نوشته شده توسط : atefeh

خورش گوشت و لوبيا

آشپزی

مواد لازم

گوشت سردست گوسفندي 500 گرم
لوبيا سفيد و سیب زمینی و نعنا خشک از هر کدام 100 گرم
پياز متوسط دو عدد
شيره توت سفيد نصف پيمانه
زردچوبه يك قاشق سوپخوري
فلفل يك قاشق چايخوري
نمك به ميزان لازم



طرز تهيه

ابتدا گوشت را به تكه‌هاي درشت خرد كرده و بشوييد. لوبيا سفيد را كه از شب قبل خيس كرده‌ايد همراه گوشت، پياز، سيب‌زميني، زردچوبه، نمك و فلفل بگذاريد مانند آبگوشت بپزد. وقتي خورش به جوش آمد شعله را ملايم كرده تا خوب پخته شود. به علت طبع سرد لوبيا سفيد، سيب‌زميني را از ابتدا درون خورش بريزيد تا له شود. در صورت تمايل مي‌توان در كنار اين خورش از شيره توت سفيد استفاده كرد. براي تزيين خورش از پياز داغ و نعنا داغ استفاده كنيد.

آموزش آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش شنبلیله و لپه

مواد لازم

لپه آب پز شده یک چهارم لیوان
شنبلیله تازه خرد شده دو لیوان
زیره نصف قاشق مرباخوری
پیاز خرد شده یک چهارم لیوان
سیر رنده شده ۲ حبه
فلفل سبز خرد شده ۲ عدد
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
آرد نخود یک قاشق مرباخوری
روغن ۲ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به میزان کافی

آشپزی


طرز تهیه

روغن را در ماهی تابه داغ کنید و زیره به آن بیفزایید. پس از کمی تفت دادن، پیاز، سیر و فلفل سبز را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید.در این مرحله زردچوبه، شنبلیله، لپه و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.آرد نخود را روی مواد بپاشید و بگذارید کمی بپزد و خشک شود.این خورشت را با پلو و یا نان سرو کنید.

آموزش آشپزی



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه سبزي پلو با ماهي

آموزش و طرز تهيه سبزي پلو با ماهي

مواد لازم:

ماهي قزل آلا 2 عدد

برنج 2 پيمانه

آرد 3 قاشق غذا خوري

سبزي (تره-جعفري-گشنيز-شويد-سير)250 گرم

ادويه مخصوص ماهي-نمک-زردچوبه به ميزان لازم

آموزش و طرز تهيه سبزي پلو با ماهي

طرز تهيه:سبزي پلو با ماهي

1- آب را به جوش مي آوريم و برنج را داخل آن ميريزيم

2-وقتي برنج جوش زد سبزي را اضافه ميکنيم(نمک+روغن)

3-برنج که کمي نرم شد آبکش ميکنيم و برنج را دم ميکنيم

4- ماهي ها را در آرد و زردچوبه و ادويه مي غلطانيم

5-روغن را داغ کرده و ماهي را درون تابه قرار ميدهيم

6- وقتي يک سمت ماهي سرخ شد آن را بر ميگردانيم تا سمت ديگر هم سرخ شود

 

نکات:

1) برنج از شب قبل شسته و با نمک خيس کنيد.
2) سبزي را شسته و در آبکش بريزيد تا آب آن کاملا” گرفته شود و سپس آن را کاملا” خرد نمائيد.
3) سير تازه را بعد از گرفتن ساقه هاي آن خرد نموده وداخل سبزي مي ريزيم.
4)ميتوانيد سير را بصورت درسته در روي برنج دم کرده بگذاريد که فقط از عطر آن استفاده نمائيد.

 

آموزش و طرز تهيه سبزي پلو با ماهي



:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش تهيه آش رشته

آموزش تهيه آش رشته توسط عذرا يزديان ورجاني

مواد لازم

نخود                                       1 پيمانه
لوبيا چيتي                              1 پيمانه
عدس                                     1 پيمانه
سبزي آشي                            1 کيلو
رشته                                     1 بسته بزرگ
نمک                                      به مقدار لازم
فلفل                                      به مقدار لازم
زرچوبه                                   به مقدار لازم
پياز                                        2عدد بزرگ
نعنا خشک شده                      به مقدار لازم
روغن                                     به مقدار لازم
آرد                                        2 قاشق غذاخوري
آب                                        به مقدار لازم

 

طرز تهيه آش رشته

براي تهيه آش رشته ابتدا نخود و لوبيا شسته شده را داخل ظرف مناسبي قرار مي دهيم و آن را روي شعله قرار مي دهيم و وقتي نيمه پخته شدند عدس را به آن اضافه مي کنيم و بعد ظرفي که قرار است در آن آش بپزيم را را حاوي آب مي کنيم و صبر مي کنيم تا آب به جوش آيد و بعد سبزي خورد شده را به آن اضافه مي کنيم در ادامه بعد از پخته شدن سبزي( که حدود 10 دقيقه طول مي کشد)رشته خورد شده را به آن اضافه مي کنيم زير شعله را کم کرده تا رشته ها به خوبي پخته شوند نمک و زردچوبه را به آن اضافه مي کنيم وقتي رشته ها به حالت نيمه پخت درآمدند آرد را با يک ليوان آب مخلوط کرده تا آرد داخل آش به شکل گوله شده در نيايد به آن اضافه مي کنيم حدود 5 دقيقه بعد حبوبات پخته شده را به آن ضافه مي کنيم
در مرحله بعد پياز را خرد کرد و آن ها را سرخ مي کنيم و نعنا را به پيار داغ اضافه کرده  مي توانبم مقداري زردچوبه به آن اضافه مي کنيم تا رنگ زيبايي به آن دهد و آن ها را نيز به آش اضافه ميکنيم و حالا آش آماده شده است

نکات
1-بهتر است حبوبات را از شب قبل خيس کنيم و اجازه دهيم که خيس بخورد
2-براي صرف کردن مي توانيد از کشک,آبغوره,رب انار,سرکه,قرقوروت و… استفاده کرد
3-در صورت دوست داشتن و مقدور بودن برايتان مي توانيد از سير داغ هم استفاده کنيد
4-مي توانيد مقداري نعنا داغ و پياز داغ براي سرو غذا روي ميز يا سفره بياوريد
5-مقدار لازم مي تواند ميزان دلخواه شما باشد و مقدار مواد را مي توانيد با سليقه خود کم و زياد کنيد

 

آموزش تهيه آش رشته توسط عذرا يزديان ورجاني

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آموزش تهيه آش رشته
منبع
:مادربزرگ مدير ميهن گرام



:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه خورش فسنجان با گوشت قلقلي

آموزش و طرز تهيه خورش فسنجان با گوشت قلقلي

 

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده              يک کاسه ماست‌خوري

زعفران                            يک چهارم قاشق چاي‌خوري

پياز                                  دو عدد

رب انار                             يک فنجان

گردو                                300 گرم

نمک و فلفل                    به ميزان لازم

آب                                حدود 3 ليوان

شکر                               3 الي 5 قاشق غذاخوري

با اين مقدار مواد لازم به اندازه 4 بشقاب خورش خوري از «خورش فسنجان» خواهيم داشت.

مواد لازم براي خورش فسنجان با گوشت قلقلي

دو عدد پياز متوسط، معادل 200 گرم. دو کاسه ماست‌خوري گردو، معادل 300 گرم، معادل يک کاسه ماست‌خوري سر پر گردو چرخ شده.

يک فنجان رب انار، معادل 150 گرم.

يک کاسه ماست‌خوري سر پر گوشت چرخ‌کرده، معادل 300 گرم. نمک و فلفل به ميزان لازم.

يک چهارم قاشق چاي‌خوري زعفران. 3 الي 5 قاشق غذاخوري شکر، معادل 60 الي 100 گرم.

طرز تهيه خورش فسنجان با گوشت قلقلي

يک کاسه ماست‌خوري سر پر گردوي دو بار چرخ شده، يک فنجان رب انار و حدود 3 الي 5 قاشق غذاخوري شکر را به آب اضافه مي‌کنيم. در ظرف را گذاشته، قابلمه را روي حرارت کم مي‌گذاريم و هر نيم ساعت خورش را هم مي‌زنيم. بعد از 4 الي 5 ساعت خورش سفت مي‌شود و روغن مي‌اندازد.

آموزش و طرز تهيه خورش فسنجان با گوشت قلقلي

يک کاسه ماست‌خوري گوشت چرخ‌کرده را با يک پياز رنده شده و کمي نمک و فلفل ورز مي‌دهيم و آن را به صورت توپ‌هاي قلقلي در مي‌آوريم. گوشت‌هاي قلقلي را در خورش مي‌ريزيم. مي‌گذاريم خورش يک الي دو ساعت ديگر بپزد و کاملاً جا بيفتد.

آموزش و طرز تهيه خورش فسنجان با گوشت قلقلي



:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه خورشت کرفس

آموزش و طرز تهيه خورشت کرفس

 

مواد لازم براي تهيه خورش کرفس

گوشت خورشتي                           يک کاسه ماست‌خوري

سبزي و کرفس سرخ‌شده                دو کاسه ماست‌خوري

آرد گندم                                       يک قاشق غذاخوري

ليمو عماني                                  چهار عدد

روغن                                           يک و نيم فنجان

نمک و فلفل                                  به ميزان لازم

با اين مقدار مواد لازم به اندازه چهار بشقاب خورش خوري از «خورش کرفس» خواهيم داشت.

مواد لازم براي خورش کرفس

دو کاسه ماست‌خوري سبزي سرخ‌شده؛ جمعاً معادل 500 الي 600 گرم سبزي سرخ‌شده. يک فنجان روغن براي سرخ کردن کرفس و نصف فنجان روغن براي تهيه پياز داغ؛ جمعاً معادل يک و نيم فنجان روغن يا 150 گرم.

4 عدد ليمو عماني (معادل 20 گرم). يک کاسه ماست‌خوري گوشت گوساله خورشتي، معادل 300 الي 350 گرم.

نمک و فلفل به ميزان لازم. يک قاشق غذاخوري آرد گندم (معادل 15 گرم)

طرز تهيه خورش کرفس

يک عدد پياز را با نصف فنجان روغن سرخ ‌کرده، کمي زردچوبه و بعد يک کاسه ماست‌خوري گوشت خورشتي را اضافه کرده، تفت مي‌دهيم. سپس کمي نمک و فلفل و 5 ليوان آب اضافه کرده تا گوشت حدود 2 ساعت بپزد.


نيم کيلو نعناع جعفري (به نسبت يک به سه) و نيم کيلو کرفس را پاک مي‌کنيم. بعد سبزي را ريز و ساقه کرفس را درشت خرد مي‌کنيم. سپس سبزي و برگ کرفس را با يک فنجان روغن (100 گرم) حدود يک ساعت سرخ مي‌کنيم و بعد ساقه کرفس خردشده را اضافه کرده تا يک ربع ساعت ديگر سرخ شود. به اين ترتيب دو کاسه ماست‌خوري سبزي سرخ‌شده (جمعاً معادل 500 الي 600 گرم سبزي سرخ‌شده) خواهيم داشت.


دو کاسه ماست‌خوري کرفس سرخ‌شده و چهار عدد ليمو عماني را به گوشت پخته‌شده اضافه مي‌کنيم. سپس يک قاشق آرد را کم‌کم در يک ليوان آب حل کرده، به خورش اضافه مي‌کنيم تا خورش حدود دو ساعت با شعله کم بپزد. در حين پخت چند مرتبه خورش را هم مي‌زنيم تا آرد به قابلمه نچسبد و خورش جا بيفتد.

 

آموزش و طرز تهيه خورشت کرفس



:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش تهيه آش رشته

آموزش تهيه آش رشته توسط عذرا يزديان ورجاني

مواد لازم

نخود                                       1 پيمانه
لوبيا چيتي                              1 پيمانه
عدس                                     1 پيمانه
سبزي آشي                            1 کيلو
رشته                                     1 بسته بزرگ
نمک                                      به مقدار لازم
فلفل                                      به مقدار لازم
زرچوبه                                   به مقدار لازم
پياز                                        2عدد بزرگ
نعنا خشک شده                      به مقدار لازم
روغن                                     به مقدار لازم
آرد                                        2 قاشق غذاخوري
آب                                        به مقدار لازم

 

طرز تهيه آش رشته

براي تهيه آش رشته ابتدا نخود و لوبيا شسته شده را داخل ظرف مناسبي قرار مي دهيم و آن را روي شعله قرار مي دهيم و وقتي نيمه پخته شدند عدس را به آن اضافه مي کنيم و بعد ظرفي که قرار است در آن آش بپزيم را را حاوي آب مي کنيم و صبر مي کنيم تا آب به جوش آيد و بعد سبزي خورد شده را به آن اضافه مي کنيم در ادامه بعد از پخته شدن سبزي( که حدود 10 دقيقه طول مي کشد)رشته خورد شده را به آن اضافه مي کنيم زير شعله را کم کرده تا رشته ها به خوبي پخته شوند نمک و زردچوبه را به آن اضافه مي کنيم وقتي رشته ها به حالت نيمه پخت درآمدند آرد را با يک ليوان آب مخلوط کرده تا آرد داخل آش به شکل گوله شده در نيايد به آن اضافه مي کنيم حدود 5 دقيقه بعد حبوبات پخته شده را به آن ضافه مي کنيم
در مرحله بعد پياز را خرد کرد و آن ها را سرخ مي کنيم و نعنا را به پيار داغ اضافه کرده  مي توانبم مقداري زردچوبه به آن اضافه مي کنيم تا رنگ زيبايي به آن دهد و آن ها را نيز به آش اضافه ميکنيم و حالا آش آماده شده است

نکات
1-بهتر است حبوبات را از شب قبل خيس کنيم و اجازه دهيم که خيس بخورد
2-براي صرف کردن مي توانيد از کشک,آبغوره,رب انار,سرکه,قرقوروت و… استفاده کرد
3-در صورت دوست داشتن و مقدور بودن برايتان مي توانيد از سير داغ هم استفاده کنيد
4-مي توانيد مقداري نعنا داغ و پياز داغ براي سرو غذا روي ميز يا سفره بياوريد
5-مقدار لازم مي تواند ميزان دلخواه شما باشد و مقدار مواد را مي توانيد با سليقه خود کم و زياد کنيد

 

آموزش تهيه آش رشته توسط عذرا يزديان ورجاني

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آموزش تهيه آش رشته
منبع
:مادربزرگ مدير ميهن گرام



:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه شامي هويج

آموزش و طرز تهيه شامي هويج

 

مواد لازم شامي هويج

گوشت چرخ کرده                           50 گرم
سيب زميني                                 3عدد متوسط
هويج                                          3 عدد بزرگ
پياز                                            2عدد متوسط
تخم مرغ                                     1عدد
آرد گندم                                     1قاشق غذاخوري
نمک                                          به مقدار لازم
فلفل                                         به مقدار لازم
زردچوبه                                      به مقدار لازم
روغن                                         به مقدار لازم


طرز تهيه
شامي هويج

سيب زميني و هويج و پياز را رنده و يا چرخ مي کنيم و با گوشت و آرد و تخم مرغ مخلوط مي کنيم و به آن نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه مي کنيم و روغن را داخل ظرف دلخواه که مناسب سرخ کردن است مي ريزيم و وقتي داغ شد مواد را به شکل دلخواه داخل روغن قرار مي دهيم.

وقتي يک طرف آن سرخ شد طرف ديگر را سرخ مي کنيم.

 

مي توانيد گوجه را سرخ کنيد و با اين غذا سرو کنيد.
براي تزيين اين غذا مي توانيد از گوجه و فلفل دلمه استفاده کنيد.

 

نکات:
ميتوانيد در تهيه اين غذا از پودر سير و زيره نيز استفاده کنيد.
اين غذا را مي شود در زمان کوتاه (10تا 15) آماده کرد.
اين غذا براي 6 تا 8 نفر مي باشد.

آموزش و طرز تهيه شامي هويج

 

آموزش و طرز تهيه شامي هويج


منبع:ميهن گرام



:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

طرز تهيه و آماده سازي رب انار

طرز تهيه و آماده سازي رب انار

 

طرز تهيه رب انار

براي تهيه رب انار,به يک ديگ يا قابلمه اي نيازمند هستيم.به اندازه ي نيازمان انارها را مي شوييم مثلا10 کيلو و داخل سبدي قرار مي دهيم
انارها را داخل ظرف تميزي دون(دانه دانه)مي کنيم مقداري از آب آن را ميگيريم بعد مابقي دانه هاي انار را داخل ظرفمان مي ريزيم و بعد روي شعله گاز با آتش قرار مي دهيم تا به چوش بيايد و بايد در حين پختن رب انارمان آن را هم بزنيم تا ته نگيرد بعد از پخته شدن دانه ها, سبدي را درب قابلمه مناسب قرار مي دهيم و دانه هاي انار چوشيده شده را داخل آن سبد مي ريزيم و آنها را با وسيله مناسبي مانند گوش کوب که دستمان نسوزد آنها را له کرده تا تمامي گوشت دانه ها گرفته شود و فقط تفاله هاي آن باقي بماند و آب انار گرفته شده را روي آنها مي ريزيم تا مابقي گوشت دانه وارد ظرف زير سبد شوند ,بعد قابلمه زير سبد که حاوي گوشت و آب انار است را روي حرارت قرار مي دهيم تا چوشيده شود و سفت شود و رب انار شما آماده مي شود

طرز تهيه و آماده سازي رب انار

تذکر:گوشت و آب انار را هم بزنبد تا رب ته نگيرد چرا که باعث تلخ شدن رب مي شود

منبع :مادربزرگ مدير سايت ميهن گرام

طرز تهيه و آماده سازي رب انار



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

احکامي در مورد قبله‏

احکامي در مورد قبله‏

مذهبي:(لطفا براي اطلاع از احکام ديني خود فقط به اين مطالب اکتفا نکنيد و به مرجع تقليد خود رجوع کنيد)

اين مطالب از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمي سيدعلي خامنه‌اي (مد‌ظله‌العالي) در اين پست قرار داده شده است.
س : خواهشمنديم به سؤالات زير پاسخ فرماييد:
 1? به استناد بعضي از کتاب‏هاي فقهي، گفته شده که در روزهاي چهارم خرداد و بيست‌وششم تير(1)  آفتاب به‌طور عمودي بر کعبه مي‏تابد. آيا در اين هنگام، تشخيص جهت قبله با نصب شاخص در زماني که صداي اذان مکه بلند مي‏شود، امکان دارد؟ اگر جهت قبله در محراب مساجد با جهت سايه شاخص اختلاف داشت، کداميک صحيح‏تر است؟
 2? آيا اعتماد بر قبله نما صحيح است؟
ج: اعتماد بر شاخص يا قبله نما در صورتى که موجب اطمينان براى مکلّف شود، صحيح است و بايد طبق آن عمل گردد، و در غير اين صورت مى‏توان بر اساس محراب مساجد و قبور مسلمين جهت قبله را تشخيص داد.
س : اگر شدت درگيري و جنگ مانع تعيين جهت قبله شود، آيا نماز خواندن به هر طرف صحيح است؟
ج: اگر گمانش به هيچ طرف نمى‏رود و وقت هم باشد بنا بر احتياط، بايد به چهار طرف نماز خوانده شود. ولى اگر وقت نباشد، به مقدار وسعت وقت به هر طرف که احتمال مى‏دهد قبله است، نماز بخواند.
س : اگر نقطه مقابل کعبه مکرّمه در طرف ديگر زمين مشخص شود به‌طوري که اگر خط مستقيمي از وسط زمين کعبه عبور کند و زمين را شکافته و از مرکز آن بگذرد، از سمت ديگر اين نقطه بيرون آيد، در اين جا چگونه مي‏توان رو به قبله ايستاد؟
ج: ملاک روبه قبله بودن اين است که انسان از سطح کره زمين به طرف بيت عتيق باشد، يعنى از طرف سطح زمين رو به طرف کعبه که روى زمين در مکه مکرّمه ساخته شده است، بايستد. بنا بر اين اگر انسان در يک نقطه‏اى از کره زمين باشد که اگر خطوط مستقيمى از چهار جهت آن مکان بر سطح کره زمين به طرف مکه مکرّمه ترسيم شود، از نظر مسافت با هم مساوى باشند، مخير است براى قبله به هر طرف که خواست بايستد و نماز بخواند. ولى اگر مسافت خطوط در بعضى از جهت‏ها کمتر و کوتاه‏تر باشد به مقدارى که با آن، صدق عرفى رو به قبله بودن اختلاف پيدا کند، بر انسان واجب است جهت کوتاه‏تر را انتخاب کند.
س : اگر انسان در وضعيتي باشد که اصلاً جهت قبله را نداند و گمانش نيز به هيچ طرف نرود، وظيفه‏اش نسبت به نماز چيست، يعني به کدام جهت نماز بخواند؟
ج: در مفروض سؤال بنا بر احتياط بايد به چهار طرف نماز بخواند و اگر براى چهار نماز وقت ندارد، به هر اندازه که وقت دارد، نماز بخواند.
س : تشخيص قبله در قطب شمال و جنوب چگونه است و نماز چگونه خوانده مي‏شود؟
ج: ملاک تعيين جهت قبله در قطب شمالى و جنوبى، تعيين کوتاه‏ترين خط از مکان نمازگزار از روى سطح زمين به طرف کعبه است، و پس از تعيين آن خط، بايد به همان طرف نماز خواند.
س1- قبله يابى تنها به کمک قواعد علمى (جهت يابى يا روشهاى قبله يابى) چه حکمى دارد؟
س2- قبله يابى تنها به کمک قبله نما يا قطب نما چه حکمى دارد؟
ج1و2) اگر از قواعد علمى و يا قبله‌نما اطمينان به جهت قبله حاصل شود مانع ندارد و مى‌توان به آن اعتماد کرد.
س: اگر در نماز سهواً صورت به طرف چپ يا راست برگردد آيا نماز باطل است؟
ج) اگر التفات صورت فاحش نيست به گونه‌اى که تمام صورت به طرف راست و يا چپ برگردانده نشود، اشکال ندارد.
س: مى‌خواستم بدانم که در نماز انحراف از قبله تا چه حد مجاز است و به نماز لطمه‌اى نمى‌زند؟
ج) عالماً و عامداً نبايد منحرف شود ولى اگر قبله را نداند و يا فراموش کند و از قبله منحرف شود و نماز بخواند و بعد متوجه شود، اگر به حدّ دست راست و يا دست چپ قبله نرسيده باشد (يعنى کمتر از 90 درجه باشد)، نمازش صحيح است.
س: اهميت قبله در نماز چه قدر است و اگر در مکانى قرار داشتى که جهت قبله مشخص نبود و راهى براى يافتن آن هم وجود نداشت و بعد از خواندن نماز بعداً (چند روز بعد) متوجه شدى که جهت قبله اشتباه بوده بايد چه کرد؟
ج) بطور کلّى کسى که هيچ راهى براى يافتن قبله ندارد و گمانش هم به هيچ طرف نمى‌رود، بنابر احتياط واجب بايد به چهار طرف نماز بخواند و اگر عمداً برخلاف وظيفه عمل کرده و بعد هم متوجه شده به طرفى که نماز خوانده اشتباه بوده است، بايد بنابر احتياط نماز خود را اعاده نمايد.
س: کسى که در حال اضطرار نمى‌تواند به طرف قبله نماز بخواند، آيا جهات غير از قبله برايش يکسان است؟
ج) اگر جهت قبله را نمى‌شناسد، بايد تحقيق كند تا با موازين شرعى جهت قبله را تشخيص دهد ولى اگر با اين كه جهت قبله را مى‌داند نمى‌تواند به جهت قبله نماز بخواند، بايد به طرف يمين يا يسار به مقدارى كه به 90 درجه نرسد نماز بخواند و مجزى است و با امكان منحرف شدن به كمتر از 90 درجه، انحراف تا حدّ 90 درجه يا بيشتر جايز نيست و نماز مجزى نيست و هر گاه در حالتى باشد كه به هيچ نحو نتواند رو به قبله يا رو به نقطه نزديك به قبله نماز بخواند به همان حال كه هست نماز بخواند و صحيح و مجزى است و قضا ندارد.
س: به نظر حضرتعالى خواندن نماز جماعت استداره‌اى در مسجد الحرام صحيح است يا خير؟
ج) نماز کسانى که پشت سر يا دو طرف امام ايستاده‌اند، صحيح است لکن نماز افرادى که روبروى امام قرار دارند، صحيح نيست.
س: به من گفته شده كه در آمريكاى شمالى قبله به سمت شمال شرقى است. نظرتان در اين باره چيست؟
ج) ميزان در تشخيص قبله، خط امتدادى از جايگاه وقوف نمازگزار که بر روى کره زمين عبور کند و به کعبه معظمه برسد، مى‌باشد و تشخيص آن در هر مکانى با مکلف حاضر در آن مکان است که با ابزار علمى اطمينان بخش يا امارات شرعيه و يا شهادت شهود تشخيص دهد.
س: بنده در مسافرت‌هاى بين شهرى به قبله‌هاى سر راهى رستوران‌ها اعتماد ندارم و از قبله‌نما استفاده مى‌‌كنم، در يكى از مسافرتها قبله‌اى كه من به سمت آن نماز مى‌‌خواندم با قبله اى كه از قبل در نمازخانه رستوران مشخص شده بود اختلاف زيادى داشت و بنده نيز چون يقين داشتم كه وظيفه اى نسبت به آگاه كردن بقيه مسافرها ندارم، حرفى نگفتم. آيا واقعاً بر گردن من حقى بوده است؟
ج) در فرض سؤال، شما وظيفه‌اى نسبت به ديگران نداريد.
س: شخصى در خانه‌اى زندگى مى‌‌كند و بدون تحقيق صحيح، رو به سمتى نماز مى‌‌خواند و بعد از گذشت مدتى معلوم مى شود كه آن سمت اشتباه بوده، حالا وظيفه‌ اين شخص نسبت به نمازهايى كه خوانده چيست؟
ج) اگر با استناد به طريق معتبر شرعى قبله را شناسايى كرد و به سوى آن جهت نماز خواند، نمازهاى گذشته محكوم به صحت است هر چند در صورت كشف خلاف به مقدارى كه معلوم شده باشد كه نمازش پشت به قبله بوده، احتياطاً بايد قضا نمايد.
س: آيا امروزه مى‌‌شود از قبله‌نما و يا خورشيد، براى نشان دادن قبله استفاده كرد و چه قدر قابل اعتبارند؟
ج) اگر موجب اطمينان است، مانعى ندارد.
س: شخصى با فرض علم به جهت دقيق قبله، عمداً مقدارى به سمت راست يا چپ منحرف شده و نماز مى‌خواند نمازهاى او چه حكمى دارد؟
ج) اگر قبله را تشخيص داده، انحراف از آن ولو به مقدار كم صحيح نيست.
س: در مدرسه‌اى براى تعيين جهت قبله و ساخت محراب از قبله نماهاى مدرج موجود در كشور استفاده شده است اما برخى معتقدند اعتماد به قبله نماى فوق معتبر نبوده و مى‌‌بايستى به شاخص رجوع كرد. نظر معظم‌له در خصوص اعتبار قبله‌نما براى تعيين قبله چيست؟
ج) اگر اطمينان آور است، اعتماد به آن مانع ندارد.

احکامي در مورد قبله‏



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()