نوشته شده توسط : atefeh

شامي

مواد لازم

300 گرم گوشت قيمه‌اي
300 گرم لپه
يک عدد پياز
يک تا دو عدد تخم‌مرغ
يک فنجان آردنخودچي
به مقدار لازم نمک و فلفل
به مقدار لازم روغن

طرز تهيه شامي

کمي روغن در قابلمه ريخته و پياز را به صورت خلالي در آن خرد کنيد. پيازها را سرخ کنيد تا طلايي شود و سپس گوشت را به آن اضافه کرده و کمي تفت دهيد تا آب آن گرفته شود. دو ليوان آب به گوشت اضافه کرده و بگذاريد تا گوشت کاملاً بپزد. لپه رانيز جداگانه با آب و کمي نمک پخته و سپس همراه گوشت پخته آن را چرخ کنيد. تخم‌مرغ، آرد نخودچي و نمک و فلفل را به مخلوط گوشت و لپه افزوده و خوب مخلوط کنيد. روغن را در ماهيتابه بريزيد تا داغ شود. سپس کمي از مايه را به شکل شامي در آورده و با انگشت وسط آن را حفره کوچکي ايجاد کنيد، شامي‌ها را در روغن داغ سرخ کرده و در ظرف بچينيد.

طرز تهيه شامي هويج



:: بازدید از این مطلب : 95
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

برنج شيرازي

ته ديگ زعفراني

 

مواد لازم برنج شيرازي

برنج دو پيمانه
مرغ 250 گرم
بادنجان دو عدد
پياز متوسط دو عدد
زرده تخم‌مرغ دو عدد
زرشك پلويي پنج قاشق غذاخوري
ماست پنج قاشق غذاخوري
شكر دو قاشق غذاخوري
روغن مايع 100 گرم
سيب‌زميني دو عدد
زعفران به ميزان لازم


ته ديگ زعفراني مرغ

ته ديگ زعفراني مرغ

طرز تهيه برنج شيرازي

پياز را نگيني خرد كرده و كمي تفت مي‌دهيم. مرغ را با آب مي‌پزيم و آن را تكه تكه كرده و استخوان‌هايش را مي‌گيريم.

سپس، بادنجان و سيب‌زميني را بعد از پوست كندن حلقه‌حلقه بريده و در روغن مايع سرخ مي‌كنيم و زرشك را با شكر تفت مي‌دهيم. زعفران را با آب گرم مخلوط كرده و در يك ظرف دردار ريخته و در جاي نسبتا گرم به مدت نيم ساعت قرار مي‌دهيم تا خوب رنگ بگيرد.

برنج را آبكش كرده زرده تخم‌مرغ، ماست و كمي زعفران را مخلوط مي‌كنيم و ته قابلمه مي‌ريزيم و بادنجان‌ها را روي آن چيده، سپس مرغ تكه‌تكه شده را روي بادنجان مي‌گذاريم و زرشك را نيز با پياز داغ مخلوط كرده روي آنها مي‌پاشيم و مابقي برنج را روي مخلوط ريخته و سطح برنج را صاف كرده و مابقي زعفران و روغن را روي آن مي‌ريزيم و مي گذاريم تا پلو دم بکشد و ته ديگ بزند، حالا غذاي ما حاضر است.

طرز تهيه ته ديگ زعفراني مرغ



:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آش جو

آش رشته

مواد لازم آش جو


? گوشت ماهيچه سردست: نيم کيلو
? جوي پوست گرفته: دو و يک دوم فنجان
? پياز متوسط :4عدد
? تره- اسفناج- جعفري و گشنيز خرد شده :نيم کيلو
? کشک سائيده غليظ :3 فنجان
? سير داغ و نعناع داغ :به مقدار دلخواه
? نمک و فلفل :به مقدار دلخواه


آش رشته

طرز تهيه آش جو
 

جو را قبلاً شسته و خيس کنيد. سپس با گوشت و پياز درسته با شعله ملايم بپزيد. پياز را از صافي سيمي رد کرده و با سبزي خرد
کرده، به آش اضافه کنيد. سپس کشک را به آش اضافه کرده وبگذاريد کشک در آش کاملاً جوشيده و جا بيفتد. آش را در ظرف کشيده و روي آن را با کمي کشک سائيده، سير داغ و نعناع داغ تزئين کنيد
? نکات لازم براي تهيه انواع آش:
1) اولين نکته قابل ذکر، خوب جا افتادن آش مي باشد و حبوبات آش هم بايد کاملاً پخته باشد.
2) براي خوب پخته شدن و خوش رنگ بودن آش، حبوبات را يک روز قبل از پختن خيس کنيد.
3) سبزيهاي ديرپز را 15 دقيقه قبل از سبزيهاي زودپز به آش اضافه کنيد.
4) سعي کنيد پس از اضافه کردن برنج، آش را مرتب هم بزنيد تا آش ته نگيرد و شعله کاملاً ملايم باشد.
5) سبزي آش را بعد از پخته شدن برنج اضافه کنيد.
? چند نکته لازم براي تهيه آب مرغ يا آب گوشت :
1) براي تهيه آب مرغ بهتر است از پياز، ساقه کرفس ، کمي نمک و فلفل استفاده کنيم. از آب مرغ براي تهيه انواع سوپ ها و سس ها مي توانيم استفاده کنيم.
2) براي اغلب سوپ ها و سسس ها و بعضي از غذاها نياز به آب گوشت داريم و معمولاً گوشتي که تهيه مي کنيم مقداري خرده ريز دارد و ما مي توانيم با اضافه کردن قلم و به خصوص قلم ماهيچه گوساله و اضافه کردن پياز، ساقه کرفس، برگ بو، يا برگ رزماري و چند حبه سير و چند ليوان آب سرد آب گوشت مناسبي تهيه کنيم.

آموزش تهيه آش رشته



:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

تره اسفناج

آماده سازي رب انار

مواد لازم

اسفناج پخته شده نيم كيلوگرم
پياز يك عدد
سير دو حبه
لپه يك و نيم پيمانه
رب انار دو قاشق غذاخوري
كره 30 گرم
روغن دو قاشق غذاخوري
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
تخم‌مرغ يك عدد
غذاي محلي استان اردبيل

رب

طرز تهيه

لپه را مي‌گذاريم با مقداري آب نيم پز شود ، آب آن‌كه تمام شد با رب انار و كره كمي تفت مي‌دهيم، سپس در تابه مقداري روغن ريخته و پياز را درون آن سرخ مي كنيم، آن‌گاه سير، نمك، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه مي‌كنيم سپس اسفناج پخته شده را با اين مواد مخلوط مي كنيم و در اين لحظه لپه را به آن اضافه كرده و مي‌گذاريم با نصف استكان آب كمي جوش بزند. در آخر يك عدد تخم‌مرغ را در ظرفي جداگانه زده و به مواد اضافه مي‌كنيم. وقتي تخم‌مرغ خودش را گرفت از روي گاز آن را برداشته و در ظرف ريخته و با سبزي‌هاي مختلف تزئين مي‌كنيم.

آماده سازي رب انار



:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش فسنجان

مواد لازم

فسنجان
? مرغ
? مرغابي
? گوشت
? مغز گردو
? پياز
? رب انار ( ميتوان به جاي رب انار از آب انار استفاده نمائيد )
? شکر
? نمک و فلفل
? روغن

طرز تهيه خورش فسنجان


مغز گردو را بعد ار پاک کردن چرخ کنيد و با کمي روغن تا سرخ شود اين تفت دادن نبايد طوري باشد که گردو بسوزد و تلخ شود.
زعفران را در کمي آب جوش حل کنيد.
پياز را ختات کرده و با روغن تفت دهيد تا اينکه طلائي شود.
مرغ – مغز گردو – پياز سرخ شده – کمي نمک و فلفل و مقداري آب زعفران و چهار تا پنج پيمانه آب را در يک ظرف مناسب ريخته و بر روي حرارت ملايم بگذاريد.
مي توانيد مرغ را با کمي آب زعفران جداگانه بپزيد و سپس مغز گردو و پياز سرخ شده‚ نمک و فلفل و آب را به آن اضافه نموده و حرارت دهيد.
اگر از گوشت چرخ کرده مي خواهيد استفاده نمائيد گوشت و پياز رنده کرده و نمک را با هم مخلوط و ورز دهيد و سپس به صورت قلقل هاي ريز در آورده و باکمي روغن تفت دهيد و سپس با کمي آب زعفران‚ مغز گردو و پياز سرخ کرده نمک و فلفل و آب را در ظرف مناسب ريخته و حرارت دهيد.
بعد از کمي پخت‚ رب انار و شکر را به خورشت اضافه نمائيد.
اگر در زمان پخت مرغ پخته شد ولي هنوز خورشت جا نيفتاده باشد مرغ را از خورشت جدا کرده و بگذاريد که خورشت آماده شود و در پايان مرغ را به آن اضافه نمائيد.
در آخر پخت بر اساس ترشي و شيريني خورشت شکر اضافه نمائيد .
خورشت در پايان پخت به روغن افتاده باشد و آب نداشته باشد در صورتي که هنوز به روغن نيفتاده باشد ميتوانيد در چندين مرتبه کمي آب سرد به خورشت اضافه نمائيد .
اگر خورشت روي حرارت ملايم در مدت زمان بيشتري پخته شود خوش مزه تر و رنگ آن بهتر مي شود .

خورش فسنجان با گوشت قلقلي



:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

ماهي كبابي

 آشپزي

مواد لازم (براي 4 نفر)
ماهي درشت= 1 عدد
 آب ليمو تازه= نيم پيمانه
 روغن زيتون= نيم پيمانه
 گشنيز =50 گرم
جعفري =50 گرم ن
عناع 50 گرم
زعفران 2/1= قاشق مربا خوري ن
نمک و فلفل سياه

آشپزي

طرز تهيه:
تخم داخل شکم ماهي را بعد از خالي کردن و شستن جدا مي نماييم و با 2 تا 3 قاشق سوپخوري پياز کمي سرخ مي کنيم بعد سبزي را بدقت تميز و ريز خرد مي کنيم و با تخم ماهي مخلوط مي کنيم و باز هم کمي سرخ مي کنيم و کمي نمک و فلفل به مايه مي زنيم آنگاه گردو و زرشک را داخل اين مايه ميريزيم و ظرف را از روي آتش بر مي داريم (سپس شکم ماهي را چاک کوچکي ميدهيم محتويات داخل آنرا خارج کرده تميز مي شوييم ) و داخل شکم ماهي را با مايه فوق پر مي کنيم بعد ته سيني را کمي چرب مي کنيم و ماهي را بهمان حالتي که در آب شنا مي کند در سيني قرار مي دهيم و با حرارت 400 درجه در فر قرار ميدهيم و بعد از يک ربع بيرون مي آوريم پوست آنرا مي کنيم و روغن زيتون و آب ليمو و نمک و فلفل را مخلوط ميکنيم و به ماهي مي زنيم و در حدود يکساعت ماهي را طبخ ميکنيم وقتي پخته و آماده شد ماهي را از فر خارج مي کنيم و از سيني برمي داريم و در ديس قرار مي دهيم و اطراف آنرا با جعفري و حلقه هاي ليمو ترش تزيين مي کنيم . مقدء ?ري ا ز سس را روي ماهي ميدهيم و بقيه را درسس خوري بر سر ميز ميبريم . ماهي معمو? با سبزي پلو در روز اول عيد در ايران صرف مي شود

آموزش آشپزي



:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه خورش بوقلمون

آموزش و طرز تهيه خورش بوقلمون

آشپزي

مواد لازم خورش بوقلمون

گوشت بوقلمون                     300 گرم
سيب‌زميني                         دو عدد
شويد خشك                        دو قاشق غذاخوري
پياز خلال شده                     يك عدد
تخم آفتا‌ب‌گردان                    يك قاشق غذاخوري
روغن‌زيتون                           سه تا چهار قاشق غذاخوري
آب، نمك و زعفران                  به ميزان لازم

طرز تهيه خورشت
بوقلمون

گوشت بوقلمون را به تكه‌هاي ريز قيمه‌اي درآورده و به مدت يك ساعت در پياز و زعفران قرار داده و در يخچال بگذاريد.
سپس گوشت‌ها را به همراه پياز و روغن‌زيتون روي حرارت ملايم بگذاريد و تفت دهيد، بعد دو ليوان آب به مواد اضافه كنيد و بگذاريد به مدت 45 دقيقه بپزد تا گوشت نرم شود.
آن‌گاه سيب‌زميني‌ و تخم آفتابگردان را اضافه ‌كنيد.
وقتي گوشت و سيب‌زميني پخت و آب خورش غليظ شد، در ظرف موردنظر بكشيد و در صورت دلخواه يك قاشق روغن‌زيتون روي آن بريزيد.
در ضمن، مي‌توانيد اين خورش را با نان و برنج  ميل كنيد.

آموزش و طرز تهيه خورش بوقلمون



:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه پيتزا تخم مرغي | آموزش آشپزي | طرز تهيه پيتزا تخم مرغي

آموزش و طرز تهيه پيتزا تخم مرغي

آشپزي

مواد لازم

تخم‌مرغ                                هفت عدد
پنير پيتزا                               دو کاسه ماست‌خوري
گوشت چرخ‌کرده                   يک کاسه ماست‌خوري
روغن                                   نصف فنجان
رب گوجه‌فرنگي                    دو قاشق غذاخوري
زعفران                                يک‌چهارم قاشق چاي‌خوري
پياز                                      دو عدد
نمک، زردچوبه و فلفل           به مقدار کافي
جعفري خردکرده                  دو قاشق غذاخوري
کنسرو نخودفرنگي               نصف فنجان

با اين مقدار مواد لازم به‌اندازه يک ماهيتابه بزرگ از «پيتزا تخم‌مرغي» خواهيم داشت.

آشنايي با روش تهيه پيتزا

دو عدد پياز را در نصف فنجان روغن سرخ کرده، کمي زردچوبه به آن اضافه مي‌کنيم. نصف پيازداغ (بدون روغن) را جدا کرده، کنار مي‌گذاريم. دو قاشق رب گوجه را در يک فنجان آب حل مي‌کنيم و در بقيه پيازداغ تفت مي‌دهيم. سپس گوشت چرخ‌کرده، کمي نمک و فلفل به آن اضافه کرده، تفت مي‌دهيم.

 

نصف فنجان کنسرو نخودفرنگي را اضافه مي‌کنيم تا مايه گوشتي آماده شود. سپس ماهيتابه را کمي کج مي‌کنيم تا روغن آن جدا شود.

 

هفت عدد تخم‌مرغ، دو قاشق جعفري خردکرده، زعفران آب کرده، پيازداغ جدا کرده، کمي نمک و فلفل را مخلوط کرده، هم مي‌زنيم تا مايه تخم‌مرغي به دست آيد.

 

روغن مايه گوشتي را جدا کرده، در يک ماهيتابه بزرگ روي شعله مي‌گذاريم. سپس مايه تخم‌مرغي را اضافه کرده، در ماهيتابه را براي مدت 5 الي 10 دقيقه مي‌گذاريم تا تخم‌مرغ‌ها تقريباً بسته شوند.

 

کمي پنير سپس مايه گوشتي را اضافه مي‌کنيم و روي آن را دوباره پنير مي‌ريزيم.

 

در ماهيتابه را براي مدت 5 الي 10 دقيقه مي‌گذاريم تا پنير ذوب شود. اکنون شعله را خاموش مي‌کنيم.
پيتزا تخم‌مرغي را در ديس کشيده سپس آن را برش مي‌زنيم تا آماده پذيرايي شود.

آموزش و طرز تهيه پيتزا تخم مرغي

آموزش و طرز تهيه پيتزا تخم مرغي



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

پلو و سبزيجات

برنج ايتاليايي

مواد لازم پلو و سبزيجات

برنج- سه پيمانه
ذرت - نصف پيمانه
هويج خرد و آب‌پز شده - نصف پيمانه
آب‌مرغ - نصف پيمانه
زعفران آب‌كرده - يك قاشق سوپخوري
نمك و فلفل - به ميزان لازم


برنج ايتاليايي

برنج ايتاليايي

 

طرز تهيه پلو و سبزيجات 

برنج را آبكش و دم كرده، مرغ آب‌پز، آب مرغ و سبزي‌هايي كه داريم را در ظرفي همراه نمك و فلفل روي حرارت ملايم مي‌گذاريم تا آب‌مرغ با مواد خوب مخلوط شود، سپس كره و زعفران به آن اضافه كرده و در وقت كشيدن اول كمي برنج در ظرف كشيده، بعد برنج زعفراني و سپس مواد تا در آخر سبزي‌ها و روي آن كمي برنج زعفراني مي‌ريزيم.

طرز تهيه برنج ايتاليايي



:: بازدید از این مطلب : 78
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

پلو ماهي قالبي

 

سبزي پلو با ماهي

مواد لازم پلو ماهي قالبي

برنج دو پيمانه
فيله ماهي پخته‌شده 150 گرم
پياز يك عدد
سبزي ( گشنيز، جعفري، تره و شويد) چهار قاشق غذاخوري
زعفران آب‌كرده دو قاشق غذاخوري
روغن زيتون و نمك به ميزان لازم

سبزي پلو با ماهي

طرز تهيه پلو ماهي قالبي

سبزي‌ها را با كمي روغن تفت دهيد. برنج را به همراه نمك و روغن بپزيد. پياز را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا طلايي رنگ شود، سپس به آن فيله ماهي خردشده را اضافه كنيد. قالب را چرب كرده و ته قالب را برنج زعفراني بريزيد. سپس كمي از برنج را با فيله ماهي مخلوط كرده و مقداري را نيز با سبزيجات تفت دهيد و هر كدام را به ترتيب روي برنج زعفراني بريزيد، سپس در بشقاب برگردانيد.


طرز تهيه سبزي پلو با ماهي



:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 دی 1394 | نظرات ()