نوشته شده توسط : atefeh

تاريخ سازي نيمار در ليگ قهرمانان اروپا


وبسايت رسمي برنامه نود - پس از شکست عجيب ابتداي هفته، بارسلونا موفق شد با برتري پر گل 7-0 در نخستين ديدار از رقابت‌هاي ليگ قهرمانان اروپا، ميهمان خود را بدرقه کند، در اين ديدار نيمار با 4 پاس گل و به ثمر رساندن يک گل توانست تاريخ از شود.

به گزارش وبسايت نود، ممکن است بسياري از افراد نيمار را بخاطر حرکات انفرادي منحصر به فردش به ياد آورند، اما اين بازيکن 24 ساله برزيلي با ارسال 4 پاس گل براي هم تيمي‌هايش ثابت کرد که علي رغم حرکات انفرادي، در ارسال پاس‌هاي حياتي براي هم تيمي‌هايش نيز تبحر خاصي دارد. در حاليکه پس از ماه ها بار ديگر MSN در کنار يک ديگر به ميدان مي‌رفتند، همکاري چشم نواز آن‌ها توانست پيروزي پر گلي را براي بلوگرانا به ارمغان بياورد. در اين بين ليونل مسي با هت تريکي که انجام داد شايد بيش از ساير بازيکنان بارسا به چشم بيايد، اما عملکرد نيمار با ارسال 4 پاس گل و به ثمر رساندن يک گل باعث شد تا در پايان اين ديدار هواداران بارسلونا از او تقدير ويژه اي به عمل آورند. تا به حال هيچ بازيکني موفق نشده بود تا در يک ديدار از سري رقابت‌هاي ليگ قهرمانان اروپا 4 پاس گل ارسال کند و با به ثمررساندن يک گل عملکردش را بهبود ببخشد و از اين نظر نيمار توانست نامش را در کتاب رکوردهاي اين مسابقات ثبت کند.

گفتني است که آخرين باري که بازيکني از بارسا موفق شده بود در يکي از ديدارهاي اين تيم 4  پاس گل براي هم تيمي‌هايش ارسال کند، به سال 2009 باز مي‌گردد که ژاوي توانست در الکلاسيکويي که با نتيجه 6-2 به سود بارسا به پايان رسيد، اين آمار را از خوب به جاي بگذارد.

منبع: وبسايت رسمي برنامه نود

نيمار



:: بازدید از این مطلب : 28
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

ترکیب احتمالی تراکتورسازی مقابل پرسپوليس

وبسایت رسمی برنامه نود - ترکیب احتمالی تراکتور سازی مقابل پرسپولیس مشخص شد.

به گزارش وبسایت نود، تراکتور سازان با ترکیب احتمالی محمدرضا اخباری، سعید آقایی، محمد ایران پوریان، هادی محمدی، خالد شفیعی، مهدی کیانی، سروش رفیعی، جاسم کرار، لوسیانو ادینهو، فرزاد حاتمی، محمد ابراهیمی مقابل حریف خود به میدان می رود.

گفتنی است، دیدار تیم های تراکتور سازی تبریز و پرسپولیس از ساعت ۱۷:۱۵ در ورزشگاه اختصاصی تراکتور سازی برگزار خواهد شد.

 

منبع: وبسايت رسمي برنامه نود

پرسپوليسترکیب احتمالی تراکتورسازی مقابل پرسپوليس



:: بازدید از این مطلب : 28
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و نحوه درست کردن سوفله شوکولاي

آموزش و نحوه درست کردن سوفله شوکولاي

آشپزي

مواد لازم

شوکولات ساده بدون مغز                        200 گرم
وانيل                                                 نصف قاشق چايخوري
آرد سيب زميني                                   1 قاشق سوپخوري(20 گرم)
شير                                                 1 ليوان
سفيده تخم مرغ                                   2 عدد
شکر                                                 150 گرم
کره                                                  50 گرم
پودر قند                                             100 گرم
تخم مرغ                                             6 عدد

اين سوفله با اين مواد غذايي براي 6 نفر مناسب مي باشد.

طرز تهيه

ظرف نسوز مناسبي را با کره خوب چرب مي کنيم. شوکولات را با 2 تا 3 قاشق سوپخوري آب گرم مخلوط نموده ، به طريق بن ماري آب مي کنيم. (ظرف محتوي شوکولات را در ظرف آبي قرار داده ، روي حرارت ملايم مي گذاريم و هم مي زنيم تا شوکولات آب شود)
زرده و سفيده تخم مرغ را از هم جدا مي نمائيم . زرده را با شکر و وانيل مخلوط کرده، هم مي زنيم تا کاملا سفيد و سفت و کشدار شود.
آرد را در ظرف کوچکي مي ريزيم، شير را کم کم روي آرد ريخته ، هم مي زنيم تا آرد در شير کاملا حل شود .
ظرف را روي حرارت ملايم مي گذاريم و مرتب هم مي زنيم تا شير جوش آمده ، کمي غليظ شود . شوکولات حل شده و کره را با شير مخلوط مي کنيم و اين مايه را با زرده تخم مرغ کاملا مخلوط کرده ، آماده مي گذاريم بماند.
2 عدد سفيده اضافي را با 6 عدد سفيده تخم مرغ مخلوط کرده ، آنقدر مي زنيم تا مثل پنبه سفيد و خشک و سفت شود، به طوريکه اگر کاسه را برگردانيم، سفيده از کاسه نريزد. مايه زرده و شوکولات را کم کم داخل سفيده مي ريزيم و به سرعت مخلوط مي نمائيم . کافي است که مواد فقط مخلوط شود ، ولي زياد هم نمي زنيم که پف سفيده نخوابد.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهايت و يا 175 درجه سانتيگراد يک ربع قبل گرم مي کنيم و مايه را فوري در ظرف چرب شده آماده مي ريزيم . ظرف را در ظرف آب گرمي قرار مي دهيم و ظرف آب گرم را کف فر مي گذاريم که به مدت 45 دقيقه بماند .
سوفله بايد کاملا بالا آمده و روي آن کمي بسته شود. ظرف را بيرون مي آوريم ، کمي پودر قند روي آن مي پاشيم و بلافاصله سر ميز مي بريم .
نکته حساس براي هر سوفله مدت طبخ و بلافاصله استفاده کردن آن است . چون اگر کاملا طبخ نشده باشد ،مغز آن آبدار مي ماند و پف سوفله آنقدر مهم است که ظرف سوفله را بعد از طبخ سر ميز روي چراغ هاي مخصوص قرار مي دهند تا سرد نشود و پف آن نخوابد.

لينک مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-195.html

سوفله بادمجان

 



:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و نحوه درست کردن سوپ زرشک

آموزش و نحوه درست کردن سوپ زرشک

آموزش آشپزي

مواد لازم

سينه مرغ                                 300 گرم
جعفري خردشده                        150 گرم
قارچ خردشده                            100 گرم
رب گوجه‌فرنگي                          دو قاشق سوپخوري
آرد گندم                                   دو قاشق سوپخوري
آبليمو                                       سه قاشق سوپخوري
زرشك                                      200 گرم
پياز                                         يك عدد
هويج                                       100 گرم
سيب‌زميني                               80 گرم
روغن مايع                                 نصف پيمانه
نمك و فلفل                               به ميزان لازم

طرز تهيه

پياز را نگيني خرد كرده و با روغن سرخ مي‌‌كنيم. مرغ را ريز خرد كرده و داخل پياز ريخته و تفت مي‌‌دهيم. آرد را هم مقداري با مواد سرخ كرده داخل آن آب مرغ يا گوشت مي‌ريزيم. سپس هويج و سيب‌زميني را نگيني خرد كرده و داخل آن ريخته و با حرارت ملايم به مدت دو ساعت مي‌‌پزيم. بعد قارچ،  نيمي از زرشك، نمك، فلفل و رب گوجه‌فرنگي را داخل سوپ ريخته وقتي سوپ جا افتاد آبليمو و جعفري را اضافه كرده و با بقيه زرشك تزئين مي‌كنيم .

لينک مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-195.html

سوپ شير



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

سخناني از امام علي النقي (عليه السلام)

 

 

طليعه

حضرت امام علي النقي عليه السلام در نيمه دوم ماه ذي الحجه، سال 212 ق در اطراف مدينه و در منطقه «صريا» چشم به جهان گشود. پدر گرامي اش حضرت جواد عليه السلام و مادر ارجمندش سمانه مغربيه از بانوان با فضيلت تاريخ مي‌باشد. مشهورترين القاب آن گرامي نجيب، مرتضي، هادي، نقي، عالم، فقيه، امين، مؤتمن، طيب، متوکل و عسکري است و در برخي منابع «ابوالحسن الثالث» و «فقيه عسکري» نيز گفته‌اند.

آن بزرگوار در سال 220 و در هشت سالگي به مقام خطير امامت نائل گرديد و به مدت 33 سال رهبري اهل ايمان را عهده دار بود. امام هادي عليه السلام دوران امامت خويش را با خلفاء ستمگر عباسي همچون معتصم، واثق، متوکل، منتصر، مستعين و معتز سپري کرد.

به مناسبت ولادت آن رهبر والاي شيعيان جهان به فرازهايي از گفتارهاي هدايتگرش گوش جان مي‌سپاريم.

مذهبي

عظمت باري تعالي

شناخت وجود خداوند و اوصاف جلال و جمال باري تعالي در حد شايستگي هر انساني، به غير از طريق اهل بيت عليهم السلام امري ناممکن است؛ گرچه هر کسي نسبت به فراخور استعدادش خداوند را مي‌شناسد و به او ايمان مي‌آورد؛ اما بيان عظمت حق از زبان اهل بيت عليهم السلام جلوه اي ديگر دارد و آنان کامل ترين و مطمئن ترين منبع وحي و سرچشمه توحيدند. امام هادي عليه السلام در تبيين صفات خداوند مي‌فرمايد: «إِنَّ اللَّهَ لَا يُوصَفُ إِلَّا بِمَا وَصَفَ بِهِ نَفْسَهُ وَ أَنَّي يُوصَفُ الَّذِي تَعْجِزُ الْحَوَاسُّ أَنْ تُدْرِکَهُ وَ الاْءَوْهَامُ أَنْ تَنَالَهُ وَ الْخَطَرَاتُ أَنْ تَحُدَّهُ وَ الاْءَبْصَارُ عَنِ الاْءِحَاطَةِ بِهِ نَأَي فِي قُرْبِهِ وَ قَرُبَ فِي نَأْيِهِ کَيَّفَ الْکَيْفَ بِغَيْرِ أَنْ يُقَالَ کَيْفَ وَ أَيَّنَ الاْءَيْنَ بِلَا أَنْ يُقَالَ أَيْنَ هُوَ مُنْقَطِعُ الْکَيْفِيَّةِ وَ الاْءَيْنِيَّةِ الْوَاحِدُ الاْءَحَدُ جَلَّ جَلَالُهُ وَ تَقَدَّسَتْ أَسْمَاؤُهُ؛(1)

خداوند متعال توصيف نشود، جز بدانچه خود وصف کرده است و چگونه توصيف مي‌شود آن وجودي که حواس مخلوقات از درکش ناتوان است و اوهام و خيالات به آن نمي‌رسند و تصور و انديشه ها به حقيقتش آگاه نمي‌گردند و در افق نگاه چشمها نگنجد! او با همه نزديکي دور است و با همه دوري اش نزديک. چگونگي را پديد آورد و خودش چگونه نيست. مکان را آفريد، ولي خود مکاني ندارد و از چگونگي و مکان داشتن جداست. يگانه است و بي همتا. با شکوه است و نامها و اسمائش همه مقدس‌اند و پاک.»

سعدي در بوستان در توضيح اين معنا سروده است:

جهان متفق بر الهيتش  فرو مانده از کنه ماهيتش
نه ادراک بر کنه ذاتش رسد  نه فکرت به غور صفاتش رسد
بشر ماوراي جلالش نيافت  بصر منتهاي جمالش نيافت
نه هر جاي مرکب توان تاختن  که جاها سپر بايد انداختن
نه بر اوج ذاتش پرد مرغ وهم  نه در ذيل وصفش رسد دست فهم
در اين بحر جز مرد داعي نرفت  گمان شد که دنبال راعي نرفت

چه شبها نشستم در اين سير گم  که دهشت گرفت آستينم که قُم

شکوه بندگي

از منظر فرهنگ متعالي توحيد، عبوديت و بندگي حضرت حق تعالي است که بالاتر از آن مقامي براي مخلوق متصور نيست:

خداوند متعال توصيف نشود، جز بدانچه خود وصف کرده است و چگونه توصيف مي‌شود آن وجودي که حواس مخلوقات از درکش ناتوان است

بلندي بايدت افکندگي کن        خدا را باش و کار بندگي کن

امام دهم عليه السلام در تبيين مقام بندگي مي‌فرمايد:

«مَنِ اتَّقَي اللَّهَ يُتَّقَي وَ مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ يُطَاعُ وَ مَنْ أَطَاعَ الْخَالِقَ لَمْ يُبَالِ سَخَطَ الْمَخْلُوقِينَ وَ مَنْ أَسْخَطَ الْخَالِقَ فَلْيَيْقِنْ أَنْ يَحِلَّ بِهِ سَخَطُ الْمَخْلُوقِين؛(2) هر که از نافرماني خدا بپرهيزد، [مردم] از نافرماني او پرهيز کنند و هر کس خدا را اطاعت کند، [ديگران] از او اطاعت مي‌کنند و کسي که از دستورات خالق فرمان برد، هيچ باکي از خشم مخلوقين نخواهد داشت و هر کس خالق را به خشم آورد، او بايد بداند که از خشم مردم در امان نخواهد بود.»

گرت اين بندگي تمام شود        چرخ و انجم ترا غلام شود

مقام عبوديت و بندگي آن چنان اهميت دارد که امير مؤمنان علي عليه السلام در اين زمينه به بندگي خود در برابر خداوند متعال افتخار مي‌کرد و مي‌فرمود: «إِلَهِي کَفَي بِي عِزّا أَنْ أَکُونَ لَکَ عَبْدا وَ کَفَي بِي فَخْرا أَنْ تَکُونَ لِي رَبّا أَنْتَ کَمَا أُحِبُّ فَاجْعَلْنِي کَمَا تُحِبُّ؛(3) پروردگارا! اين عزت براي من بس است که بنده تو باشم و بالاترين افتخار براي من آن است که تو پروردگار من باشي. تو همان گونه اي که دوست دارم. پس مرا آن طوري که دوست داري، قرار ده!»

ريشه ها و نتايج تکبر

در سيره تربيتي امام هادي عليه السلام براي تربيت نفوس و زدودن صفات ناپسند از وجود آدمي به زمينهها و ريشه هاي خودپسندي اشاره شده است. آن حضرت مي‌فرمايد: «مَنْ اَمِنَ مَکْرَ اللَّهِ وَ أَلِيمَ أَخْذِهِ تَکَبَّرَ حَتَّي يَحِلَّ بِهِ قَضَاوُهُ وَ نَافِذُ أَمْرِهِ وَ مَنْ کَانَ عَلَي بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَيْهِ مَصَائِبُ الدُّنْيَا وَلَوْ قُرِضَ وَ نُشِرَ؛(4) هر کس از مکر و مؤاخذه دردناک خداوند، خود را در امان احساس کند، تکبر مي‌ورزد تا اينکه با قضا و تقدير خداوند مواجه گردد؛ اما انساني که بر دليل روشني از پروردگارش دست يافته است، مصيبتهاي دنيا بر او سخت نخواهد بود؛ گرچه قطعه قطعه شده و [اجزاء بدنش] پراکنده شود.»

طبق اين رهنمودِ ارزشمند، هر شخصي در راه رسيدن به تکامل و مقام والاي انسانيت لازم است که هرگز از وجود خداوند متعال و محاسبه و مؤاخذه اش غفلت نکند. غفلت از خداوند و روز معاد، انسان را به انواع مفاسد دچار مي‌کند و در حقيقت از خدا فراموشي به خود فراموشي تنزل يافته، هدف خود را در زندگي گم مي‌کند. چنين فرد غافلي از خود هرگز نمي‌پرسد که:

از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود         به کجا مي‌روم آخر ننمايي وطنم

اما اگر انسان خود را در پرتو نور الهي قرار دهد و از نسيم رحمت حق بهره ور گردد، هرگز در مقابل حوادث و مصائب دنيوي مغلوب نمي‌گردد؛ چرا که به پشتوانه اي قوي همچون نيروي حق تکيه زده و در حصاري محکم پناه گرفته است.

بنابراين، ريشه مهم لغزشها، خطاها و آلوده شدن به صفات ناپسند، همان غفلت از خداوند و خود فراموشي است که اشخاص را از رسيدن به اهداف والاي انساني باز مي‌دارد.

امام دهم عليه السلام در روايتي ديگر به عواقب زيانبار صفت ناپسند تکبر اشاره کرده و در اين مورد هشدار داده و فرموده است: «مَنْ رَضِيَ عَنْ نَفْسِهِ کَثُرَ السَّاخِطُونَ عَلَيْهِ؛(5) هر کس از خود راضي باشد، غضب کنندگان بر او بسيار خواهند شد.»

صفت تکبر انسان را نه تنها در معرض خشم مردم، بلکه مورد غضب خداوند نيز قرار مي‌دهد که در قرآن فرمود: «إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْتَکْبِرِينَ»؛(6) «خداوند گردنکشان [و متکبران] را دوست ندارد.»

امام هادي(ع):

هر کس از خود راضي باشد، غضب کنندگان بر او بسيار خواهند شد

عذاب جهنم و محروميت از الطاف الهي از ديگر رهاوردهاي تکبر است.

خويشتن را بزرگ مي‌بيني؟         راست گفتند يک دو بيند لوچ

در روايت آمده است که روزي حضرت سليمان بن داود عليهماالسلام امر کرد که تمام پرندگان و انس و جن به همراه او بيرون آمده، در بساط شگفت انگيز سليمان عليه السلام جاي گيرند. دويست هزار نفر از بني آدم و دويست هزار نفر از جنيان با او بودند. بساط او به قدري بلند شد که صداي تسبيح ملائکه را در آسمانها شنيد. سپس بساط او آن قدر پايين آمد که کف پايش به دريا رسيد. در آن حال، ندايي آسماني به اصحاب سليمان عليه السلام گفت: اگر در دل فرمانرواي شما (سليمان عليه السلام) ذره اي تکبر بود، بيشتر از آنچه بلند کرده اند، او را به زمين فرو مي‌بردند.(7)

ز خاک آفريدت خداوند پاک        پس اي بنده افتادگي کن چو خاک

تواضع سر رفعت افرازدت         تکبر به خاک اندر اندازدت

ارزش علم و دانش

کسب علم و دانش از مهم ترين شيوه هاي رسيدن به قله کمال است و انسان بدون علم ره به جايي نمي‌برد. امام دهم عليه السلام بر اين باور بود که براي نيل به مقاصد عالي انساني لازم است که افراد به دنبال دانش و معرفت باشند؛ چرا که بدون آگاهي هيچ رهروي به مقصد نرسد.

آن رهبر فرزانه در گفتاري ارزشمند مي‌فرمايد: «إِنَّ الْعَالِمَ وَ الْمُتَعَلِّمَ شَرِيکَانِ فِي الرُّشْدِ؛(8) دانشمند و دانشجو هر دو در رشد و هدايت شريک‌اند.» اگر علماء و متفکران جامعه تلاش نکنند و عموم مردم نيز به دنبال آموزش نباشند، سطح افکار مردم رشد نمي‌يابد و پيشرفت صورت نمي‌گيرد.

شرف و قيمت و قدر تو به فضل هنر و است  نه به ديدار و به دينار و به سود و به زيان

اساسا براي تهذيب نفس و پيمودن راه کمال، علماء اخلاق، معرفت و کسب آگاهي را از عوامل مؤثر در روح و روان آدمي مي‌دانند. آري، دانش انسان را به خطرات راه آگاه مي‌کند و عظمت و عزت خداوندي را به ياد مي‌آورد و انسان شايسته هر قدر علم و دانشش بالاتر باشد، تواضع و صفات حميده در وجودش بيشتر شکوفا مي‌گردد. انسان کمال خواه با معرفت به ناتواني و مقام پايين خود و اطلاع از عظمت حق و شکوه و جلال کبريايي اش در راه رشد و تهذيب گام برمي دارد.

امام هادي عليه السلام ارزش دانشمندان را بالاتر از خود علم و دانش مي‌دانست و مي‌فرمود: «أَرْجَحُ مِنَ الْعِلْمِ حَامِلُهُ؛(9) دانشمند از دانش برتر است.» البته علم و دانش بعد از غلبه صفات زشت و فساد افراد تأثيرگذاري اندکي دارد؛ چنان که حضرت علي النقي عليه السلام فرمود: «اَلْحِکْمَةُ لَا تَنْجَعُ فِي الطِّبَاعِ الْفَاسِدَةِ؛(10) حکمت در طبيعتهاي فاسد سودي نمي‌بخشد.»

امام هادي(ع):

دانشمند از دانش برتر است

موقعيت ممتاز مکانهاي مقدس

در بينش توحيدي اسلام، انسان هر لحظه و در هر زمان و مکان در محضر خداست؛ اما خداوند متعال براي تقرب بيشتر بندگانش و براي آسايش و آرامش آنان، زمانها و مکانهايي را معين کرده است که ويژگي خاصي دارند.

امام علي النقي عليه السلام با اشاره به موقعيت ممتاز اماکن مقدس فرمود:

«اِنَّ لِلَّهِ بُقَاعا يُحِبُّ اَنْ يُدْعَي فِيهَا فَيَسْتَجِيبُ لِمَنْ دَعَاهُ وَ الْحَيْرُ مِنْهَا؛(11) خداوند مکانهاي مقدسي دارد که دعا در آن جاها را دوست مي‌دارد. پس هر کس در آن مکانها او را بخواند، اجابتش مي‌کند و حائر حسيني عليه السلام يکي از آنهاست.»

در اين سخن، پيشواي دهم نکات مهمي را مورد توجه قرار داده و به مشتاقان فرهنگ اهل بيت عليهم السلام گوشزد کرده است: نخست به ارزش اين مکانهاي شريف پرداخته و آنها را بقعه هاي خدايي ناميده، سپس اهميت دعا و استجابت آن را در اين مکانها مورد تأکيد قرار داده و در آخر، مزار دلرباي حضرت سيد الشهداء عليه السلام، را از مصاديق بارز بقاع الهي و محل استجابت دعاي بندگان شمرده است.

امام هادي عليه السلام در کلام ديگري عظمت بارگاه امام حسين عليه السلام را اين گونه بيان مي‌کند: «هر کس از منزل خود به قصد زيارت بارگاه حضرت حسين عليه السلام حرکت کند و به نزد فرات برسد و در آنجا غسل کند، از رستگاران نوشته مي‌شود و هر گاه به امام حسين عليه السلام سلام کند، از سعادتمندان محسوب مي‌گردد و اگر از نماز زيارت فارغ شد، فرشته اي از سوي خداوند متعال به او مي‌گويد: رسول خدا صلي الله عليه و آله به تو سلام مي‌رساند و مي‌گويد: تمام گناهانت بخشوده شد، اعمال را از نو شروع کن!»(12)

روزگار ناسازگار

گاهي اين نکته به ذهن مي‌آيد که آيا واقعا برخي زمانها، مکانها و يا عوامل و حوادث طبيعي در زندگي انسان دخالت دارند؟ آيا بدي و خوبي و شوم بودن را مي‌توان به روزها و روزگاران نسبت داد؟ امام هادي عليه السلام پاسخ اين پرسش را به يکي از يارانش توضيح داد.

حسن به مسعود مي‌گويد: به محضر مولايم حضرت ابوالحسن الهادي عليه السلام رسيدم. در آن روز چند حادثه ناگوار و تلخ برايم رخ داده بود؛ انگشتم زخمي شده و شانه ام در اثر تصادف با اسب سواري صدمه ديده و در يک نزاع غير مترقبه لباسهايم پاره شده بود. به اين خاطر، با ناراحتي تمام در حضور آن گرامي گفتم: عجب روز شومي برايم بود! خدا شرّ اين روز را از من باز دارد! امام هادي عليه السلام فرمود: «يَا حَسَنُ هَذَا وَ أَنْتَ تَغْشَانَا تَرْمِي بِذَنْبِکَ مَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ؛ اي حسن! اين [چه سخني است که مي‌گويي] با اينکه تو با ما هستي، گناهت را به گردن بي گناهي مي‌اندازي! [روزگار چه گناهي دارد!]»

حسن بن مسعود مي‌گويد: با شنيدن سخن امام عليه السلام به خود آمدم و به اشتباهم پي بردم. گفتم: آقاي من! اشتباه کردم و از خداوند طلب بخشش دارم. امام فرمود: اي حسن! روزها چه گناهي دارند که شما هر وقت به خاطر خطاها و اعمال نادرست خود مجازات مي‌شويد، به ايام بدبين مي‌شويد و به روز بد و بيراه مي‌گوييد!

حسن گفت: اي پسر رسول خدا!، براي هميشه توبه مي‌کنم و ديگر عکس العمل رفتارهايم را به روزگار نسبت نمي‌دهم. امام در ادامه فرمود: «يَا حَسَنُ اِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمُثِيبُ وَ الْمُعَاقِبُ وَ الْمُجَازِي بِالاْءَعْمَالِ عَاجِلاً وَ آجِلاً؛ اي حسن! به طور يقين خداوند متعال پاداش مي‌دهد و عقاب مي‌کند و در مقابل رفتارها در دنيا و آخرت مجازات مي‌کند.»(13)

امام علي النقي(ع):

خداوند مکانهاي مقدسي دارد که دعا در آن جاها را دوست مي‌دارد. پس هر کس در آن مکانها او را بخواند، اجابتش مي‌کند و حائر حسيني عليه السلام يکي از آنهاست

شيوه حفظ دوستان

از منظر امام دهم عليه السلام يکي از ويژگيهاي اولياء خدا و انسانهاي صالح عفو و گذشت و پذيرش عذر ديگران است.

ايوب بن نوح مي‌گويد: آن حضرت طي نامه اي به يکي از ياران ما که موجب ناراحتي شخصي شده بود، توصيه کرد که برو از فلاني عذر خواهي کن و بگو: «إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْرا إِذَا عُوتِبَ قَبِلَ؛(14) اگر خداوند خير بنده اي را بخواهد، [او را حالتي عطا مي‌کند که] هرگاه از او عذر خواسته شد، مي‌پذيرد.» تو نيز عذر ما را بپذير!

براي پاسداري از حريم دوستان نيک نبايد در باره آنان سخت گيري کرد، بلکه بايد در موارد لغزش و خطايشان عفو و گذشت پيشه کرد و عذرشان را پذيرفت؛ زيرا اگر به بهانه هاي ساده، انسان دوستان خود را طرد کند و از خود دور سازد، به مرور زمان غريب و تنها خواهد ماند و مخالفانش افزايش مي‌يابند؛ در حالي که دوستان خوب بازوي نيرومندي در زندگي افراد به شمار مي‌آيند. لقمان حکيم به فرزندش سفارش مي‌کرد که: «يَا بُنَيَّ اتَّخِذْ أَلْفَ صَدِيقٍ وَ أَلْفٌ قَلِيلٌ وَ لَا تَتَّخِذْ عَدُوّا وَاحِدا وَ الْوَاحِدُ کَثِيرٌ؛(15) فرزندم هزار دوست بگير و البته هزار کم است و يک دشمن براي خودت درست نکن که يکي هم زياد است.»

بنابراين، براي رسيدن به سعادت و توفيق در زندگي، انسان بايد از دوستان خوب محافظت کند و با اختلاف کوچک و جزئي و لغزشهاي ساده نبايد آنان را از دست بدهد، بلکه شيوه اهل بيت عليهم السلام را در نظر بگيرد و از گناهانشان بگذرد. اگر عذر خواهي کردند، بپذيرد و عفو و گذشت پيشه کند.

سعدي گفته:

با مردم سهل گوي دشوار مگوي  با آن که درِ صلح زند جنگ مجوي

پي نوشت:

1? تحف العقول، ص 482؛ الکافي، ج 1، ص 138?

2? تحف العقول، ص 482?

3? بحارالانوار، ج 74، ص 402?

4? تحف العقول، ص 483?

5? بحارالانوار، ج 69، ص 316?

6? نحل / 23?

7? معراج السعاده، ص 270؛ محجة البيضاء، ج 6، ص 213?

8? کشف الغمه، ج 2، ص 386?

9? اعلام الدين، ص 311?

10? همان.

11? تحف العقول، ص 482?

12? کامل الزيارات، ص344?

13? بحارالانوار، ج 56، ص 2?

14? مستدرک الوسائل، ج 8، ص 329

15? وسائل الشيعه، ج12، ص 16?

مبلغان؛ شماره 74

تهيه:ح.عسگري

تنظيم:س.آقازاده

منبع: موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان

لينک مستقيم: http://mihangram.com/mazhabi-80.html

امام هادي (ع)



:: بازدید از این مطلب : 34
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش قورمه سبزي با سينه مرغ

مواد لازم :

سبزي قورمه                                  يک کيلو

سينه مرغ                                     2 عدد سينه مرغ

لوبيا چشم بلبلي يا چيتي                        100 گرم

ليمو عماني آسياب شده                         4 يا 5 عدد

پيازسرخ کرده                                  2يا 3 ق سوپخوري

روغن                                         200 گرم

 طرز تهيه : قرمه سبزي

لوبيا را از شب قبل با آب ولرم خيس کنيد. بعد از 12 ساعت خوب بپزيد.

سينه هاي مرغ را به اندازه دلخواه تکه تکه کنيد بعد با کمي روغن تفت دهيد

تا طلايي شود سپس پياز را خلال خيلي نازک خرد کنيد ودر روغن سرخ کنيد

( پياز نبايد خيلي تيره رنگ يا بسوزد و يا سفيد رنگ باشد پياز بايد طلايي شود )

سبزي را ريز خرد کنيد و کمي تفت دهيد.

حالا سبزي تفت داده شده و لوبياي پخته  و سينه مرغ  و پياز طلايي شده را در

قابلمه ريخته و نمک و فلفل و ليمو عماني هسته گرفته شده و آسياب شده را

به آن اضافه کنيدوبه اندازه اي آب داخل خورش بريزيد که تا سه سانت روي مواد

را بپوشاند . بعد از جوش آمدن خورش حرارت را کم کنيد تا به آرامي خورش بپزد

وقتي خورش به روغن افتاد غذا آماده است

قورمه سبزي



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

گمج کباب

( کباب کوبيده )

مواد لازم

گوشت 200 گرم
گردو 50 گرم
سبزي ( تره، جعفري و گشنيز) يك پيمانه
پياز خلالي‌شده نصف پيمانه
رب گوجه‌فرنگي دو قاشق غذاخوري
رب انار دو قاشق غذاخوري
آب انار دو قاشق غذاخوري
آب نصف پيمانه

( کباب کوبيده )

طرز تهيه

ابتدا گوشت‌ها را مربعي شكل خرد كنيد سپس گردو ساييده شده و سبزي خردشده را به همراه پياز،  رب انار، رب گوجه‌فرنگي و آب انار به گوشت اضافه كنيد و در آخر به مخلوط آب اضافه كرده و داخل قابلمه يا گمج (ديگ گِلي مخصوص استان گيلان) بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد. بعد از دو ساعت غذا آماده مي‌شود.

کباب کوبيده



:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آش آبليمو

( آش رشته )

 مواد لازم

برنج  :  375 گرم
سبزي آش  :  1 کيلو
فلفل  :   قدري
زردچوبه  :   قدري
نمک  :   قدري
آب ليموترش  :  5 فنجان
لپه  :  75 گرم
پياز  :  275 گرم
نعناع  :  3 قاشق سوپخوري
گلپر  :   قدري

( آش رشته )

طرز تهيه آش آبليمو


سبزي آش يعني تره، جعفري، شنبليله و اسفناج را پاک کرده آن را خرد نمائيد سه کاسه آب در ديگ ريخته سبزيجات و برنج را در آن بپزيد، همين که برنج پخته شد و لعاب پس داد، يک پياز درشت را حلقه حلقه بريده در ماهي تاوه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه و نمک آن را پس از ريختن آب ليمو، در آش بريزيد.
سپس قدري گلپر نرم هم در آش ريخته نعناع داغ را آماده کنيد تا آن را روي آش بريزيد.
اگر بخواهيم آش آبليمو يا آش گوجه و يا آش آب نارنج و يا آش آبغوره و يا آش زرشک و يا آش آلو بخارا بپزيم، بجاي آب ليمو هر يک از مواد مذکور را در آش مي‌ريزيم تا آش مطلوب به‌دست آيد.

آش رشته



:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه دلمه کلم برگ

آموزش و طرز تهيه دلمه کلم برگ

آشپزي

مواد لازم

گوشت چرخ‌كرده                                                       500 گرم
سبزي دلمه (تره، جعفري، شويد، ترخون، مرزه و پيازچه)       500 گرم
برنج                                                                       5/1 پيمانه
آلو خورشي                                                              10 تا 15 عدد
پياز بزرگ                                                                  يك عدد
كلم بزرگ                                                                 يك عدد
روغن براي سرخ كردن                                                 به ميزان لازم
نمك، فلفل سياه، زردچوبه، زيره سياه و زعفران                   به ميزان لازم
شكر                                                                      يك قاشق غذا خوري

طرز تهيه

پياز را نگيني كرده و تفت مي‌دهيم، گوشت را اضافه كرده و بعد از كمي تفت دادن ادويه‌ها و نمك را اضافه مي‌كنيم. برنج را كه از قبل به صورت كته‌اي پخته (نيم‌پز) شده را به گوشت اضافه و مخلوط مي‌كنيم، سبزي خرد كرده را اضافه كرده و سپس از روي حرارت برمي‌داريم. كلم را شسته و انتهاي آن را با يك چاقوي تيز و باريك به صورت مخروط درآورده و خارج مي‌كنيم بعد كلم را در قابلمه‌اي كه پر از آب‌جوش است مي‌اندازيم بعد از 4 تا 5 دقيقه حرارت آن را از قابلمه خارج كرده و براي چند دقيقه مي گذاريم تا خنك شود. از اولين برگ كلم شروع كرده و جدا مي‌كنيم و برگ‌ها را كنار مي‌گذاريم تا خنك شود. انتهاي برگ را كه كمي سفت است با چاقو بريده و يك قاشق از مواد را داخل آن گذاشته و كناره‌هاي برگ را مي‌بنديم، آن را رول مي‌كنيم يا به صورت بقچه‌اي مي‌بنديم. در كف ظرف بزرگي چندبرگ كلم انداخته و دلمه‌ها را در آن مي‌چينيم تا ظرف پر شود يك ليوان آب روي آن ريخته و آلوها را كه از قبل خيس كرده‌ايم روي دلمه‌ها ريخته و روي حرارت مي‌گذاريم تا پخته شود. بعد از آن كه دلمه‌ها پخته شد شكر، سركه و     ليوان آب را مخلوط كرده و روي دلمه‌ها مي‌ريزيم و مي‌گذاريم به مدت 20 دقيقه حرارت ببيند تا مزه آن ملس شود.

نكته : اگر شكر اين دلمه را از ابتداي كار اضافه كنيم كلم‌ها پخته نمي‌شوند و دلمه‌ها سفت مي‌شوند.

لينک مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-192.html

کلم دلمه



:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش نماز شب

آموزش نماز شب

مذهبي

منتخب مفاتيح الجنان

نماز شب يازده رکعت مي باشد.

که هشت رکعت آن به نيت نماز نافله شب و به صورت دو رکعتي خوانده مي شود در دو رکعت اول از اين هشت رکعت نماز در رکعت اول بعد از حمد شوره قل يا ايها الکافرون را بخوانيد و در رکعت دوم سوره توحيد خوانده شود

دو رکعت ديگر آن به نيت نماز شفع خوانده مي شود که بهتر است در رکعت اول آن سوره ناس و در رکعت دوم آن سوره فلق خوانده شود و قنوت هم گرفته نشود تا اينجا ده رکعت شده است.

يک رکعت باقي مانده با تيت نماز وتر خوانده مي شود در رکعت آخر مي توان سه مرتبه سوره توحيد و يکبار سوره ناس و يک مرتبه هم سور فلق خوانده مي شود و يا اينکه در سه رکعت آخر بعد از حمد سوره توحيد را بخوانيد

در قنوت نماز وتر دعا براي چهل مومن مي کنيم و به عنوان مثال مي گوييم اَللّهُمَ اغْفِرْ لفلان و بحاي کلمه فلان نام کسي را که مي خواهيد برايش دعا کنيد را مي بريم مثلا مي گوييد اللهم اغفر سيد جواد نجفيان و هفتاد مرتبه استغفر الله ربي و اتوب اليه و و هفت مرتبه هم هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّارِ و سيصد مرتبه العفو گفته مي شود و  در پايان هم بگوييد رَبِّ اِغْفِرْلي وَارْحَمْني وَ تُبْ عَلَيَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحيمِ

نماز شب

نماز نافله شب ←← هشت رکعت

نماز شفع ←← دو رکعت

نماز وتر ←← يک رکعت

قنوت نماز وتر ←← 40 مرتبه اَللّهُمَ اغْفِرْ لفلان بجاي فلان نام کسي که براي آن مي خواهيم دعا کنيم را مي گوييم

                          70 مرتبه استغفر الله ربي و اتوب اليه

                          7 مرتبه هم هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّارِ

                          300 مرتبه العفو

                          1 مرتبه رَبِّ اِغْفِرْلي وَارْحَمْني وَ تُبْ عَلَيَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحيمِ

براي بدست آوردن اطلاعات بيشتر به مفاتيح الجنان مراجعه کنيد.
دوستان ما را نيز از دعاي خيرتان فراموش نکنيد التماس دعا از همه شما عزيزان.
دوستاني که تمايل دارند مي توانند در اين سايت نام هاي خود را قرار دهند تا همديگر را در نماز شب دعا کنيم اگر توفيق خواندن اين نماز با ارزش را بدست آورديم
دعا براي ظهور آقامون, امام زمان (ع) را در هيچ زماني فراموش نکنيد.

اَللّهُمَ عَجِّلْ لِوَليِّکَ اْلفَرَج

آموزش نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 شهريور 1395 | نظرات ()