نوشته شده توسط : atefeh

خطبه شماره 193 نهج البلاغه خطبه هنگام دفن سرور زنان جهان حضرت فاطمه (سلام الله عليها)

 

مذهبي

“متن خطبه 193 نهج البلاغه با ترجمه استاد حسين انصاريان”


(طريقه خواندن نماز شب )

193

وَ مِنْ كَلام لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ

از سخنان آن حضرت است

رُوِىَ عَنْهُ اَنَّهُ قالَهُ عِندَ دَفنِ سَيّدةِ النِّساءِ فاطمةَ عَلَيهَا السّلام كَالْمُناجى بِهِ

اين سخن را به هنگام دفن سرور زنان جهان حضرت فاطمه عليهاسلام گفت

رَسُولَ اللّهِ صَلّى اللّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عِنْدَ قَبْـرِهِ.

گويى با پيامبر صلّى اللّه عليه وآله بر سر قبرش درد دل مى كرد

السَّلامُ عَلَيْكَ يا رَسُولَ اللّهِ عَنّى وَ عَنِ ابْنَتِكَ النّازِلَةِ فى
اى رسول خدا، از من و دخترت بر تو سلام باد كه در جوار
جِوارِكَ، وَالسَّريعَةِ اللَّحاقِ بِكَ. قَلَّ يا رَسُولَ اللّهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ
تو آمد، و به سرعت به تو ملحق شد. اى رسول حق، از دورى دختر برگزيده ات شكيبايى ام
صَبْرى، وَ رَقَّ عَنْها تَجَلُّدى، اِلاّ اَنَّ لى فِى التَّاَسّى بِعَظيمِ فُرْقَتِكَ،
كم شد، و طاقتم از دست رفت، جز آنكه مرا در فراق عظيم تو،
وَ فادِح  ِ مُصيبَتِكَ مَوْضِعَ تَعَزٍّ. فَلَقَدْ وَسَّدْتُكَ فى مَلْحُودَةِ
و سنگينى مصيبتت جاى تسليت (در مصيبت فاطمه) است. زيرا من بودم كه با دست خود تو را در آغوش خاك
قَبْرِكَ، وَ فاضَتْ بَيْنَ نَحْرى وَ صَدْرى نَفْسُكَ. فَاِنّا لِلّهِ وَ اِنّا اِلَيْهِ
جاى دادم، و سرت بر سينه من بود كه روح پاكت از قفس تن پريد. ما از خداييم و به خدا
راجِعُونَ. فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَديعَةُ، وَ اُخِذَتِ الرَّهينَةُ. اَمّا حُزْنى
بازمى گرديم. راستى كه امانت بازگردانده شد، و گروگان دريافت گرديد. اما غصه من
فَسَرْمَدٌ، وَ اَمّا لَيْلى فَمُسَهَّدٌ، اِلى اَنْ يَخْتارَ اللّهُ لى دارَكَ الَّتى اَنْتَ
ابدى است، و شبم قرين بيدارى است تازمانى كه خداوند براى من جايگاهى راكه تو درآن اقامت دارى
بِها مُقيمٌ. وَ سَتُنَبِّئُكَ ابْنَتُكَ بِتَضافُرِ اُمَّتِكَ عَلى هَضْمِها، فَاَحْفِهَا
اختيار كند. به زودى دخترت از همدستى امت براى ستم بر او به تو خبر خواهد داد، در پرسيدن از او
السُّؤالَ، وَاسْتَخْبِرْهَا الْحالَ; هذا وَ لَمْ يَطُلِ الْعَهْدُ، وَ لَمْ يَخْلُ
اصرار كن، و خبر اوضاع را از او بخواه; در حالى كه بين ما و تو فاصله زيادى نشده و زمانه از يادت
مِنْكَ الذِّكْرُ. وَالسَّلامُ عَلَيْكُما سَلامَ مُوَدِّع  ، لا قال وَ لا سَئِم.
خالى نگشته اين همه ستم به ما شد. به هر دو نفر شما سلام باد سلام وداع كننده نه سلام رنجيده خاطر دلتنگ.
فَاِنْ اَنْصَرِفْ فَلا عَنْ مَلالة، وَ اِنْ اُقِمْ فَلا عَنْ سُوءِ ظَنٍّ بِما وَعَدَ اللّهُ
اگر از كنار مرقدت بروم نه از باب ملالت است، و اگر بمانم نه از جهت بدگمانى به آنچه خداوند
الصّــابِــريــنَ .
به صابران وعده داده است.

 

آموزش نماز شب  , آموزش نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه سالاد سزار به چند روش متفاوت

آموزش و طرز تهيه سالاد سزار به چند روش متفاوت

آشپزي

آموزش و طرز تهيه سالاد سزار روش اول

مواد لازم

سينه مرغ                                     150 گرم (250 کيلوکالري)
نان تست سبوس دار                      90 گرم- (240 کيلوکالري)
کاهو پيچ                                       6 ليوان- (150 کيلوکالري)
پنير پارميزان رنده شده                   90 گرم- (110 کيلوکالري)
فلفل سياه                                   به ميزان دلخواه- (0 کيلوکالري)
روغن زيتون                                   2 قاشق مرباخوري، (90 کيلوکالري)
سس سالاد                                 4 قاشق غذاخوري، (360 کيلوکالري)

اين مواد اوليه براي 4 نفر مناسب مي باشد

طرز تهيه

1- نان تست را در ابعاد کوچک (به اندازه حبه قند) برش داده و در يک قاشق مرباخوري روغن زيتون تفت دهيد. سپس تکه هاي نان را روي حوله يک بار مصرف بگذاريد تا روغن اضافه شان گرفته شود. تکه هاي مرغ را نيز در تابه خط دار که کف آن با يک قاشق غذاخوري روغن زيتون چرب شده است، گريل کنيد و سپس برش بزنيد.
2- در کاسه اي بزرگ، کاهوها را به قطعات بزرگي خرد کنيد. براي تهيه سس اين سالاد هم يک زرده تخم مرغ را در مخلوط کن بريزيد و کم کم و هنگام کارکردن مخلوط کن، به آب روغن زيتون اضافه کنيد. آن قدر اين کار را ادامه دهيد تا مايع غليظي به دست آيد. سپس به اين مخلوط آب يک ليموي تازه را اضافه کنيد و کمي در آن سرکه بريزيد. بعد از تهيه سس اوليه، براي اين حجم سالاد، 4 قاشق غذاخوري از سس را با نيمي از پنير پارميزان مخلوط کنيد.
3- هنگام سرو سالاد نيز ابتدا کاهو را اضافه کنيد، روي آنها سس مخلوط شه با پنير پارميزان بريزيد، سپس مرغ هاي گريل شده را بيفزاييد و سپس تکه هاي نان را روي آن قرار دهيد و در آخر روي تمام محتويات پنير پارميزان بپاشيد. به اين ترتيب سالاد شما آماده سرو خواهدبود.

آموزش و طرز تهيه سالاد سزار

? ? ? ? • ? ? ? ?

آموزش و طرز تهيه سالاد سزار روش دوم

مواد لازم

کاهو تازه                                      1 عدد
نان تست                                     4-3 عدد
روغن زيتون بکر                             150 ميلي ليتر
پنير پارميزان                                 100 گرم
سرکه سفيد                               1 قاشق غذاخوي
تخم مرغ                                     1 عدد
سير                                           2 حبه
آب ليموي تازه                              2 قاشق غذاخوري
سس ورسترشاير                        2 قاشق غذاخوري

اين مواد اوليه براي 5 نفر مناسب مي باشد

طرزتهيه

1- براي درست کردن اين سالاد بايد قسمت هاي سالم و تازه کاهو را انتخاب کرده، سپس برگ ها را خوب بشوييم و خشک کنيم.
2- دور نان هاي تست را به صورت يک قاب برش مي زنيم و به کنار مي گذاريم (دور نان چون خشک تر است، سس و مواد را خوب به خود جذب نمي کند. به همين دليل دور نان را جدا مي کنيم و از بقيه نان استفاده مي کنيم) قسمت هاي سفيد و اسفنجي نان را به ابعاد يک سانتيمتري برش داده و در تابه نچسب که آغشته به کمي روغن و سير له شده است با حرارت ملايم، تست مي کنيم.
3- براي آماده سازي سس سالاد ابتدا آب ليمو، تخم مرغ (تخم مرغ را يک دقيقه آب پز کنيد)، سرکه سفيد يا سرکه سيب، سس ورسترشاير، نمک و فلفل را مخلوط کرده و با همزن يا غذاساز خوب مخلوط مي کنيم. بعد از حدود 5 دقيقه، کم کم شروع به اضافه کردن روغن مي کنيم تا حالت مايونز به خود بگيرد و کمي غليظ شود.
4- براي سرو اين سالاد کافي است برگ هاي تازه کاهو را خرد کرده و در ظرف مناسب ريخته، نان هاي تست شده و پنير پارميزان رنده شده را روي آن بريزيد و در نهايت سس محبوب (آمريکايي ها و اروپايي ها) را به آن اضافه کنيد.
5- در نقاط مختلف دنيا به دليل کمبود وقت و مسائل مختلف ديگر تغييراتي در اين سالاد به وجود آمده است ولي دستور تهيه اي که ذکر شد درواقع اصيل ترين دستور تهيه سالاد سزار است.
6- با گذشت زمان اين سالاد با مناطق مختلف جغرافيايي تغييراتي کرده، گاهي آن را غني تر و مزه دارتر مي کنند يا به آن سينه مرغ گريل شده، بيکن (در کشورهاي غربي)، ماهي دودي يا ميگو (در کشورهاي ساحلي) اضافه مي کنند.
7- شما مي توانيد بسته به ذائقه خود افزودني مناسب را اضافه کرده و سالاد سزار مورد پسند خود را پيدا کنيد.

سالاد سزار

? ? ? ? • ? ? ? ?

آموزش آشپزي

آموزش و طرز تهيه سالاد سزار روش سوم

مواد لازم

کاهو                                    6 برگ
نان تست                             1 عدد
پودر پنير پارميزان                   1 قاشق غذاخوري
فيله مرغ                              1 عدد
گردو                                    3 عدد

مواد لازم براي سس

روغن زيتون                         يک چهارم پيمانه
سس مايونز                        1 قاشق غذاخوري
نمک                                  به ميزان لازم
فلفل                                  به ميزان لازم
پودر سير                            به ميزان لازم
آب ليمو ترش                      2 قاشق غذاخوري

اين مواد اوليه براي بشقاب يک نفره مناسب مي باشد

طرز تهيه

1- ابتدا کاهو را در بشقاب خرد کنيد.
2- فيله مرغ را هم مي توانيد در فر گريل کنيد يا اينکه با کمي نمک و فلفل آب پر کرده و خرد کنيد و روي کاهو بريزيد.
3- نان تست را به تکه هاي کوچک تقسيم کرده و به روغن زيتون آغشته کنيد ودر ساندويچ ساز تست کنيد تا برشته شود، بعد روي کاهو بريزيد.
4- مي توانيد نان را در دماي 140 درجه سانتي گراد در فر قرار دهيد تا برشته شود يا حتي مي شود از مايکروفر هم براي اين منظور استفاده کنيد. قدرت 100 و هر 20 ثانيه کنترل کنيد تا نان ها نسوزد.
5- براي داشتن طعم مطلوب يک قاشق مرباخوري روغن زيتون روي نان ها بريزيد.
6- گردوها را کمي در آب خيس کرده و آن را روي کاهوها بريزيد.
7- به جاي سس مايونز مي توانيد از سس هزار جزيره استفاده کنيد که بالطبع طعم بهتري خواهدداشت.
8- پنير پارميزان را روي همه مواد بپاشيد.
9- به جاي پودر سير از سير تازه و به جاي نان تست از نان سوخاري هم مي توانيد استفاده کنيد.
10- اين سالاد يک شام سبک و مقوي هم محسوب مي شود.

طرز تهيه سالاد سزار

آموزش و طرز تهيه سالاد سزار



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش رنگين کمان

 

(  قرمه سبزي )

مواد لازم خورش رنگين کمان


گوشت مرغ پخته و خلال شده :2/1و1 پيمانه
کرفس خلال شده:1 پيمانه
هويج خلال شده:2/1 پيمانه
فلفل دلمه خلال شده:2/1 پيمانه
قارچ ورقه شده :1 پيمانه
ذرت پخته شده :2/1 پيمانه
پياز سرخ شده:1 قاشق سوپخوري
گوجه فرنگي تخم گرفته و خلال شده :2/1 پيمانه
کره : 1 قاشق غذا خوري
سويا سس : مقداري

طرز تهيه خورش رنگين کمان


روغن را داخل تابه ريخته کمي که گرم شد، گوشت و پياز سرخ شده را با هم تفت دهيد، آن گاه گوشت و پياز رااز داخل تابه برداريد و به جاي آن فلفل دلمه‌اي را کمي تفت داده‌، هويج و کرفس رادر تابه ريخته کمي همزده، سپس قارچ ورقه شده و گوجه فرنگي خلال شده را به مواد اضافه کنيد وکم کم هم بزنيد هنگامي که همه ي مواد پخته شد ، گوشت و پياز و سوياسس را به مواد افزوده کمي تفت بدهيد.
اين غذا فقط باتفت دادن پخته مي‌شود.
از گوشت قرمز يا ماهي يا ميگو نيز مي‌توان استفاده کرد‌، فقط حرارت بايد تند و يکنواخت باشد.

 قرمه سبزي ,طرز تهيه قرمه سبزي, آموزش قرمه سبزي

 



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آش گوجه‌سبز

 

(طرز تهيه آش رشته )

مواد لازم آش گوجه‌سبز


- گوجه‌سبز؛ 750 گرم
- گوشت چرخ‌کرده؛ 300 گرم
- سبزي آش؛ يک کيلوگرم
- بلغور گندم؛ 2 پيمانه
- لوبيا قرم؛ يک پيمانه
- عدس؛ يک پيمانه
- نعنا خشک؛ 3 قاشق سوپ‌خوري سرخالي
- پياز؛ نيم کيلوگرم
- نمک؛ به اندازه کافي
- فلفل؛ يک قاشق چاي‌خوري سرخالي
- روغن مايع؛ به ميزان لازم


طرز تهيه آش گوجه‌سبز


1) ابتدا لوبيا قرمز را در يک کاسه آب بريزيد و بگذاريد حدود 24ساعت خيس بخورد. بلغور و عدس را نيز به صورت جداگانه در آب به مدت يک‌ساعت خيس کنيد.
2) در اين فاصله، يکي از پيازها را پوست بکنيد و پس از خرد کردن، در تابه‌اي حاوي مقداري روغن داغ شده، بريزيد تا نيمه‌سرخ شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را به پياز اضافه کنيد و همراه با آن تفت دهيد.اضافه کردن کمي نمک و فلفل به گوشت را نيز فراموش نکنيد. در تابه را بگذاريد تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در اين فاصله زماني، بقيه پيازها را پوست کنده به صورت خلالي خرد کنيد.
? نکته: شما مي‌توانيد به جاي استفاده از گوشت چرخ‌کرده سرخ شده، در گوشت چرخ‌کرده خام، يک عدد پياز بزرگ رنده کنيد و پس از اضافه کردن نمک و فلفل، مخلوط گوشتي را به صورت کوفته‌هاي ريز درآوريد و در روغن سرخ کنيد. در پايان مقداري از کوفته‌ريزه‌ها را داخل آش ريخته، بقيه را براي تزيين روي آن استفاده کنيد.
3 ) يک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنيد و در آن کمي روغن بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد. پيازهاي خلالي‌شده را داخل روغن سرخ کنيد و بعد يک قاشق از نعناي خشک را نيز در روغن تفت دهيد؛ البته پيش از آن، کمي از پياز داغ را براي تزيين روي آش برداريد. حالا لوبيا را همراه دو ليوان آب اضافه کنيد و بگذاريد نيم‌پز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه کرده، صبر کنيد تا اين حبوبات هم نيم‌پز شوند.
4) در فاصله زماني لازم براي پخت حبوبات، سبزي را پاک کنيد و پس از شستن، به صورت درشت خرد کنيد. بعد از اينکه همه حبوبات نيم‌پز شدند، سبزي را همراه دو ليوان آب جوشيده به غذا اضافه کنيد.
5 ) گوجه‌سبزها را شسته و چوب آنها را جدا کنيد. بعد از اينکه سبزي پخته شد، گوجه‌ها را همراه گوشت چرخ‌کرده سرخ شده به آش اضافه کنيد. در اين مرحله، حرارت را کم کنيد و اجازه دهيد تا آش کاملا جا بيفتد.
? نکته: شما مي‌توانيد به جاي ريختن همه گوجه‌ها در آش، مقداري از آنها را جدا پخته، بعد از اينکه گوجه‌ها را با قاشق له و هسته‌شان را جدا کرديد، از صافي عبور دهيد و به آش اضافه کنيد. بقيه را هم به صورت درسته مي‌توانيد به آش اضافه کنيد.
6) در پايان در تابه کوچکي مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. سپس 2قاشق باقيمانده نعنا خشک را در آن تفت دهيد. حالا روي آش را با نعنا داغ و پياز داغ تزيين کنيد.
? نکته: در صورتي که ديگر افراد خانواده آش را به اندازه شما ترش دوست ندارند، مقداري براي خودتان برداريد و به بقيه آش، يک يا 2قاشق سوپ‌خوري شکر اضافه کنيد و بگذاريد چند جوش بزند

آش رشته , طرز تهيه آش رشته

 



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش تره ‌فرنگي

 

رب انار )

مواد لازم خورش تره ‌فرنگي

براي 6 نفر:
? گوشت خورشي، نيم کيلوگرم
? تره‌فرنگي، 6 عدد متوسط
? جعفري، نيم کيلوگرم
? پياز، يک عدد بزرگ
? روغن مايع، يک پيمانه
? آبغوره، يک پيمانه
? رب گوجه‌فرنگي، يک قاشق سوپ‌خوري
? نمک و فلفل به مقدار کافي
? زردچوبه، نصف قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه خورش تره ‌فرنگي


1 ) گوشت‌هاي تکه شده را شسته و داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. از طرف ديگر، پيازها را نيز به صورت خلالي خرد کنيد.
2 ) قابلمه‌اي آماده کنيد و مقداري روغن در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا روغن داغ شود. پس از آن، پياز خلالي شده را در روغن بريزيد تا طلايي رنگ شود، سپس زردچوبه را اضافه کرده و همراه با پياز حرارت دهيد. [آشنايي با خواص پياز]
3 ) حالا موقع اضافه کردن گوشت است. پس از آنکه تکه‌هاي گوشت را نيز در پياز داغ و زردچوبه تفت داديد، حدود 2 يا 3 ليوان آب به مخلوط گوشت و پياز سرخ شده اضافه کنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت بپزد.
4 ) در اين فاصله زماني، جعفري را پاک کرده و پس از شستن به صورت ريز خرد کنيد، سپس در يک تابه مقداري روغن ريخته و پس از داغ شدن روغن، جعفري خردشده را در آن تفت دهيد. پس از آن، تره‌فرنگي‌ها را شسته و ساقه را از برگ‌ها جدا کنيد.
سپس ساقه سفيدرنگ تره‌فرنگي‌ها را به قطعات 3 سانتي‌‌متري حلقه‌حلقه کنيد. حالا تره‌فرنگي خرد شده را به جعفري تفت داده شده اضافه کرده و چند دقيقه حرارت دهيد.
5 ) پس از آن، مخلوط جعفري و تره‌فرنگي را به گوشت پخته اضافه کنيد. از طرف ديگر رب را در کاسه فلزي کوچکي با مقداري روغن، کمي تفت داده و سپس به اين مخلوط اضافه کنيد.
? نکته: با تفت دادن رب در روغن، هم طعم خامي آن گرفته مي‌شود و هم رنگ رب در غذا بيشتر خواهد شد.
6 ) پس از اينکه رب را به غذا اضافه کرديد، زير شعله اجاق گاز را کم کنيد و بگذاريد خورش آهسته جوشيده و جا بيفتد. البته در اواخر پخت خورش، آبغوره را نيز اضافه کنيد و پس از آنکه چند جوش خورد، خورش را در ظرف موردنظر کشيده و همراه برنج سرو کنيد.
? نکته: اين خورش را با مرغ نيز مي‌توانيد درست کنيد که البته روش پخت آن با روش قبلي تفاوتي نمي‌کند؛ فقط به جاي گوشت از مرغ استفاده مي‌شود. البته اگر فيله مرغ باشد، بهتر است.

طرز تهيه  رب انار , آماده سازي رب انار

 



:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

 خورش مرغ مکزيکي

مواد لازم


روغن نباتي=2/1 ليوان
مرغ=8 قطعه (1 و نيم کيلو)
فلفل دلمه سبز،قرمز و زرد=از هر کدام 1 عدد ريز شده
پيازچه=3 دسته ريز شده
گشنيز تازه=3/1 ليوان(ريز شده)
سس گوجه فرنگي=1 قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي=400 گرم
پياز=1 عدد ريز رنده شده
ادويه مخلوط=به مقدار لازم
نمک و فلفل قرمز=به مقدار لازم
پودر آويشن=به مقدار لازم

 طرز تهيه مرغ  )

طرز تهيه


1. قطعات مرغ را خوب شسته وآبکشي کنيد.سپس روي حرارت ملايم گذاشته همراه با آب بگذاريد تا به مدت 20 دقيقه بپزد. در هنگام پخت به آن کمي نمک و فلفل سياه و زردچوبه بزنيد و يک عدد پياز همراه با يک عدد سير روي آن خرد کنيد تا مرغ طعم بهتري بگيرد.
2. قطعات مرغ را در صافي انداخته و آب مرغ را کنار مي گذاريم.
3. روغن را در ماهيتابه ريخته و بعد از داغ شدن اطراف قطعات مرغ را در آن سرخ مي کنيم سپس در صافي مي ريزيم تا روغن اضافي آن برود.
4. پياز رنده شده را در روغن درون ماهيتابه ريخته روي حرارت ملايم هم مي زنيم تا طلايي رنگ شود.
5. گشنيز تازه و پيازچه را به آن اضافه کرده هم مي زنيم.
6. رب گوجه فرنگي را به آن اضافه کرده هم مي زنيم و مي گذاريم مواد به مدت 3 الي 4 دقيقه روي حرارت ملايم بماند.
7. فلفل دلمه ها را به مواد اضافه مي کنيم.
8. 2 ليوان از آب مرغ را به مواد اضافه مي کنيم سپس سس گوجه فرنگي را نيز به مخلوط اضافه کرده هم مي زنيم.
9. قطعات مرغ سرخ شده را به مواد اضافه کرده و مواد را به مدت 15 تا 20 دقيقه روي حرارت ملايم مي گذاريم.
10. در آخر نمک،فلفل قرمز،ادويه و پودر آويشن را به مواد اضافه کرده و کمي هم مي زنيم.
11. اين خورش را همراه با برنج سرو کنيد.
طرز تهيه مرغ ,آموزش و طرز تهيه مرغ



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه سالاد توپي


مواد اوليه آموزش و طرز تهيه سالاد توپي

شکر                                           به ميزان لازم
ماست                                        به ميزان لازم
سيب زميني (متوسط)                  4عدد
ژامبون مرغ                                  1ليوان
خيارشور                                     5عدد
فلفل دلمه اي                              1عدد
کلم (سفيد و بنفش)                    به ميزان لازم
کاهو                                          به ميزان لازم
هويج                                         به ميزان لازم
سس مايونز                                به ميزان لازم
آبليمو                                        به ميزان لازم

اين سالاد با اين مواد اوليه براي 6 نفر مناسب مي باشد

(طرز تهيه سالاد رژيمي )

طرز تهيه آموزش و طرز تهيه سالاد توپي

در ابتدا سيب زميني ها را شسته و آبپز کنيد و بعد کاملا بکوبيد تا يکدست شود. خيارشورها را ريز رنده کنيد، فلفل دلمه اي را نيز ريزخرد کنيد و با ژامبون خرد شده مخلوط نماييد.سس مايونز،ماست،آبليمو و نمک و شکر را مخلوط کرده و سس دلخواه را تهيه کنيد(سس نبايد شل باشد). مقداري از مايه سيب زميني برداريد و کف دست تان پهن کنيد و مقداري از مخلوط کالباس و خيارشور و فلفل دلمه اي را داخل آن قرار دهيد و از اطراف مانند يک توپ گرد کنيد.



توپ را داخل سس بگردانيد و داخل ظرفي قرار دهيد. کلم سفيد ، کلم قرمز ، جعفري و هويج را رنده کنيد سپس به نوبت هر توپ سيب زميني را داخل اين سبزيجات بچرخانيد تا تمام سطح آن به سبزيجات آغشته شود . براي سرو سالاد کاهوها را خرد کنيد و داخل ظرف سالاد قرار دهيد و سالادهاي توپي را روي کاهوها بگذاريد سپس روي توپ ها را با سس تزيين کنيد.
نکات:

1)در صورت تمايل مغز دلخواه مثل تخم مرغ آبپز را داخل سيب زميني قرار دهيد.
2)ميتوانيد با اضافه کردن آب لبو يا زعفران به سس مايونز رنگ هاي جالبي از سس داشته باشيد ، همچنين ميتوانيد علاوه بر کلم و جعفري و هويج از لبوي پخته ساطوري شده هم براي پوشش اطراف توپ ها استفاده کنيد.

طرز تهيه سالاد رژيمي ,آموزش و طرز تهيه سالاد رژيمي

 



:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه کباب کوبيده

 

آشپزي

مواد لازم

راسته گوساله                         يک کيلوگرم
پياز                                        300 گرم
نمک                                      به مقدار کافي
فلفل سياه                              به مقدار کافي
جوش شيرين                          يک چهارم قاشق چاي خوري
تخم مرغ                                 يک عدد

طرز تهيه

طريقه آماده سازي

ابتدا گوشت را صاف کرده، يعني پوست و خرده چربي آن را گرفته و دو بار با پنجره متوسط چرخ گوشت چرخ کرده، سپس پيازها را پوست گرفته و شسته و به صورت چاپ ريز (ساطوري) خرد کرده و به همراه نمک و فلفل، جوش شيرين يا تخم مرغ به گوشت اضافه مي کنيم و مواد را به مدت پنج دقيقه ورز مي دهيم که کاملاً به خورد هم برود. مواد را به مدت يک ساعت در يخچال استراحت مي دهيم و بعد از يک ساعت از يخچال بيرون آورده و شروع به سيخ زدن مي کنيم.

طريقه سيخ زدن

طريقه سيخ زدن اين کباب با کوبيده هاي ديگر فرق دارد. به اين عنوان که با تعداد سه عدد سيخ معمولي سيخ مي شود، رونده يا مواد را به اندازه دلخواه معمولاً 200 گرم برداشته و در دست به شکل چونه نانوايي درآورده و يک عدد سيخ را در دست چپ گرفته و از قسمت بالاي سيخ به فاصله پنج سانتيمتر آزاد گذاشته و مواد را در داخل سيخ فرو برده و فشار دادن به وسيله کف دست و انگشتان، منتهاي انگشت اشاره به طرف پايين هدايت کرده و به شکل زير فرم مي دهيم و با استفاده ازتخته کار (اگر چوبي باشد بهتر است) کباب را با فشار دادن به وسيله کف دست و انگشتان روي آن پهن تر مي کنيم و به وسيله چاقوي تيغ نازک زير کباب کشيده و بلافاصله آن را روي تخته کاربر مي گردانيم و دوباره پهن تر کرده و بالا، پايين و دور و بر آن را صاف مي کنيم. دو عدد سيخ ديگر را که به عنوان کمکي از آنها استفاده مي شود به فاصله شش سانتيمتر از هم در روي تخته کار قرار داده، يکبار ديگر چاقو را زير کباب کشيده آن را برداشته و برگردانده و روي سيخ هاي کمکي قرار دهيد و با فشار دادن به کباب آن را به روي سيخ هاي کمکي هدايت کرده و دور و بر آن را با استفاده از آب دست صاف کنيد. و حال کباب ما آماده پخت است. مواظب باشيد که در حال برداشتن کباب کف دستانتان را در بالا و پايين سيخ ها قرار داده و آنها را همزمان برداريد که فرمش به هم نخورد. در روي منقل يا کباب پز قرار دهيد.

نحوه پختن کباب

طريقه پخت اين کباب با کباب کوبيده هاي ديگر فرق دارد. وقتي روي کباب پز قرار گرفت حرارت آن بايد ملايم باشد حدوداً يک دقيقه صبر مي کنيد تا حباب هاي ريز در سطح کباب ظاهر شود در اين موقع کباب را به وسيله کف دستان برمي گردانيم. اين عمل را دو الي سه بار انجام مي دهيم تا خودش را بگيرد و سيخ هاي طرفين را که به عنوان کمکي در زير کباب قرار داده بوديم خود به خود از کباب جدا شده و فقط سيخ اصلي که در وسط کباب است باقي مي ماند آن هم پس از پخت کامل از کباب در آورده و سرو مي نماييد.

 

آموزش آشپزي



:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

عکس الناز شاکردوست بهمراه خواهرش

عکس الناز شاکردوست

عکس بازيگران :براي مشاهده عکس الناز شاکردوست و خواهرش اليکا شاکردوست به ادامه مطلب مراجعه کنيد.

الناز شاکردوست با انتشار عکس زير نوشت :

تولدت مبارك جوجه ى من خوش اومدى به اين دنيا مونسِ جانم خواهرعزيزم

عکس الناز شاکردوست و خواهرش اليکا شاکردوست

عکس



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 اسفند 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

غذاهاي فوق العاده سال نو

غذاهاي فوق العاده سال نو ويژه نوروز 95

آشپزي

به طور معمول غذاي اصلي اغلب خانواده‌هاي ايراني سبزي پلو ماهي است که برخي همراه آن، کوکو سبزي هم مي‌خورند. بعضي‌ها وقتي ماهي سفيد مي‌خرند تخم‌هاي درون شکم اين ماهي باردار را مي‌گيرند و با آن کوکوي اشپل درست مي‌کنند. برخي به جاي سبزي پلو، رشته پلو مي‌پزند و بر اين باورند که با خوردن اين غذا، از ابتداي سال سر رشته کارها دستشان مي‌آيد. تعدادي هم در کنار اين غذاها انواعي از آش‌ها را درست مي‌کنند. حال اگر مي‌خواهيد بيشترين نفع را از غذاهاي شب عيد ببريد حتما اين مطلب را بخوانيد.

سبزي پلو با ماهي را با ادويه جات گرم بخوريد

بسياري از افراد عادت دارند سبزي پلو ماهي را با ماست بخورند يا به توصيه کارشناسان تغذيه براي جذب بهتر آهن ماهي، آن را با چاشني آبليمو يا آب نارنج طعم دار کنند، اما بايد بدانيد از نظر طب سنتي ماهي طبع سردي دارد. البته به گفته حکما ماهي‌هاي اقيانوسيه و جنوب به دليل پرورش در آب‌هاي شور، سردي کمتر و ماهي‌هاي آب‌هاي شيرين معتدل‌تر هستند، اما در هر حال ماهي نوعي آبزي است که با مزاج‌هاي سرد و تر سر ناسازگاري داشته و شمالي و جنوبي آن هم مي‌تواند دردسرساز باشد. يعني ممکن است موجب ناراحتي‌هاي گوارشي، رخوت، خواب آلودگي، تهوع و استفراغ شود و هضم ثقيلي داشته باشد. حال اگر شما اين آبزي سرد مزاج را با آبليمو، ترشي ليته، سير ترشي، ماست، دوغ يا تخم‌مرغ بخوريد، حتي اگر پرفشاري خون هم داشته باشيد عواقب سردي آن دوچندان خواهد شد.

سبزي پلو با ماهي

در نتيجه توصيه شده است بويژه افرادي که نوع مزاج خود را نمي‌شناسند يا سرد مزاج هستند سبزي پلو، ماهي، ميگو و کوکو سبزي را با سبزي‌ها يا ادويه‌جات گرم همچون نعنا، گشنيز، ترخون، گلپر، زيره، دارچين، زنجبيل يا فلفل سياه ميل کنند تا سردي آن را به اعتدال رسانند. البته حکما گفته‌اند آب نارنج تنها چاشني ترشي است که طبع گرم دارد و بهترين طعم‌دهنده آبزيان محسوب مي‌شود.

جالب است بدانيد از آنجا که جنوبي‌ها، ماهي خورهاي قهاري هستند براي دوري از علائم سرد مزاجي اين غذا، هميشه پس از صرف ماهي چند عدد خرما مي‌خورند تا طبع گرم اين ميوه بر سردي ماهي فائق آيد و به هضم بهتر غذا نيز کمک کند.

اگر مي‌خواهيد شب، خواب آرامي داشته باشيد بهتر است سبزي پلو ماهي و کوکوي اشپل را در روز عيد و هنگام ناهار ميل کنيد و همراه آن آب ننوشيد. زيرا آب سبب رقيق شدن شيره معدي و دير هضمي و سنگيني بيشتر ماهي و تخم‌هايش مي‌شود. سبزي‌هاي پلويي که حاوي شويد، تره و جعفري بيشتري باشد مي‌تواند تا حدود زيادي طبع سرد ماهي و برنج را تعديل دهد.

اين را هم بدانيد سير طبع بسيار گرمي دارد و اگر چند عدد آن را همراه ساقه سبزش روي دمي سبزي پلو بگذاريد يا در روغن يا در حين بخار پز کردن ماهي استفاده کنيد نه‌تنها از عطر و طعم اشتهابرانگيز آن سود مي‌بريد بلکه خوشمزگي آن را دوچندان مي‌کنيد.

کوکو سبزي را با گردو و زرشک طعم‌دار کنيد

اما اين سوال مطرح است اگر از سبزي‌هاي منجمد و خشک براي تهيه کوکو و سبزي پلو استفاده کنيم تا چه ميزان از خواص مغذي اين غذاها کاسته مي‌شود و چه ترکيباتي سبب خوش‌طعم‌تر شدن کوکو سبزي مي‌شود؟

سبزي بر اثر خرد شدن و مجاورت با هوا بلافاصله اکسيد و از ارزش آن کاسته مي‌شود. حال اگر اين سبزي همچون برخي مراکز تره‌بار خرد و کيسه شود و مدتي طول بکشد تا به فروش رسد بدون شک بخش زيادي از ويتامين‌هايش را از دست مي‌دهد، اما اگر سبزي پس از خرد شدن بلافاصله منجمد شود در مقايسه با روش قبلي، تخريب مواد مغذي سبزي به کمترين ميزان مي‌رسد. البته لازم است بدانيد اگر سبزي را به صورت تازه بخريد و بلافاصله پس از خرد کردن طبخ کنيد باارزش‌ترين سبزي محسوب مي‌شود.

غذاي شب عيد

درباره سبزي خشک نيز بايد بگوييم اين سبزي چون براي خشک شدن در مجاورت حرارت يا نور خورشيد قرار مي‌گيرد و ماندگاري بالاي آن سبب مي‌شود با تاخير مورد استفاده قرار گيرد کمترين ارزش غذايي را دارد. بخصوص انواعي که به صورت فله‌اي و غيربهداشتي عرضه مي‌شود و تاريخ مصرف آن معلوم نيست.

اين را هم بدانيد کوکوسبزي يکي از کوکوهايي است که معمولا ميزان زيادي روغن به خود جذب مي‌کند بنابراين بهتر است سبزي آن را قبلا نيم‌پز کنيد تا جذب روغن به حداقل برسد. براي ايجاد طعم خوشايند و افزايش ارزش تغذيه‌اي کوکو سبزي بويژه براي کودک و نوجوان مي‌توانيد از مغز گردو و زرشک استفاده کنيد. مصرف سبزي پلو و کوکو در ايام عيد که مصرف تنقلات يبوست‌آور زياد است از خشکي مزاج جلوگيري مي‌کند.

رشته پلو، باب ميل برخي قديمي‌ها

رشته‌پلو يکي از غذاهايي است که شب عيد خورده مي‌شود و معمولا باب ميل نسل قديم است. رشته، فرآورده‌اي خميري است که از آرد گندم، آب و نمک تهيه مي‌شود و ارزش و کالري آن همانند نان و غلات است. در نتيجه مثل پلو چاق مي‌کند و براي مبتلايان به ديابت و سيلياک بايد با نظر پزشک مصرف شود. برخلاف تصور عامه، رشته پلويي با رشته آشي ترکيبات يکساني دارد با اين تفاوت که آرد به کار رفته در رشته پلويي سبوس بيشتري دارد و آن را کمي تفت مي‌دهند تا قهوه‌اي روشن شود، اما رشته آشي خام و سفيد رنگ است. رشته آشي به دليل آن که از آرد ستاره بدون سبوس تهيه مي‌شود نسبت به رشته پلويي ويتامين‌هاي گروه B کمتري دارد و برخي املاح معدني را ندارد.

غذاهاي فوق العاده سال نو ويژه نوروز 95

کوکوي اشپل، براي برخي بي‌نظير است

شايد تا به حال نام اشپل را نشنيده باشيد. اشپل به تخم ماهي‌هاي ماده‌اي چون ماهي سفيد، کولي، کولمه و کپور مي‌گويند که مرغوب‌ترين و خوشمزه‌ترين آن مربوط به تخم ماهي سفيد است. همان ماهي‌هاي سفيدي که شب عيد از ماهي‌فروشان تهيه مي‌کنيد و آنها هم از ناآگاهي شما سوءاستفاده کرده و اشپلش را به شما نمي‌دهند و آن را همچون ساير مواد زايد داخل شکم ماهي سريع از نظرتان دور مي‌کنند و پس از رفتن شما آن را مي‌فروشند.

اشپل بسيار نيروبخش است و شمالي‌ها با آن کوکوي لذيذي تهيه مي‌کنند و معمولا براي معطر شدن، در آن اندکي سير و سبزي پلويي مي‌ريزند و همراه نان يا سبزي پلو و با مخلفاتي چون زيتون پرورده و گردو مي‌خورند. به گفته متخصصان تغذيه، يک قاشق غذاخوري اشپل معادل يک سهم روغن و دو قاشق‌ آن معادل يک سهم گوشت و بسيار پرکالري است. اشپل به دليل داشتن ويتامين‌هاي A، E، D، B و املاح معدني يد، فسفر و همچنين پروتئين و اسيدهاي چرب مفيد امگا ـ 3 يک وعده غذايي اصلي محسوب مي‌شود و مقوي سيستم ايمني بدن است و با تقويت اعصاب از بروز علائم افسردگي جلوگيري مي‌کند.

اشپل همچون برخي کنسروهاي تن مي‌تواند آلوده به ميکروب خطرناک بوتوليسم باشد. در نتيجه هنگام طبخ حتما از مغز پخت شدن کوکوي آن مطمئن شويد و بدانيد بارزترين ملاک تازگي اشپل وجود بادکنک متصل به آن است که بايد پر باد و سفت باشد.

غذاي عيد

در ايام عيد، روزي يک وعده آش بخوريد

از آنجا که در ايام عيد مصرف آجيل و تنقلات با طبع گرم زياد است برخي گرم و سرد چشيدگان روزگار بر اين باورند که مصرف انواع آش با طبع سرد همچون آش آلو، آش گوجه، آش انار، آش تمر هندي، آش قره قروت، آش جو، آش ماش و آش دوغ مي‌تواند علاوه بر ارزش غذايي بالا با لينت مزاج و رفع يبوست، دستگاه گوارش را جلا دهد و با دفع سموم و زوايد، کبد را پاک و از تنبلي نجات دهد. در نتيجه بهتر است از همين روزهاي پاياني سال که آجيل‌خوري شروع و تا سيزده بدر ادامه پيدا مي‌کند يک وعده در روز آش بخوريد.

آش رشته

غذاهاي شب عيد



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 اسفند 1394 | نظرات ()