نوشته شده توسط : atefeh

آموزش نماز شب

 

مذهبی

نماز شب یازده رکعت می باشد.

که هشت رکعت آن به نیت نماز نافله شب و به صورت دو رکعتی خوانده می شود در دو رکعت اول از این هشت رکعت نماز در رکعت اول بعد از حمد شوره قل یا ایها الکافرون را بخوانید و در رکعت دوم سوره توحید خوانده شود

دو رکعت دیگر آن به نیت نماز شفع خوانده می شود که بهتر است در رکعت اول آن سوره ناس و در رکعت دوم آن سوره فلق خوانده شود و قنوت هم گرفته نشود تا اینجا ده رکعت شده است.

یک رکعت باقی مانده با تیت نماز وتر خوانده می شود در رکعت آخر می توان سه مرتبه سوره توحید و یکبار سوره ناس و یک مرتبه هم سور فلق خوانده می شود و یا اینکه در سه رکعت آخر بعد از حمد سوره توحید را بخوانید

در قنوت نماز وتر دعا برای چهل مومن می کنیم و به عنوان مثال می گوییم اَللّهُمَ اغْفِرْ لفلان و بحای کلمه فلان نام کسی را که می خواهید برایش دعا کنید را می بریم مثلا می گویید اللهم اغفر سید جواد نجفیان و هفتاد مرتبه استغفر الله ربی و اتوب الیه و و هفت مرتبه هم هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّارِ و سیصد مرتبه العفو گفته می شود و  در پایان هم بگویید رَبِّ اِغْفِرْلی وَارْحَمْنی وَ تُبْ عَلَیَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحیمِ

 

برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر به مفاتیح الجنان مراجعه کنید.
دوستان ما را نیز از دعای خیرتان فراموش نکنید التماس دعا از همه شما عزیزان.
دعا برای ظهور آقامون, امام زمان (ع) را در هیچ زمانی فراموش نکنید.

اَللّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِّکَ اْلفَرَج

آموزش نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

باقلاپلو

آشپزی

مواد لازم

برنج ۱ کیلوگرم

باقالا ۳ کیلوگرم

 شوید ۱ کیلوگرم

گوشت بره سردست یا ران ۱کیلوگرم تا ۱.۵ کیلوگرم

روغن ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم

زعفران سائیده یک قاشق مرباخوری



طرز تهیه

برنج را خیس کرده باقلا را از هر دو پوست خارج می کنیم ،گوشت را قطعه کرده میشوئیم و با یک تا دو لیوان آب و یک عدد پیاز خرد کرده و کمی نمک میگذاریم گوشت بپزد به طوریکه بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد در صورتی که با این مقدار آب پخته نشد کمی آب به آن اضافه می کنیم .

شوید را تمیز کرده میشوئیم و ریز خرد می کنیم، دیگ مناسبی را آب کرده می گذاریم جوش بیاید، نمک روی برنج را بر میداریم آب آنرا خالی می کنیم و برنج را در دیگ میریزیم و باقلا را دوسه جوش داده بعد برنج را به آن اضافه می کنیم .

وقتی باقلا کمی پخت و مغز برنج نیز کمی نرم شد،شوید خرد کرده را داخل دیگ می ریزیم و بلافاصله برنج را در آبکش می ریزیم روی آنرا مقداری آب نیم گرم می دهیم و برنج را می چشیم تا شور نباشد. بعد سه تا چهار قاشق روغن آبکرده و نصف لیوان آبجوش ته دیگ می ریزیم نصف برنج را در دیگ می ریزیم استخوانهای درشته گوشت را می گیریم و گوشت را روی برنج می گذاریم و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم اطراف برنج را بشکل مخروط بالا می آوریم.

دیگ را روی آتش می گذاریم و در آنرا می گذاریم چهار تا پنج قاشق روغن آبکرده را با آب گوشت مخلوط می کنیم و وقتی درب دیگ عرق کرد روی سطح برنج می دهیم.

زعفران سائیده را در نصف استکان آبجوش حل کرده یک گوشه دیگ می ریزیم و برنج را در فر یا روی شعله دم می کنیم.

هنگام کشیدن برنج زعفرانی را که با کف گیر بر می داریم پلو را در دیس می کشیم گوشت را روی پلو قرار می دهیم و برنج زعفرانی را روی دیس می پاشیم و کمی روغن داغ کرده روی آن می دهیم و با آبگوشت باقی مانده سرو می نماییم.

می توان از باقلای سبز خشک شده که در بازار یافت می شود استقاده کرد در این صورت ۳۰۰تا ۳۵۰ گرم باقلای خشک برای این مقدار کافی است. باقلا را دو سه ساعت قبل در آب سرد خیس می کنیم تا کاملا نرم شود و بعد ظرفی را آب میریزیم جوش که آمد یک قاشق مرباخوری جوش شیرین در آن میریزیم و باقلای را در آن ریخته چند جوش می دهیم تا پخته شود وقتی برنج را آبکش کردیم آن را با شوید مخلوط می کنیم و لابلای برنج در دیگ میریزیم .

(در صورتی که باقلا سبز و تازه و نرم باشد،آن را با شوید مخلوط می نماییم و هنگامی که مغز برنج نرم شد در دیگ می ریزیم و بلافاصله آبکش می کنیم)
آموزش آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خوراک شوربا

 


آشپزی

مواد لازم خوراک شوربا

▪ نیم کیلو لپه
▪ یک عدد پیاز
▪ سه قاشق غذاخوری نعنا
▪ دو قاشق غذاخوری زرشک
▪ ریحان، مرزه، ترخون و چهل گیاه (سبزی مخصوص ارومیه) به میزان دلخواه
▪ یک عدد تخم‌مرغ
▪ یک فنجان برنج ماشی
▪ چهار عدد سیب‌زمینی
▪ نمک و فلفل به میزان دلخواه

 

طرز تهیه خوراک شوربا

لپه را همراه برنج در ظرفی پر از آب جوش ریخته و تا پخته شدن کامل آن صبر کنید، سپس سبزی و سیب‌زمینی را با کمی روغن، زردچوبه، نمک و فلفل به آن اضافه کرده و به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید.
در تابه‌ای دیگر روغن ریخته و پیاز و نعنا و کمی زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید. سپس پیاز داغ و نعنا داغ را به آن اضافه کنید. تخم‌مرغ را پخته و در آخر همراه غذا میل کنید.

آموزش آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آش شلغم

 (آموزش تهیه آش رشته)

مواد لازم

شلغم  :  ۱۵۰۰ گرم
برنج  :  ۲۰۰ گرم
پیاز داغ عسلی  :  ۳ قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده  :  ۵۰۰ گرم
عدس  :  ۷۵ گرم
زردچوبه  :  ۱ قاشق مربا خوری
روغن  :  ۱۵۰ گرم
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری

(آموزش تهیه آش رشته)

طرز تهیه


در صورتی که گوشت چرخ شده باشد با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده کرده مخلوط می‌کنیم و کوفته ریزه درست می‌کنیم و در کمی روغن سرخ می‌نمائیم در صورتی‌که گوشت مغز ران باشد آن را به‌ شکل قیمه خرد کرده با پیاز سرخ کرده تفت می‌دهیم و مقداری آب می‌ریزیم عدس را نیز اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد (بدیهی است در صورتی‌که کوفته ریزه تهیه کرده باشیم مدت طبخ آن کوتاه‌تر خواهد بود)، بعد شلغم را پوست می‌کنیم و خرد می‌کنیم داخل گوشت می‌ریزیم برنج را نیز می‌شوئیم و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت اضافه می‌نمائیم و حرارت را ملایم می‌کنیم و گاهی نیز آش را به‌هم می‌زنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملاً جا بیافتد. موقع کشیدن کمی نعناع داغ نیز روی آن می‌دهیم‌.
‌در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۱۰ تا ۱۲ نفر کافی است.

آموزش تهیه آش رشته



:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

شش انداز

مواد لازم

گردو 100 گرم
پياز سرخ‌شده سه قاشق غذاخوري
بادنجان يك عدد
پوست هندوانه‌ رنده‌شده يك پيمانه
گوجه‌فرنگي رنده‌شده يك پيمانه
رب انار دو قاشق غذاخوري
رب گوجه‌فرنگي يك قاشق غذاخوري
گلپر، نمك و فلفل به ميزان لازم



طرز تهيه

قسمت سفيد هندوانه كه مابين پوست سبز و قسمت قرمز هندوانه است را گرفته و رنده كنيد و با يك قاشق روغن در قابلمه سرخ كرده تا بپزد، سپس گوجه‌فرنگي را به آن بيفزاييد. بادنجان را نگيني خرد كرده و سرخ كنيد و در انتها گردو ساييده شده را با رب انار، گوجه‌فرنگي، پيازداغ، ادويه و بادنجان به مخلوط اضافه كرده، بگذاريد تا دو ساعت به آرامي بجوشد تا غليظ شود.

آماده سازی رب انار



:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

گشنیز ماهی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

مواد لازم گشنیز ماهی

    شیر ماهی: 1 کیلوگرم
    فلفل سیاه: 1 قاشق مرباخوری
    پودر زیره: نصف قاشق چایخـوری
    پودر زنجــبیل: 1 قاشق چایخوری
    پودر گشنیز: 1 قاشق چایخوی
    پودر سیر و فلفل قرمز از هر کدام: 1 قاشق چایخوری
    روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
    سیر: 2 حبه
    گوجه فرنگی بزرگ: 4 عدد
    آبلیمو
    گشنیز ساطوری خرد شده: 1 پیمانه
    روغن و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی


طرز تهیه گشنیز ماهی

ماهی‌ها را به صورت مکعبی خرد کرده، ادویه‌ها، روغن زیتون و سیر خرد شده را به آن افزوده و به مدت پنج الی شش ساعت در یخچال می‌گذاریم. یک ربع قبل از پخت، نمک و  آبلیمو را به ماهی اضافه کرده، بعد در تابه‌ای مناسب روغن ریخته و ماهی‌ها را در آن سرخ می‌کنیم.

گوجه‌ فرنگی‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد می‌کنیم و به همراه نیمی از گشنیز به ماهی افزوده و به مدت ده دقیقه سرخ می‌کنیم.در هنگام سرو مابقی گشنیز و آبلیمو را می‌افزاییم.گشنیز ماهی با پلو و یا بدون پلو قابل سرو می باشد.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

فسنجان با مايکروفر
مواد لازم :  

گردو  125 گرم
رب انار  0.1 ليتر
گوشت مرغ  450 گرم
شكر  3 قاشق سوپخوري
آب  0.55 ليتر
پياز داغ عسلي  3 قاشق سوپخوري
شير هموژنيزه  قدري
زعفران  قدري

طرز تهيه :خورش فسنجان

گردو را در يک ظرف کم عمق مناسب (بشقاب گود ) ريخته و به مدت 6-3 دقيقه با قدرت 100% داخل مايکروفر قرار دهيد و در اين مدت يکبار آن را هم بزنيد . مرغ را همراه گردو ، پياز داغ ، آب ، نمک و زعفران در يک ظرف مناسب گود ريخته و به مدت 20 دقيقه با قدرت 100% با درب داخل مايکروفر قرار داده ، سپس رب انار و شکر را به آن اضافه کرده و آن را به مدت 12-10 دقيقه با قدرت 100% داخل مايکرو فر قرار دهيد .
بدين ترتيب غذا آماده است.

خورش فسنجان با گوشت قلقلی



:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

ساندویچ‌ سوخاری‌ پنیر

 

طرز تهیه ساندویچ مرغ

 

● مواد لازم:ساندویچ‌ سوخاری‌ پنیر
▪ ورقه‌های‌ نان‌ تست ‌: ۸ عدد،
▪ پنیر آشپزی ‌: ۲۵۰ گرم،
▪ كالباس‌ ژامبون‌ گوشت ‌: ۱۰۰ گرم،
▪ ‌تخم‌ مرغ ‌:۱عدد،
▪ آرد سوخاری ‌: مقداری،
▪ روغن‌ مایع ‌: مقداری،
▪ خامه‌ : یك‌ چهارم‌ پیمانه‌

● طرز تهیه:‌ساندویچ


دور تا دور لبه‌های‌ سفت‌ نان‌ را می‌گیریم ‌پنیر را طوری‌ ورقه‌ ورقه‌ می‌بریم‌ كه‌ ابعاد آن‌ حدود یك‌ سانتی‌متر از ابعاد نان‌ كمتر باشد تعداد ورقه‌های‌ پنیر باید ۴ عدد باشد سپس‌ كالباس‌ها را به‌ صورت‌ ورقه ‌ورقه‌ به‌ ابعاد پنیر برش‌ داده‌ و روی‌ هر نان‌ تست‌ یك‌ ورقه‌ پنیر همچنین‌ یك‌ ورقه‌ كالباس‌ و مجددا یك‌ ورقه‌ پنیر و یك‌ عدد نان‌ تست‌ قرار می‌دهیم ‌ پس‌ از آماده‌ كردن‌ چهار عدد ساندویچ‌ پنیر به‌ این‌ نحو، تخم‌مرغ‌ و خامه‌ را با چنگال‌ هم‌ می‌زنیم‌، بعد ساندویچ‌ها را از تخم‌ مرغ‌ و خامه‌ عبور داده‌ و سپس‌ در آرد سوخاری‌ می‌غلتانیم مقداری‌ روغن‌ مایع‌ در ظرفی‌ ریخته‌ و روی‌ حرارت‌ قرار داده‌ و ساندویچ‌ها را در روغن‌ سرخ‌ می‌كنیم‌ .

طرز تهیه ساندویچ مرغ



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

شک در تعداد رکعت نماز

آموزش نماز شب

احکام(لطفا برای اطلاع از احکام دینی خود فقط به این مطالب اکتفا نکنید و به مرجع تقلید خود رجوع کنید)

در نه صورت اگر در شماره رکعت های نماز چهار رکعتی شک کند باید فکر نماید، پس اگر یقین یا گمان به یک طرف شک پیدا کرد همان طرف را بگیرد و نماز را تمام کند وگرنه به دستورهایی که گفته می شود عمل نماید و آن نه صورت از این قرار است:

اول: آن که بعد از سر برداشتن از سجده دوم شک کند دو رکعت خوانده یا سه رکعت، که باید بنا بگذارد سه رکعت خوانده و یک رکعت دیگر بخواند و نماز را تمام کند و بعد از نماز یک رکعت نماز احتیاط ایستاده یا دو رکعت نشسته به دستوری که بعد گفته می شود بجا آورد.

دوم: شک بین دو و چهار بعد از سر برداشتن از سجده دوم، که باید بنا بگذارد چهار رکعت خوانده و نماز را تمام کند و بعد

از نماز دو رکعت نماز احتیاط ایستاده بخواند.

سوم: شک بین دو و سه و چهار بعد از سر برداشتن از سجده دوم که باید بنابر چهار بگذارد و بعد از نماز دو رکعت نماز

احتیاط ایستاده و بعد دو رکعت نشسته بجا آورد ولی اگر بعد از سجده اول یا پیش از سر برداشتن از سجده دوم یکی از این سه شک برایش پیش آید می تواند نماز را رها کند و دوباره بخواند.

چهارم: شک بین چهار و پنج بعد از سر برداشتن از سجده دوم که باید بنابر چهار بگذارد و نماز را تمام کند و بعد از نماز دو

سجده سهو بجا آورد ولی اگر بعد از سجده اول یا پیش از سر برداشتن از سجده دوم، این شک، برای او پیش آید، بنابر

احتیاط استحبابی به دستوری که گفته شد عمل کند اگر چه نمازش باطل است و باید دوباره بخواند.

پنجم: شک بین سه و چهار که در هر جای نماز باشد باید بنابر چهار بگذارد و نماز را تمام کند و بعد از نماز یک رکعت نماز

احتیاط ایستاده یا دو رکعت نشسته بجا آورد.

ششم: شک بین چهار و پنج در حال ایستاده که باید بنشیند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد و یک رکعت نماز احتیاط ایستاده یا دو رکعت نشسته بجا آورد.

هفتم: شک بین سه و پنج در حال ایستاده که باید بنشیند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد و دو رکعت نماز احتیاط ایستاده بجا آورد.

هشتم: شک بین سه و چهار و پنج در حال ایستاده که باید بنشیند و تشهد بخواند بعد از سلام نماز دو رکعت نماز احتیاط ایستاده و بعد دو رکعت نشسته بجا آورد.

نهم: شک بین پنج و شش در حال ایستاده که باید بنشیند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد و دو سجده سهو بجا آورد.

آموزش نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 بهمن 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش کد‌و حلوایی با آلو

آشپزی

مواد‌ لازم


▪ گوشت مغز ران یا ماهیچه، نیم کیلو بد‌ون استخوان یا ۷۵۰ گرم با استخوان
▪ پیاز سرخ کرد‌ه، ۳ قاشق سوپخوری
▪ کد‌و حلوایی، ۵/۱ کیلوگرم
▪ آلوی خشک، ۲۰۰ گرم
▪ آبلیمو، ۳ قاشق سوپخوری
▪ شکر، ۴ قاشق سوپخوری
▪ زعفران و رب گوجه‌فرنگی، به مقد‌ار کم
▪ روغن، به مقد‌ار لازم
▪ نمک و فلفل، به مقد‌ار لازم

روش تهیه


گوشت را پس از شستن تکه‌تکه می‌کنیم و با پیاز سرخ شد‌ه تفت می‌د‌هیم. بعد‌ ۴ لیوان آب د‌ر آن می‌ریزیم و می‌گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد‌. آلو را می‌شوییم و د‌ر ظرف قبلی می‌ریزیم تا بپزد‌.
نمک، فلفل، آبلیمو، شکر، زعفران حل شد‌ه و رب‌گوجه‌فرنگی را به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا خورش خوب جا بیفتد‌. کد‌و را پس از شستن به قطعات منظم خرد‌ می‌کنیم، د‌و طرف آن را د‌ر روغن سرخ می‌کنیم و آن را روی خورش می‌چینیم یا د‌ر ظرف جد‌اگانه‌ روی آتش می‌گذاریم. کمی از سس خورش را روی آن می‌ریزیم تا چند‌ جوش بزند‌ ولی کد‌و له نشود‌.

آموزش آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 1 بهمن 1394 | نظرات ()