نوشته شده توسط : atefeh

کویی تره

کویی تره از غذاهای محلی استان گیلان می باشد.

مواد لازم

كدو حلوايي نصف عدد
سير سه حبه
گردو 150 گرم
رب انار و رب گوجه فرنگی و شکر از هر کدام دو قاشق غذاخوري
نمك، فلفل، زردچوبه، گلپر و ادويه و آب به ميزان لازم



طرز تهيه

سير را له و با روغن سرخ كرده بعد كدوي پخته شده را پوست گرفته و به صورت پوره در آوريد و در همان روغن سرخ كنيد. گردوي ساييده‌شده، رب انار، رب گوجه‌فرنگي، آب، نمك، فلفل، زردچوبه و شكر را در قابلمه بريزيد و به مدت دو ساعت با حرارت ملايم بجوشانيد. كدو، سير، گلپر و ادويه را به آن اضافه كرده و هم بزنيد تا يك مخلوط غليظي به دست آيد.
آماده سازی رب انار



:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

برنج قرمز
آشپزی
مواد لازم

برنج 500 گرم خیس کرده
آب سرد 5/2 پیمانه یا 600 میلی لیتر
روغن 3 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد کوچک ریز خرد شده
فلفل قرمز 1 تا 3 عدد یا پودر فلفل قرمز 2/1 قاشق چایخوری
زنجبیل تازه 1 قاشق مرباخوری
هویج مکعب ریز خرد شده 2 عدد متوسط
کلم رشته رشته 60 گرم
قارچ چهار قاچ 125 گرم
پاپریکا 1 قاشق مرباخوری
رب گوجه 2 قاشق مرباخوری
سویا سس 1 قاشق غذاخوری
برای تزین 2/1 خیار اسلایس
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

برنج قرمز

برنج قرمز

طرز تهیه

برنج را کته کرده بعد بگذارید خنک شود.روغن را داغ کرده پیاز و فلفل قرمز و یا پودر آنرا تفت دهید سپس زنجبیل و هویج را تفت داده سپس کلم را اضافه کنید سپس تمام مواد را ریخته حدود 6 دقیقه یا تا جایی که سبزیجات نرم شود تفت دهید. در آخر برنج را ریخته و روی حرارت متوسط مخلوط کنید و بعد با خیار و پیاز داغ تزیین کنید.

آموزش آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

عدس پلو مخصوص

آشپزی

مواد لازم

عدس يك پيمانه
برنج دو پيمانه
سيرتازه يك ساقه خردشده
گوشت چرخ‌كرده 200 گرم
كشمش و خرما به ميزان لازم
سيب‌زميني خردشده دو عدد
خلال ‌بادام 100 گرم
زعفران آب‌كرده سه قاشق غذاخوري

آشپزی

عدس پلو مخصوص

طرز تهيه

برنج را به مدت چهار ساعت خيس مي‌كنيم. عدس را از قبل مي‌پزيم. گوشت و سيب‌زميني‌ را هم سرخ مي‌كنيم. پس از آبكش كردن برنج، يك لايه از برنج را درون ظرف مي‌ريزيم. سپس مواد ديگر را با هم مخلوط مي‌كنيم و يك لايه بر روي برنج اضافه مي‌كنيم. پس از گذشت دو دقيقه آب زعفران حل شده را به مخلوط گفته شده اضافه مي‌كنيم. پس از دم كشيدن درون ظرف مناسب كشيده و با خلال بادام تزئين مي‌كنيم.
آموزش آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

ساندویچ کیکی

طرز تهیه ساندویچ مرغ

 

مواد لازم ساندویچ کیکی


مواد لازم لایه اول:
سس مایونز یک فنجان
ساقه خرد شده کرفس یک فنجان
آب لیمو ترش 2 ق. غ
نمک و فلفل به میزان دلخواه
تخم مرغ سفت شده 2 عدد
مرغ پخته خرد شده 50 گرم
مواد لازم لایه دوم:
پنیر خامه ای 100 گرم
گردو خرد شده یک فنجان
زیتون خرد شده 2/1 فنجان
مواد لازم لایه سوم:
ماست خامه ای یک فنجان
کالباس تند خرد شده 150 گرم
پیاز رنده شده 2 ق . غ
سس فلفل قرمز به میزان دلخواه

 

طرز تهیه ساندویچ مرغ

 

طرز تهیه ساندویچ کیکی
تمام مواد اولیه لایه های سه گانه را در سه کاسه متوسط به صورت جدا از هم کاملا" مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. کناره های قهوه ای رنگ نان های تست را می بریم 3 عدد نان تست آماده را به درازا در کنار هم قرار می دهیم و مقداری از کره نرم شده روی سطح آن می مالیم از مواد لایه اول به صورت ضخیم بر روی نان می مالیم 3 عدد نان تست بر روی لایه اول چیده و مجددا" روی آن را کره می مالیم سپس از مواد آماده شده کاسه دوم به صورت ضخیم روی آن قرار می دهیم . سه عدد نان تست برروی لایه دوم قرار داده و کره به آن می زنیم سپس از مواد کاسه سوم بر روی آن می گذاریم و سه عدد نان تست باقی مانده را روی آن می چینیم و به آرامی لایه ها را به روی هم فشار می دهیم. در کاسه متوسط 700 گرم پنیر خامه ای را با 2/1 فنجان ماءالشعیر ساده با همزن برقی کاملا" مخلوط می کنیم. نیمی از مخلوط حاصل را برای پوشاندن سطح و کناره های ساندویچ استفاده می کنیم و با بقیه مخلوط سطح ساندویچ را تزئین می کنیم و ساندویچ را در یخجال قرار می دهیم. این ساندویچ حداقل دو ساعت و نیم باید در یخچال بماند و برای سرو ساندویچ را به صورت ورقه ای برش داده میل می کنیم.

طرز تهیه ساندویچ مرغ



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آششیرازی

مواد لازم


 – برنج 1 پیمانه

– نخود نصف پیمانه

– لوبیا چیتی 1 پیمانه

– عدس 1 پیمانه

– گوشت گردن گوسفند نیم کیلو

– قلم گوساله 1 یا 2 عدد

– پیاز داغ 1 پیمانه

– سبزی آش ( تره- ترخان – مرزه – کمی جعفری ) نیم کیلو

– آرد گندم و برنج 2 قاشق غذاخوری

– نمک ،روغن و فلفل به میزان لازم

(آموزش تهیه آش رشته)

 

طرز تهیه

حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم و یکی دو بار آب آنرا عوض می کنیم و با قلم گوساله می پزیم و نصف این حبوبات را کاملا له می کنیم تا آش لعاب کافی بیندازد . گوشت گوسفند ی را می پزیم و کاملا ریش ریش می کنیم. آب را به جوش می آوریم و سبزیجات را کاملا می پزیم ، بعد برنج را اضافه می کنیم ( همیشه سبزی را قبل از برنج می پزیم ، چون برنج زود می پزد و نمی گذارد سبزی کاملا بپزد ) بعد حبوبات را اضافه می کنیم ، همینطور پیاز داغ و در ادامه کار آرد را با کمی آب سرد حل می کنیم و به آش اضافه می کنیم0 این آش کشک و نعنا داغ ندارد و می توان به دلخواه اضافه کرد.

آموزش تهیه آش رشته



:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

کدو ترشک

آموزش آشپزی

مواد لازم

كدو يك كيلوگرم
گوجه‌فرنگي رنده‌شده نيم كيلوگرم
پياز دو عدد
انار دانه‌‌شده يا زرشك دو قاشق غذاخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
آب نارنج يك قاشق غذاخوري



طرز تهيه

ابتدا پياز را خلالي خرد كرده و در تابه تفت مي‌دهيم، كدوها را حلقه حلقه كرده به پياز اضافه مي‌كنيم كمي كه كدوها پخته شد گوجه‌‌فرنگي را به همراه نمك، فلفل و انار يا زرشك به مواد مي‌افزاييم و كاملا هم مي‌زنيم تا مواد جذب هم شوند. (در اين مرحله در صورت تمايل مي‌توانيد آب نارنج اضافه كنيد.) سپس به مدت 20 دقيقه روي حرارت ملايم قرار مي‌دهيم تا بپزد.
آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

مذهبی

نماز شب یازده رکعت می باشد.

که هشت رکعت آن به نیت نماز نافله شب و به صورت دو رکعتی خوانده می شود در دو رکعت اول از این هشت رکعت نماز در رکعت اول بعد از حمد شوره قل یا ایها الکافرون را بخوانید و در رکعت دوم سوره توحید خوانده شود

دو رکعت دیگر آن به نیت نماز شفع خوانده می شود که بهتر است در رکعت اول آن سوره ناس و در رکعت دوم آن سوره فلق خوانده شود و قنوت هم گرفته نشود تا اینجا ده رکعت شده است.

یک رکعت باقی مانده با تیت نماز وتر خوانده می شود در رکعت آخر می توان سه مرتبه سوره توحید و یکبار سوره ناس و یک مرتبه هم سور فلق خوانده می شود و یا اینکه در سه رکعت آخر بعد از حمد سوره توحید را بخوانید

در قنوت نماز وتر دعا برای چهل مومن می کنیم و به عنوان مثال می گوییم اَللّهُمَ اغْفِرْ لفلان و بحای کلمه فلان نام کسی را که می خواهید برایش دعا کنید را می بریم مثلا می گویید اللهم اغفر سید جواد نجفیان و هفتاد مرتبه استغفر الله ربی و اتوب الیه و و هفت مرتبه هم هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّارِ و سیصد مرتبه العفو گفته می شود و  در پایان هم بگویید رَبِّ اِغْفِرْلی وَارْحَمْنی وَ تُبْ عَلَیَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحیمِ


آموزش نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

سبزی پلو دامغانی

مواد لازم
برنج : 500 گرم
مرغ : 1 کیلو
سبزی پلو : 1 کیلو
لوبیای چشم بلبلی : 200 گرم
بادمجان سرخ شده : 1 کیلو
گوجه فرنگی : 4 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
گردغوره : 2 قاشق غذاخوری
ادویه پلویی : 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

طرز تهیه : سبزی پلو دامغانی
 برنج را خوب شسته و به همراه 4 قاشق نمک خیس می کنیم لوبیا را شسته و می پزیم مرغ را همراه یک پیاز ونمک و کمی زعفران می پزیم سبزی را خوب پاک کرده وشسته و خرد می کنیم بادمجانها را پوست کنده و سرخ می کنیم ودرون قابلمه آب را جوش و برنج را ریخته و با کمی از سبزیهای خرد شده آبکش می کنیم ته قابلمه را مقداری روغن ریخته و یک تکه نان می گذاریم و کمی برنج و سبزی می ریزیم و کمی لوبیای پخته شده بعد وسط قابلمه را توسط بادمجانهای حلقه شده و گوجه فرنگی خرد شده قرار داده و روی آنرا نمک وفلفل و زردچوبه ، ادویه و گردغوره می ریزیم بعد مرغهای پخته شده را روی بادمجانها قرار داده و بقیه برنجها وسبزی ولوبیای پخته شده را به ترتیب روی مواد می ریزیم و در آخر چند قاشق روغن روی آن می ریزیم و برنج را به مدت 1 ساعت دم می کنیم . در موقع سرو برنج را درون دیس کشیده و بادمجانها ، گوجه فرنگی و مرغها را روی دیس می چینیم و با برنج زعفرانی تزئین می کنیم .

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی



:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش فسنجان

مواد لازم

مرغ پاک کرده بدون استخوان آماده شده یک عدد (درحدود یک کیلو تا 5/1 کیلوگرم)

مغز گردو چرخ کرده نیم کیلوگرم

پیاز سرخ کرده 3تا 4 قاشق سوپخوری

آب انار 3تا 4  لیوان (می شود به جای آب انار 4 تا 5 قاشق سوپخوری رب انار مصرف کرد)

شکر به مقدار لازم (در صورتیکه آب انار یا رب انار ترش باشد)

نمک به میزان لازم
خورش فسنجان

خورش فسنجان

طرز تهیه

مرغ را با پیاز و 3 تا 4 لیوان آب و گردوی چرخ کرده و کمی نمک و فلفل در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و آب انار یا رب انار را اضافه می کنیم و می گذاریم خورش آهسته بجوشد تا مرغ کاملا بپزد و خورش جا بیافتد .

خورش فسنجان را می چشیم و در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه می کنیم . خورش باید بعد از آماده شدن کاملا به روغن بیافتد و آب نداشته باشد. و در صورتیکه مرغ پخته شد و خورش جا نیافتاد مرغ را خارج می کنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار می دهیم.

در خورش فسنجان آلو نیز می توان ریخت. و خورش فسنجان را با مرغابی نیز می توان تهیه نمود.

در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر می ریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولانی تر بجوشد تا به روغن بیافتد.

نکته:در صورتی که تمایل دارید فسنجان شما رنگ تیره به خود بگیرد آن را در ظرف مسی طبخ کرده یا در صورت نبودن دیگ مسی از یک قاشق مسی که داخل خورش فسنجان هنگام پخت قرار می دهید می توانید استفاده کنید.

 

خورش فسنجان با گوشت قلقلی



:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh


گمج کباب

آماده سازی رب انار

مواد لازم گمج کباب

گوشت 200 گرم
گردو 50 گرم
سبزي ( تره، جعفري و گشنيز) يك پيمانه
پياز خلالي‌شده نصف پيمانه
رب گوجه‌فرنگي دو قاشق غذاخوري
رب انار دو قاشق غذاخوري
آب انار دو قاشق غذاخوري
آب نصف پيمانه



طرز تهيه

ابتدا گوشت‌ها را مربعي شكل خرد كنيد سپس گردو ساييده شده و سبزي خردشده را به همراه پياز،  رب انار، رب گوجه‌فرنگي و آب انار به گوشت اضافه كنيد و در آخر به مخلوط آب اضافه كرده و داخل قابلمه يا گمج (ديگ گِلي مخصوص استان گيلان) بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد. بعد از دو ساعت غذا آماده مي‌شود.

آماده سازی رب انار



:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 بهمن 1394 | نظرات ()