَ وَلَدَنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ وَ الْمُؤْمِنِينَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ.

و صاحبان نعمت، و ريشه هاى عصمت اند، و مرا به وسيله آنان از هر بدى نگهدار، و در حالت غرور و غفلت مگير، و سرانجام كارهايم را حسرت و اندوه قرار مده، و از من راضى شو، زيرا همانا آمرزشت براى ستمگاران است و من از ستمكارانم، خدايا! بر من بيامرز آنچه را به تو زيان نميرساند، و به من عطا كن آنچه را كه كاستيات ندهد، همانا رحمتت گسترده و حكمتت نوين است.

خدايا! و به من مرحمت فرما: گشايش، راحتى، امنيت، سلامت، فروتنى، قناعت، سپاسگذارى، تندرستى كامل، پرواپيشگى، شكيبائى، راستى بر تو و دوستانت، آسانى، شكر، و همه اينها را پروردگارا به خانوده و فرزند و برادان دينى ام و هركه را دوست دارم و دوستم دارد، و هركه فرزندم باشد و فرزندش باشم از مسلمانان و مؤمنان عموميت ده، اى پروردگار جهانيان.

ابن اشيم گفته: وقت خواندن اين دعا پس از هشت ركعت نماز شب و پيش از نماز وتر است، پس از آن سه ركعت وتر را به جاى ميآورى چون سلام دادى، در حالتى كه نشسته اى بگو:

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لا تَنْفَدُ خَزَائِنُهُ وَ لا يَخَافُ آمِنُهُ رَبِّ إِنِ ارْتَكَبْتُ الْمَعَاصِيَ فَذَلِكَ ثِقَةٌ [ثِقَةً] مِنِّي بِكَرَمِكَ إِنَّكَ تَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِكَ وَ تَعْفُو عَنْ سَيِّئَاتِهِمْ وَ تَغْفِرُ الزَّلَلَ وَ إِنَّكَ [فَإِنَّكَ ] مُجِيبٌ لِدَاعِيكَ وَ مِنْهُ قَرِيبٌ وَ أَنَا تَائِبٌ إِلَيْكَ مِنَ الْخَطَايَا وَ رَاغِبٌ إِلَيْكَ فِي تَوْفِيرِ حَظِّي مِنَ الْعَطَايَا يَا خَالِقَ الْبَرَايَا يَا مُنْقِذِي مِنْ كُلِّ شَدِيدَةٍ [شِدَّةٍ] يَا مُجِيرِي مِنْ كُلِّ مَحْذُورٍ وَفِّرْ عَلَيَّ السُّرُورَ وَ اكْفِنِي شَرَّ عَوَاقِبِ الْأُمُورِ [فَإِنَّكَ ] فَأَنْتَ اللَّهُ عَلَى نَعْمَائِكَ وَ جَزِيلِ عَطَائِكَ مَشْكُورٌ وَ لِكُلِّ خَيْرٍ مَذْخُورٌ .

سپاس خداى را كه خزانه هايش پايان نمى پذيرد، و آن كه را امان دهد هرگز نمى ترسد، پرودگارا اگر مرتكب گناهانى شدم در اثر اطمينانم به كرم تو بود، همانا توبه بندگان را مى پذيرى، و از بديهايشان درمي گذرى، و لغزش ها را ميآمرزى، همانا تو خواننده ات را اجابت مى نمايانى، و به او نزديكى، و من از خطاها تنها به جانب تو باز ميگردم، و در كامل كردن بهره ام از عطاها تنها به سوى تو رغبت دارم، اى آفريننده آفريدگان، اى نجات بخش من از هر سختى، اى پناه من از هرچه كه هراسناك گردم خوشحالى ام را فراوان كن، و مرا از بدفرجامى در كارها كفايت فرما، تويى خدايى كه بر نعمت ها و عطاهاي فراوانت سپاس شده، و براى هر خيرى ذخيره بندگانى.

و آگاه باش علما براى هر شب اين ماه نماز مخصوصى ذكر كرده اند، كه مقام را گنجايش نقل آن نيست.

اعمال مشترکه ماه رجب

و آن بر دو بخش است: بخش اوّل: اعمال مشترك آن است كه به متعلق به همه ماه است و اختصاص به روز معيّنى ندارد، و آن چند عمل است: اوّل: در تمام روزهاى ماه رجب اين دعا را بخواند كه روايت شده: حضرت زين العابدين عليه السّلام در آغاز رجب در حجر اسماعيل خواند:

يَا مَنْ يَمْلِكُ حَوَائِجَ السَّائِلِينَ وَ يَعْلَمُ ضَمِيرَ الصَّامِتِينَ لِكُلِّ مَسْأَلَةٍ مِنْكَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِيدٌ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِيدُكَ الصَّادِقَةُ وَ أَيَادِيكَ الْفَاضِلَةُ وَ رَحْمَتُكَ الْوَاسِعَةُ فَأَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِيَ حَوَائِجِي لِلدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ

اى كه مالك حاجات خواهندگانى، و از باطن لب فروبستگان خبر دارى، از سوى تو براى هر خواهشى، گوشى شنوا، و پاسخى آماده است، خدايا به حق وعده هاى صادقانه است و نعمت هاى فراوانت، رحمت گسترده ات، از تو مي خواهم كه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و حاجات دنيا و آخرتم را برآورى، چه همانا تو بر هر كارى توانايى.

ساير اعمال ماه رجب

هشتم: سيّد ابن طاووس از محمّد بن ذكران كه معروف به سجّاد است چه آنقدر سجده كرد و در حال سجده گريست كه نابينا شد روايت كرده كه گفت: به امام صادق عليه السّلام عرض كردم فدايت شود اين ماه ماه رجب است مرا در اين ماه دعايى تعليم كن كه حق تعالى مرا به آن سود بخشد، حضرت فرمود: بنويس «بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم» و در هر روز از رجب در صبح و شام پس از نمازهاى روزوشب بگو:

يَا مَنْ أَرْجُوهُ لِكُلِّ خَيْرٍ وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ [مِنْ ] كُلِّ شَرٍّ يَا مَنْ يُعْطِي الْكَثِيرَ بِالْقَلِيلِ يَا مَنْ يُعْطِي مَنْ سَأَلَهُ يَا مَنْ يُعْطِي مَنْ لَمْ يَسْأَلْهُ وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْهُ تَحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً أَعْطِنِي بِمَسْأَلَتِي إِيَّاكَ جَمِيعَ خَيْرِ الدُّنْيَا وَ جَمِيعَ خَيْرِ الْآخِرَةِ وَ اصْرِفْ عَنِّي بِمَسْأَلَتِي إِيَّاكَ جَمِيعَ شَرِّ الدُّنْيَا وَ [جَمِيعَ ] شَرِّ الْآخِرَةِ فَإِنَّهُ غَيْرُ مَنْقُوصٍ مَا أَعْطَيْتَ وَ زِدْنِي مِنْ فَضْلِكَ يَا كَرِيمُ .

اى آن كه هر خيرى را از او اميد دارم، و از خشمش در هر شرّى ايمنى جويم، اى آن كه در برابر عبادت اندك مزد بسيار عطا ميكند، اى آن كه به هركه از او بخواهد مي بخشد، اى آن كه به هركه از او نخواهد و او را نشناسد نيز مي بخشد، عطايش از روى مهربانى و رحمت است، با درخواستم از تو همه خير دنيا و خير آخرت را به من عنايت كن، و با درخواستم از تو همه شره دنيا و شره آخرت را بازگردان، زيرا آنچه را تو عطا كردى كاستى ندارد، و از احسانت بر من بيفزاى اى كريم.

راوى گفت: حضرت محاسن (موهاى صورت) شريف خود را در پنجه چپ گرفت و اين دعا را با حالت درماندگى و زارى همراه حركت دادن انگشت اشاره دست راست خواند، و پس از اين گفت:

يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا ذَا النَّعْمَاءِ وَ الْجُودِ يَا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ حَرِّمْ شَيْبَتِي عَلَى النَّارِ

اى داراى بزرگى و بزرگوارى، اى داراى بخشش و جود، اى داراى عطا و كرم، محاسنم را بر آتش دوزخ حرام كن.

نهم: از پيامبر روايت شده: هركه در ما رجب صد مرتبه بگويد:

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِي لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ

آمرزش مي خواهم از خدايى كه معبودى جز او نيست، اوست يگانه، برايش شريكى نمي باشد، و به سوى او باز مى گردم.

و آن را با صدقه به انجام رساند، حق تعالى پايان كارش را ختم به رحمت و آمرزش كند، و هركه چهارصد مرتبه بگويد: ثواب شهادت صد شهيد را براى او بنويسد.

دهم: و نيز از آن حضرت روايت شده: هركه در ماه رجب هزار مرتبه بگويد:

لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ

معبودى جز خدا نيست،

خداى عزّتمند پرشكوه صد هزار كار نيك براى او ثبت كند، و برايش صد شهر در بهشت بنا كند.

يازدهم: روايت شده، هركه در ماه رجب به هنگام صبح، هفتاد مرتبه، و در زمان پسين (شامگاه) هم هفتاد مرتبه بگويد:

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ

از خدا آمرزش مي طلبم و به او باز مي گردم

و چون به پايان رساند، دستها را بلند كند و بگويد:

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَ تُبْ عَلَيَّ

خدايا مرا بيامرز و توبه ام را بپذير

پس اگر در ماه رجب از دنيا برود، خدا از او خشنود باشد و به بركت ماه رجب، آتش دوزخ با او تماس نگيرد.

دوازدهم: در همه اين ماه هزار مرتبه بگويد:

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ مِنْ جَمِيعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ

از خداى داراى بزرگى و بزرگوارى، از همه گناهان و گنهكاريها، آمرزش مي جويم.

تا خداى مهربان او را بيامرزد.

سيزدهم: سيّد ابن طاووس در كتاب «اقبال» از حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله براى خواندن سوره

«قل هو اللّه احد»

در ماه رجب ده هزار مرتبه، يا هزار مرتبه، يا صد مرتبه فضيلت بسيار نقل كرده، و نيز روايت كرده: هركه در روز جمعه ماه رجب صد مرتبه سوره توحيد را بخواند، در قيامت برايش نورى پديد مي آيد كه او را به بهشت راهنمايى كند.

چهاردهم: سيّد روايت كرده: هركه در ماه رجب يك روز روزه بدارد، و چهار ركعت نماز بگذارد و به اين ترتيب كه در ركعت اوّل صد مرتبه «آية الكرسى» بخواند و در ركعت دوّم دويست مرتبه سوره توحيد، نمي ميرد تا مقامش را خود در بهشت ببيند، يا ديگرى براى او ببيند.

پانزدهم: و نيز سيّد از پيامبر روايت كرده: هركه در روز جمعه ماه رجب بين نماز ظهر و عصر چهار ركعت نماز بخواند به اين صورت كه در هر ركعت يكبار سوره «حمد» و هفت بار «آية الكرسى» و پنج مرتبه «سوره توحيد» سپس ده بار بگويد:

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِي لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ

آمرزش مي خواهم از خدايى كه معبودى جز او نيست و از او درخواست توبه دارم.

حق تعالى براى او از روزى كه اين نماز را خوانده تا روزى كه از دنيا برود براى هر روز هزار كار نيك بنويسد، و در عوض هر آيه اى كه خوانده است شهرى در بهشت از ياقوت سرخ، و به جاى هر حرف قصرى در بهشت از گوهر سپيد عطا كند، و براى او زنان زيبا روى بهشتى را به همسرى او درآورد و از او خشنود گردد بي آنكه برايش خشمى به دنبال داشته باشد، و در زمره عبادت كنندگان به شمار آيد، و سرانجام او را به سعادت و آمرزش پايان دهد .

تا آخر حديث.

شانزدهم: سه روز اين ماه را كه پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بدارد، زيرا روايت شده: هركه در يكى از ماههاى حرام اين سه روز را روزه بدارد، حق تعالى براى او ثواب نهصد سال عبادت را مي نويسد.

هفدهم: در تمام ماه رجب شصت ركعت نماز بخواند در هر شب دو ركعت به اين ترتيب كه در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه

«قل يا ايّها الكافرون»

و يك مرتبه سوره توحيد بخواند، و چون سلام دهد دستها را بلند كرده و بگويد:

لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ حَيٌّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ وَ إِلَيْهِ الْمَصِيرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَ آلِهِ.

معبودى جز خدا نيست، يگانه و بي شريك است، فرمانروايى و سپاس مخصوص اوست زنده ميكند و مي ميراند و او زنده اى است كه هرگز نمي ميرد، خيز تنها به دست اوست، و او بر هر كارى توانا است، و بازگشت همه به سوى اوست، و جنبش و نيرويى نيست جز به عنايت او، خداى برتر و بزرگ، خدايا! بر محمّد پيامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست.

سپس دستها را به صورت خويش بمالد، از پيامبر روايت شده، هركه اين عمل را بجا آورد، خدا دعايش اجابت كند، و پاداش شصت حج و شصت عمره را به او عطا فرمايد.

هجدهم: از پيامبر صلى اللّه عليه و آله روايت شده: هركه در يك شب از ماه رجب، در دو ركعت نماز صد مرتبه سوره توحيد بخواند مانند كسي است كه ر راه خدا صد سال روزه گرفته و حق تعالى براى اين عمل صد قصر در بهشت به او مرحمت فرمايد، هر قصرى در جوار پيامبرى از پيامبران عليهم السّلام.

نوزدهم: و نيز از آن حضرت روايت شده: هركه در يك شب از شبهاى رجب ده ركعت نماز بجاى آورد به اين ترتيب كه در هر ركعت سوره «حمد» و يك بار

«قل يا ايّها الكافرون»

و سه بار سوره توحيد را بخواند حق تعالى هر گناهى كه پيش از آن مرتكب شده بيامرزد.

تا آخر حديث.

بيستم: علاّمه مجلسى در كتاب «زاد المعاد» فرموده: از حضرت امير المؤمنين عليه السّلام روايت شده: حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله فرمود: هركه در هر شب و هر روز ماههاى رجب، شعبان و رمضان، هر يك از «حمد» و «اية الكرسى» و

«قل يا ايّها الكافرون»و«قل هو اللّه احد»و«قل اعوذ بربّ الفلق»و«قل اعوذ بربّ النّاس»را سه مرتبه قرائت كند و سه مرتبه بگويد:

سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ

منزّه است خدا و سپاس خداى را و معبودى جز خدا نيست و خدا بزرگ تر از هرچيز است و جنبش و نيرويى جز به خدا نيست، خداى برتر و بزرگ

و سه مرتبه بگويد:

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ

خدايا درود فرست بر محمّد و خاندانش

و سه مرتبه:

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

بار خدايا مردان و زنان مؤمن را ببخش و بيامرز

و چهار صد مرتبه :

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ

از خدا آمرزش مي جويم و به سوى او ميپويم

خداى تعالى گناهانش را بيامرزد، هرچند به عدد قطره هاى باران و برگ درختان و كف روى آب درياها باشد، تا آخر حديث.

و نيز علاّمه مجلسى فرموده كه در هر شب از شبهاى اين ماه هزار مرتبه گفتن «لا اله الاّ اللّه» (معبودى جز خدا نيست) وارد شده.

منبع: مفاتيح الجنان ترجمه استاد حسين انصاريان

منبع : پايگاه عرفان

اعمال ماه رجب



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

مواردي از شرايط وجوب و صحت روزه

 

مذهبي(لطفا براي اطلاع از احکام ديني خود فقط به اين مطالب اکتفا نکنيد و به مرجع تقليد خود رجوع کنيد)

اين مطالب از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمي سيدعلي خامنه‌اي (مد‌ظله‌العالي) در اين پست قرار داده شده است.

س : دختري که به سن تکليف رسيده، ولي به علت ضعف  جسماني توانايي روزه گرفتن ندارد، و بعد از ماه مبارک رمضان هم نمي‏تواند  قضاي آن را به جا آورد تا اينکه ماه رمضان سال بعد فرا مي‏رسد، چه حکمي  دارد؟
ج: ناتوانى از گرفتن روزه و قضاى آن به مجرد ضعف و  عدم قدرت موجب سقوط قضاى روزه نمى‏شود، بلکه قضاى روزه‏هاى ماه رمضان که  از او فوت شده، بر وى واجب است.
س : دختراني که تازه به سن تکليف رسيده‏اند و روزه  گرفتن بر آنها مقداري مشکل است، چه حکمي دارند؟ آيا سن بلوغ شرعي دختران  اکمال نه سال قمري است؟
ج: بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعى دختران همان تکميل  نه سال قمرى است که در اين هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد  بعضى از عذرها جايز نيست، ولى اگر روزه گرفتن براى ايشان ضرر داشته باشد  يا تحمل آن برايشان همراه با مشقت زياد باشد، افطار براى آنها جايز است.
س : من زمان دقيق رسيدن به سن تکليف خود را  نميدانم، از جناب عالي خواهشمندم بيان فرماييد که از چه زماني قضاي نماز  و روزه بر من واجب است؟
ج: فقط قضاى آن مقدار از نمازها و روزه‏ها که يقين به فوت آن بعد از رسيدن به سن قطعى تکليف شرعى داريد، بر شما واجب است.
س :اگر دختر نه ساله‏اي که روزه بر او واجب شده، به دليل دشواري، روزه‏اش را افطار نمايد، آيا قضا بر او واجب است يا خير؟
ج: قضاى روزه‏هايى که از ماه رمضان افطار کرده، بر او واجب است.
س : اگر فردي به خاطر عذري قوي، پنجاه درصد احتمال  دهد که روزه بر او واجب نيست و به همين دليل روزه نگيرد، ولي بعداً معلوم  شود که روزه بر او واجب بوده، از جهت قضا و کفّاره چه حکمي دارد؟
ج: اگر افطار عمدى روزه ماه مبارک رمضان به مجرد  احتمال عدم وجوب روزه بر وى باشد، در فرض سؤال علاوه بر قضا، کفّاره هم بر  او واجب است. اما اگر افطار به علت ترس از ضرر باشد و ترس هم منشأ عقلايى  داشته باشد، کفّاره واجب نيست، ولى قضا بر او واجب است.
س : شخصي مشغول انجام خدمت سربازي است و به علت  مسافرت و حضور در محل خدمت، نميتواند روزه ماه رمضان سال گذشته را بگيرد،  و هنگام حلول ماه رمضان امسال نيز در محل خدمت است و احتمال دارد که باز  هم نتواند روزه بگيرد، اگر پس از پايان دوره خدمت سربازي بخواهد روزه اين  دو ماه را قضا نمايد، آيا کفّاره هم بر او واجب است يا خير؟
ج: کسى که بر اثر عذر مسافرت، روزه ماه رمضان از او  فوت شده و آن عذر تا ماه رمضان سال آينده استمرار داشته، فقط قضاى آن بر  او واجب است و کفّاره تأخير واجب نيست.
س : اگر شخص روزه دار جنب باشد و تا قبل از اذان  ظهر متوجه آن نشود و پس از آن غسل ارتماسي نمايد، آيا روزه‏اش باطل  مي‏شود؟ و اگر بعد از غسل متوجه شود که در حال روزه غسل ارتماسي نموده  است، آيا قضاي آن واجب است؟
ج: اگر غسل ارتماسى بر اثر فراموشى و غفلت از روزه دار بودن باشد، غسل و روزه او صحيح است و قضاى روزه‏اش بر او واجب نيست.
س : اگر شخصي بخواهد قبل از زوال به محل اقامتش  برسد، ولي در راه به خاطر پيشامد حادثه‏اي نتواند در زمان معيّن به مقصد  برسد، آيا روزه او اشکال دارد و آيا کفّاره بر او واجب است يا فقط قضاي  روزه آن روز را بايد به جا آورد؟
ج: روزه‏اش در سفر صحيح نيست و بر او فقط قضاى روزه آن روزى که پيش از ظهر به محل اقامتش نرسيده، واجب است و کفّاره‏اى هم ندارد.
س : اگر هواپيما در ارتفاع بالا و مسير طولاني در  حال پرواز باشد و پرواز حدود دو ساعت و نيم تا سه ساعت طول بکشد، مهماندار  و خلبان هواپيما براي حفظ تعادل خود هر بيست دقيقه احتياج به نوشيدن آب  دارند، در اين صورت آيا در ماه مبارک رمضان، کفّاره و قضاي روزه بر آنها  واجب مي‏شود؟
ج: اگر روزه براى آنها ضرر داشته باشد، جايز است که  با نوشيدن آب افطار نمايند و قضاى آن را بجا آورند و در اين حالت کفّاره  بر آنها واجب نيست.
س : اگر زن در ماه مبارک رمضان دو ساعت يا کمتر مانده به اذان مغرب حيض شود، آيا روزه‏اش باطل مي‏شود؟
ج: روزه‏اش باطل است.
س : کسي که با پوشيدن لباس مخصوص (مانند لباس غواصي) بدون اينکه بدنش خيس شود، در آب فرو رود، روزه‏اش چه حکمي دارد؟
ج: اگر لباس به سر او چسبيده باشد، صحّت‏ روزه‏اش محل اشکال است و بنا بر احتياط وجوبى قضاى آن لازم است.
س : آيا مسافرت عمدي در ماه رمضان به قصد افطار و فرار از روزه گرفتن، جايز است؟
ج: مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، و در صورت مسافرت، ولو اينکه براى فرار از روزه باشد، افطار بر او واجب است.
س : شخصي که روزه واجب بر عهده‏اش است و قصد دارد  که آن را بگيرد، ولي بر اثر پيشامدي نتواند روزه بگيرد مثلاً بعد از طلوع  خورشيد آماده مسافرت شد و به سفر رفت و بعد از ظهر برگشت و در بين راه هم  مرتکب هيچ‌يک از مفطرات نشد، ولي وقت نيت روزه واجب از وي فوت شد، و آن  روز هم از روزهايي است که روزه در آن مستحب است، آيا مي‏تواند نيت روزه  مستحبي کند يا خير؟
ج: اگر قضاى روزه ماه رمضان بر ذمّه‏اش باشد، نيت روزه مستحبى حتى بعد از فوت وقت نيت روزه واجب، از وى صحيح نيست.
س : من معتاد به سيگار هستم و در ماه مبارک رمضان  هر چه تلاش مي‏کنم که تندخو نباشم نمي‏توانم و همين باعث ناراحتي زياد  افراد خانواده‏ام شده است و خودم هم از وضعيت دشوارم رنج مي‏برم، تکليف من  چيست؟
ج: روزه ماه مبارک رمضان بر شما واجب است و بنا بر  احتياط واجب جايز نيست در حال روزه سيگار بکشيد، و نبايد بدون دليل با  ديگران تند برخورد کنيد.

شرايط وجوب و صحت روزه



:: بازدید از این مطلب : 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

حليم بادنجان


مواد لازم حليم

بادنجان قلمي - پنج عدد
عدس - دو پيمانه
پيازدرشت - يك عدد
سير درشت - ده حبه
گوشت - 250 گرم
گردو آسياب شده - 200 گرم
نعنا خشك - يك قاشق غذاخوري
كشك - 500 گرم
نمك و فلفل - به ميزان لازم
روغن مايع براي سرخ كردن - به ميزان لازم

حليم

طرز تهيه حليم

ابتدا بادنجان‌ها را سرخ كرده و كنار بگذاريد، با كاغذ روغني روغن اضافه آن را بگيريد. پياز و سير را رنده كرده و با روغن سرخ كنيد. گوشت را بگذاريد بپزد و بعد از گرفتن كف آن عدس، بادنجان سرخ‌شده، پياز، سير و گردو را اضافه كرده و حرارت را كم مي‌كنيم ، هر چند دقيقه يك‌بار آن را هم مي‌زنيم تا گوشت و عدس كاملا بپزد، وقتي كاملا مواد پخت با گوشت‌كوب آن را كاملا كوبيده و مخلوط كنيد و دوباره روي حرارت ملايم اجاق قرار دهيد. بعد از نيم ساعت غذا آماده است (مواظب ته گرفتن حليم باشيد) خوراك را در ظرف ريخته و با نعناداغ و كشك تزئين كرده و ميل كنيد.

حليم



:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و نحوه درست کردن شله زرد

آموزش و نحوه درست کردن شله زرد

آشپزي 

مواد لازم

برنج                                               يک کيلوگرم
شکر                                              2 کيلوگرم
کره                                               150 گرم
زعفران سائيده                                 5/1 مثقال(6 گرم)
گلاب                                             1پيمانه
خلال بادام                                      150 گرم
خلال پسته براي تزئين                        50 گرم

طرز تهيه
دسر

برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خيس كنيد.برنج را پيمانه کرده و از 6 تا 7 برابر برنج، آب در نظر مي گيريم. سپس برنج را بدقت شسته و 6 برابر، آب روي آن مي‌ريزيم و برنج را روي آتش گذاشته تا جوش بيايد. شعله را ملايم كرده تا برنج بپزد.وقتي مغز برنج کاملا نرم شد، شکر را داخل برنج ريخته و مرتب بهم مي زنيم تا شله زرد کاملا جا بيفتد.
در صورتي که شله زرد سفت بود 1 تا 2 پيمانه ديگر آب گرم اضافه مي کنيم. سپس زعفران را در کمي آب جوش حل مي نمائيم و داخل شله‌زرد مي‌ريزيم. سپس کره را داغ کرده و به شله زرد اضافه مي کنيم. آنگاه کمي از بادام را به آن اضافه مي کنيم.گلاب را نيز افزوده و شله زرد را بهم مي زنيم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سپس درب را بسته و در صورت استفاده از فر، شله زرد را در کف فر با حرارت ملايم بمدت نيم ساعت مي گذاريم. در غير اينصورت مي ‎توان روي شعله گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف مي کشيم و بعد از خنک شدن شله زرد با دارچين و خلال بادام و پسته تزئين مي کنيم.

نكته

1? جهت افزايش كيفيت شله زرد بايد از برنج مرغوب استفاده كرد.
2? بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خيسانده شود و بعد استفاده گردد.
3? زعفران را در هنگام نياز بساييد كه بوي عطر آن از بين نرود در ضمن زعفران را با آسياب‌برقي آسياب نكنيد تا بو و رنگ آن حفظ شود.

شله زرد



:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

طرز تهيه و آموزش خورش آلوچه

طرز تهيه و نحوه درست کردن خورش آلوچه

آشپزي

مواد لازم

گوشت                                                     400 گرم
لوبياچيتي                                                  100 گرم
رب گوجه‌فرنگي                                          يك قاشق سوپخوري
سبزي خشك (جعفري و گشنيز)                     300 گرم
پياز سرخ‌شده                                            نصف پيمانه
آلوچه‌خشك                                               100 گرم
آبليمو                                                      دو قاشق سوپخوري
روغن                                                       نصف پيمانه
ادويه                                                       به ميزان لازم
زردچوبه                                                    به ميزان لازم
فلفل                                                       به ميزان لازم
دارچين                                                    به ميزان لازم

طرز تهيه

گوشت را با پياز تفت مي‌‌دهيم و لوبياي خيس‌شده را با مقداري آب‌جوش به گوشت اضافه مي‌‌كنيم. نمك و تمام ادويه‌ها را افزوده و مي‌‌گذاريم با حرارت ملايم پخته شود. پس از پخته شدن گوشت و لوبيا، سبزي خشك، آلوچه، آبليمو و رب را مي‌افزاييم، پس از نيم ساعت جوشيدن، خورش آماده است.

خورش آلوچه



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

طرز تهيه شيريني پنج طعم کره اي


آشپزي

آموزش و طرز تهيه شيريني پنج طعم کره اي

مواد لازم

كره                                                   کدام نصف پيمانه
شکر                                                 کدام نصف پيمانه
تخم‌مرغ                                             يك عدد
خامه                                                 دو قاشق سوپخوري
بيكينگ‌پودر                                         نصف قاشق چايخوري
وانيل                                                 نصف قاشق چايخوري
نمك                                                  1/8 قاشق چايخوري
آرد                                                    دو پيمانه

طرز تهيه

همه مواد را غير از آرد با هم مخلوط كرده و كم‌كم آرد را به آن اضافه مي‌كنيم. اين خمير به تنهايي شيريني كره‌اي با طعم وانيل است. يك قاشق غذاخوري از اين خمير را روي كاغذ داخل سيني قرار داده و به كمك ته قاشق يا ليوان آن را پهن مي‌كنيم. براي تهيه اين شيريني با طعم شكلات به خمير يك پيمانه شكلات چيپسي اضافه مي‌كنيم، با طعم پرتقال يك پيمانه پودر نارگيل و يك قاشق چايخوري پوست پرتقال رنده شده، با طعم كشمش نصف پيمانه كشمش و با طعم گردو و دارچين يك پيمانه گردو خردشده و يك قاشق چايخوري دارچين اضافه مي‌كنيم.

آموزش آشپزي



:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و نحوه درست کردن آجیل پلو

آموزش و نحوه درست کردن شيرين پلو

آشپزي

مواد لازم

برنج                                                   500 گرم
بادام هندي                                          100 گرم
کشمش                                             نصف پيمانه
کنجد سائيده شده                                1 قاشق سوپخوري
زرد آلو خشک                                       نصف پيمانه
زعفران آب گرفته                                   1 استکان
پسته خلال                                         نصف پيمانه
روغن                                                 2 قاشق سوپخوري
سير له شده                                       4 عدد
پياز ريز شده                                        1 عدد متوسط
زيره                                                  نصف قاشق سوپخوري
هل                                                   4 دانه
دارچين                                              1 قاشق مرباخوري
آب                                                   2 ليوان
کره                                                  50 گرم
روغن                                                1 قاشق سوپخوري

طرز تهيه

برنج را شسته و به مدت 1ساعت خيس مي گذاريم. سپس برنج را جوشانده و آبکش مي نماييم.
روغن و کره را در يک تابه بزرگ گرم مي کنيم. سير له شده ، پياز ريز شده ، ادويه ، کنجد ساييده ، زيره و هل ساييده را در تابه مي ريزيم و به مدت چند دقيقه هم مي زنيم. کمي که رنگ آن طلايي شد ،برنج آبکش شده را به مواد اضافه کرده و هم مي زنيم تا برنج و مواد مخلوط شوند. آب و زعفران را بر روي برنج ريخته با حرارت ملايم مي گذاريم تا آب مواد کشيده شود در حدود نيم ساعت با حرارت ملايم کافي است.
سپس زرد آلو ، کشمش و بادام هندي را اضافه کرده و به هم مي زنيم تا مخلوط شوند و با حرارت ملايم به مدت 15 دقيقه کاملا بپزد. سپس در موقع کشيدن غذا خلال پسته را روي آن مي دهيم.

ارسال شده توسط خانم مهرنيا

آجيل پلو



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه کشمش پلو با مرغ

آموزش و طرز تهيه کشمش پلو با مرغ

آشپزي

مواد لازم

برنج                                             6 پيمانه
مرغ                                             1 عدد
كشمش (پلويي)                             2 پيمانه
زعفران (آب كرده)                            3 قاشق سوپخوري
روغن (حيواني)                               1/2 پيمانه
پياز (سرخ شده)                             1 چهارم پيمانه
رب نارنج                                       3 قاشق سوپخوري
نمك                                            به ميزان لازم
فلفل                                           به ميزان لازم
روغن                                           به ميزان لازم
كرفس (اختياري)                            به ميزان لازم

طرز تهيه

1? ابتدا مرغ را شسته و پوست آن را جدا ميكنيم و مرغ را به شش يا هشت تكه تقسيم نموده و با نمك، فلفل و ادويه مزه‌دار مي‌كنيم.

2? بعد مرغ‌هاي مزه‌دار شده را با مقداري روغن با حرارت ملايم سرخ مي‌نماييم.

3? در آخر رب نارنج را با نصف پيمانه آب مخلوط كرده و به همراه پيازداغ روي مرغ‌هاي سرخ‌شده مي‌ريزيم و اجازه مي‌دهيم تا كاملا بپزند.اگر دوست داريد ميتوانيد مقداري كرفس را جداگانه سرخ كرده و با مواد مخلوط كنيد.

4? برنج را در ظرفي مناسب به مرحله آبكشي رسانده و آبكش نموده و دم مي‌كنيم. كشمش‌ها را شسته و سرخ نموده سپس مقداري از برنج دم كرده، كشمش، زعفران و روغن حيواني داغ كرده را با هم مخلوط مي‌كنيم.

5? در ظرف سرو ابتدا پلوي ساده را كشيده، تكه‌هاي مرغ را بر روي آن قرار داده و مخلوط كشمش و برنج را روي آن مي‌دهيم و سرو مي‌نماييم.

نكات

1) اگر مرغ را با حرارت ملايم سرخ كنيد، در حين سرخ شدن، پخته مي‌شود و نيازي به زمان پخت جداگانه ندارند.

2) اگر دوست داريد به جاي رب نارنج از رب انار ترش استفاده كنيد يا آن را حذف كنيد.

3) اگر در حين جوشيدن برنج يك عدد ليمو عماني داخل آب بيندازيد عطر خيلي خوبي به برنج شما ميدهد.

4) اين غذا در دستور اصلي كرفس ندارد.

مرغ



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()